Радев подкрепи европейската перспектива на балканските страни

Те трябва да отговарят на условията за членство, заяви той пред "Катимерини"
Обновена: 26 юни 2017 09:41 | 26 юни 2017 09:38, Елка Василева
8
Радев подкрепи европейската перспектива на балканските страни
Румен Радев. Снимка: Reuters

Българският президент Румен Радев изрази подкрепа за присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС, ако те отговарят на условията за членство, и отбеляза, че това ще подсили регионалната сигурност, пише гръцкият вестник "Катимерини".
   
Радев, който встъпи в длъжност като президент през януари, заяви, че посещението му в Гърция има символично значение.

Още по темата

По време на първото си посещение в страна от региона Радев отбеляза в интервю за "Катимерини", че визитата е "важно политическо послание, изразяващо желание отношенията между двете страни да продължат да се развиват и задълбочават във всички сфери от взаимен интерес въз основа на споделените ценности".
   
Запитан за предишни разногласия между двете страни, Радев посочи, че е важно да се гледа напред. "Миналото е ценен учител, но който гледа назад твърде често, се излага на риск да се препъне и да падне", заяви българският президент.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Радев отиде в Гърция да се моли за ГАЗ.- хъбчето да е на наша територия,ама тази работа е решават други,с които той говори по телефона,а не да се срещне очи в очи с тях,както правьят турците и гърците и си решиха проблемите.А Европа изчисли,че биологичната дървесна маса в нашите гори е изсечена половината и ни чака съдбата на Гърция и Турция-голи чукари.Радев освен две клетви за вярност в Брюксел и две речи у нас,друго не е свършил.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Миналото е ценен учител, но който гледа назад твърде често, се излага на риск да се препъне ...от паметника на съвеЦката армия ...и да падне",
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** няма ли да излиза отпуска, че да си починем от напъните му?
4
3
 
1
 
! Отговори
PD преди 6 години
А дали народите на балканите искат, да стигнат там, където се намира Европа в момента. Да си на опашката си има и предимства, като наример, виждайки в каква пропаст падат първите, да опиташ обиколен път.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"еуропейска переспектива"................ха-ха-ха-ха.......я не ме разсмивайте още от сутринта в понеделник!!!!!! Всъщност....хубаво, ще ми върви цяла седмица на вицове, хумор и веселие!!!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е тоя?
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ РАЗБИРА СЕ, ИСКА ДА СИ ИЗКАРА МАНДАТА ЧОВЕКА