Започва празникът на мюсюлманите Рамазан байрам

Наричат го още Шекер байрам и ще продължи до 28 юни
25 юни 2017 09:37,
212
Започва празникът на мюсюлманите Рамазан байрам
Снимка: архив "Булфото"

Днес започва големият мюсюлмански празник Рамазан байрам, наричан още Шекер байрам. Той ще продължи до 28-ми юни.

Рамазан байрам е един от двата най-големи празника в исляма.Той се празнува тържествено в Турция и в повечето мюсюлмански страни. Празникът се отбелязва и от мюсюлманите в България.

Тази сутрин в южната ни съседка ще има празнични молитви намаз във всичките 86 хиляди джамии на страната, информира БНР.

Президентът Реджеп Ердоган публикува празнично послание, в което акцентира на единството на Турция и декларира, че срещу нея се били залагали множество капани, в които обаче тя няма да падне.

Ердоган уточнява, че капаните са игри в Ирак и Сирия, сценарии за кризи в региона, чиято цел е разпокъсването на Турция.

През четирите дни на Рамазан байрам преминаването по магистралите и мостовете в Турция ще бъде безплатно.
Градският транспорт в Истанбул също ще превозва без пари пътниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НО МАЙ ЗАБРАВЯШ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА НАД 1300 ГОДИНИ,А? Я сега да те питам преди тези 500 години турско робство,каква е религията на България,а? ....Като извадиш 500+200+150 какво остава от тези 1300 полуробски години.Каква е била религията преди 885 година?Сложничко ли ти стана на полираното ти мозъченценце?
40
13
 
8
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
До Горд БългаринС подобни расистки и ксенофобски коментари единствено можете да накарате мюсюлманите да се чувстват повече турци, отколкото българи. Комплексарите сте вие, белите *** и интернет войни. Насаждате омраза между етносите за да ни докарате до гражданска война. Ако продължавате с ксенофобията си, различни райони в България с мюсюлманско мнозинство може да организират референдум за присъединяване към Турция.
39
8
 
9
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Либерал 36Най са ми интересни такива манипулатори и "индивиди" като теб,които сеете омраза,комплекси,разделение и расизъм, А ОБВИНЯВАТЕ ЗА ТОВА ДРУГИТЕ. Няма да ти се получи българите не са прости. Айде припкай към джамията, че да не пропуснеш да си удариш челото пак в земята. Там ви пълнят главите с глупости и там е развъдника на радикален ислям. Такива като теб после тук във форумите нападат християните. Ти никога няма да бъдеш българин, защото мисленето ти е промито и не е на българин.
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че сме бели нормални хора и християни...От кога не си се поглеждал в огледало?Хахаха
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През четирите дни на Рамазан байрам преминаването по магистралите и мостовете в Турция ще бъде безплатно. Градският транспорт в Истанбул също ще превозва без пари пътниците....Браво!!! А кога ще дочакаме християните по светлите празници да пуснат малко аванта на народа?
36
4
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До КрюгерМи той "Либерала" сам си го е казал, че ние сме бели ***, но това си е негово мнение, което изобщо не го отразявам. Истината е, че сме бели нормални хора и християни, а това той го смята за обида. Смятай какъв умствен капацитет има. А това, че турците и ислямистите са си черни за никого не е тайна. Те никога не са били европейци и никога няма да бъдат. Това ги боли разбираш ли и за това са толкова злобни. Все едно някога магарето или катъра да стане расов кон, че и "Либерала".
35
13
 
10
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
До Горд БългаринПродължавайте да репреситаре и унижавате мюсюлманите и те никога няма да се нарекат българи. Нищо разумно не съм очаквал от белите *** и интернет войни. Единствено знаете да сеете омраза, комплекси, разделение и расизъм. Ако продължавате така най-много да докарате България до гражданска война и до състоянието на бивша Югославия.
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Религията на умствено изостаналите и какво е произлзло от някоя от ислямските държави дайте името на един поне учен? Сега ходжaта ще плюска тайно свинско някъде, а раята ще гладува един месец за да спадне потреблението. Тъй са им казали толкова си могат.
33
14
 
4
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Бей ГибиНикога не бих помогнал на мюслима. За мен той е враг и е по низш от амеба. Ще го оставя и ще гледам как угасва светлината в погледа му. Виж на животно в нужда винаги бих помогнал, но не и на мюслима никога. Прекалено много ги ненавиждам да не кажа по-силна дума.
32
2
 
4
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
До скоро свещен празник бе 9ти Септември! А, чинията на връх Бузлуджа Мека...
31
2
 
9
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
До Либерал. 30Да считаме ли, че мюсюлманите не са "бели" хора? :) Расата и религията са различни неща, а има и трети... Нерелигиозни, образовани и културни хора работещи и искащи да се пази тишина от 22:00 - 08:00ч., защото имат 1-2 деца, които изискват грижи и средства за образованието и възпитанието им :)
30
10
 
5
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
Честит празник на всички българи мюсюлмани. Вярвам, че скоро ще се служи български език в джамиите и мюсюлманите да имат смелостта и куража да запазят теорията на Дарвин и предмета-еволюция, защото голямия брат (Ердо) го премахна в турските училища... Да не Забравяме, че религията е политика с която се управлява(манипулира) маса от хора с цел материална облага на малък кръг от хора(власт-имащи). Повече разум и размисъл за идните поколения и природа. :)
29
23
 
5
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
Сега е момента да честитим на мюсюлманите този свещен празник. Без техния принос към раждаемостта, демографската катастрофа в България щеше да е далеч по-голяма. България съществува само благодарение на еврофондовете и раждаемостта на мохамеданите. Ако разчитахме на белите *** и интернет войни отдавна България нямаше да има.
28
2
 
7
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
Айкут на Мика Стойковица и той сигур празнува
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Либерал, ей такива *** като теб лежаха по Белене при бай Тошо. Жалък провокаторски ***!24 Свинаря, това са потурчени ***, които мечтаят един ден тук да стане турска територия. Такива *** ли викаш да уважаваме? Аре не ме разсмивай!
26
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честит Празник! Когато изкараш един месец в лишение от храна и вода,когато нощите ти минат в молитви ,тогава ще разбереш какво носи в сърцето си един истински вярващ!
25
4
 
8
 
! Отговори
Бей Гиби преди 6 години
Горд българин, Може да негодуваш, но даже врагът ти да е в нужда имаш дълг да му помогнеш.Това е Христовото учение.
24
8
 
3
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
До Анонимен 23Белите лигльовци и интернет войни си мечтаят да затварят хората в лагери и да издевателстват над тях. Ти си поредния който затвърждава мнението ми, че белите хора са *** и е напълно нормално Бог да въведе ред и морал по тези земи, като ги ислямизира. Българските пустеещи земи ще се напълнят с трудолюбиви и жизнени хора, вместо с мързеливи бездетни интернет войни.
23
9
 
19
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Честит празник на всички мюсюлмани в България! Това са честни и трудолюбиви хора,които трябва да бъдат уважавани.
22
5
 
10
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Либерал 18Колкото и да те е яд ДА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ХРИСТИЯНСКА СТРАНА. Относно 500-те години да тук освен християнство е имало и мюсюлмани заради "ДЕМОКРАТИЧНОТО" НАХЛУВАНЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ В НАШИТЕ ЗЕМИ" тоест турското робство,НО МАЙ ЗАБРАВЯШ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА НАД 1300 ГОДИНИ,А? Я сега да те питам преди тези 500 години турско робство,каква е религията на България,а? Каквато е и сега Християнска. А това, че тук в момента има ислям е поради насилственото му приемане.