Белгийците: Против ЕС, мюсюлманите и бежанците

Над 50% подкрепят смъртното наказание, сочи проучване
27 юни 2017 11:52, Елка Василева
69
Белгийците: Против ЕС, мюсюлманите и бежанците
Снимка: архив, Reuters

Над половината белгийци (58 на сто), участвали в международно проучване на обществените нагласи, са се обявили против ЕС. Това показват данните от изследване, извършено от британския Кралски институт за международни отношения (Чатъм хаус) и представено в местни медии.

Отбелязва се, че гражданите на Белгия наред с жителите на Гърция и на Франция са сред най-зле настроените към ЕС.

Сред белгийците, които не харесват ЕС, 35 на сто изпитват отвращение, нервност, тревога, песимизъм (48 на сто). Уточнява се, че дори мненията във Великобритания насред процеса по напускане на ЕС не са толкова отрицателни.

Над половината белгийци са се изказали срещу бежанците и търсещите убежище, като в процентно съотношение броят им е по-висок от унгарците, които са на това мнение.

Също над половината белгийци подкрепят смъртното наказание - становище, което е в сходна степен споделено от гражданите на Великобритания, Франция, Унгария и Полша.

Общо 64 на сто от белгийците са за прекратяване на имиграцията от мюсюлмански държави, показват данните. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: проучванебелгийци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
58
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да ви го представя образно!Докато преди 2 години под думата "европеец" останалия свят си представяше дългограка, русокоса шведка (например), в близко бъдеще ще си представя ханъма увита в бурка от глава до пети с 5 таанета след нея...вървяща на 10м. след брадат талибан със силях бомби на кръста!Ивицата Газа - заприличва на пионерски лагер в сравнение с европейските столици!
21
2
 
45
 
! Отговори
До-20 преди 6 години
Жителите на Франция били сред най-зле настроените към ЕС ? Изборите във Франция показаха точно обратното................................При наи ниската избирателна активност до сега,от 30% това е доста показателно!
20
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жителите на Франция били сред най-зле настроените към ЕС ? Изборите във Франция показаха точно обратното.
19
0
 
46
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
И с ЕС ,и без ЕС ,все тая,като имат политика за интегриране на тарамбуки от бившите им колонии,същото се отнася и за Великобритания.
18
0
 
52
 
! Отговори
Мразя левичари преди 6 години
До решетниковЕС се възражда? Я кажи как точно? Май си попрекалил с четене на статии от либерални парцали като дойче веле. Народите в цяла Европа мразят ЕС защото бяха излъгани и им беше наложено културно самоубийство, гейщина и цензура от европейските либерали/социалисти (някогашните западни подръжници на СССР). Между другото, отдавна мина ефекта от опорката за лошия Путин. ЕС се самозатрива и никой не им е виновен! Навсякъде където има комунизъм трева не никне.
17
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, след като да си еврогеец не е добре, по-добре ли е да си евразиаст?
16
24
 
38
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Няма да ви стане играта руски хибриди. Мина апатията и ЕС се възражда, а вашите писанки по сайтовете са вода в пясъка.
15
2
 
50
 
! Отговори
Мразя левичари преди 6 години
Късно е чадо. И да излезете от ЕС вече има толкоз много мюсюлмани в Белгия, че до 30 години белите ще са малцинство. Приемете, че до няколко десетилетия ще сте бананова република, като Саудитска Арабия. А га ядохте кифтета и строяхте социализъма не ривахте?
14
3
 
60
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Коментар 1 е есенциален!Една добра идея - е опорочена, и се превръща в раково образование , за страните в Европа!Амуджа Мурксул...Макарон...и цялата брюкселска глутница продължават да ни казват, колко е добре - вместо за децата, и близките ни - да харчим данъци за алахогъзници-терористи от най-мрачните дупки на Азия , и Африка! Всяка мързелива тарамбука от Афганистан, Чад, и Судан ...от Алжир и Мароко му хвана цаката - бежанец - и айде на кьорсофрата..европейците ще ги хранят, и ще ги обгрижват
13
2
 
48
 
! Отговори
Ван Дам преди 6 години
Глу.пости. Щом британски институт ще ми прави проучване на белгийците. А може би Борис Джонсън е бил главният анкетьор.
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам за какво се радвате. Тези които искат да напуснат съюза не го правят заради бежанците. Те отдавна си имат цветни имигранти. Положението на съюза се влоши след разширяването му, особено второто от 2007.
11
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС Е ЕДИН ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ФРАНКЕНЩАЙН!ЕС Е ЕДИН ***!
10
1
 
40
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
значи има шанс за ес, просто не бива да се бърза с напускането докато не дойдат на власт орбановците в повечето държави, така либерастите ще станат малцинство и те ще трябва да напускат ес.
9
1
 
45
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Няма изобщо да е изненада ако още някои държави напуснат Съюза и направят нещо подобно с Великобритания но с коригирани принципи.
8
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е една добра идея която е провалена от некадърни политици
7
5
 
46
 
! Отговори
българина преди 6 години
Всеизвестно е че първите печелят, т.е. Англичаните в случая, ние последни влязохме в ес и сме и ще бъдем най бедни. Хайде веднъж да сме първи при правилните решения
6
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ако се разпадне съюза, къв ше го делает кратуните дет така се радват?
5
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а когато ги трепаха в конго им ограбят златото бяха доволни . сега ще ги хранят ...... а ние какво общо имаме с тях
4
3
 
76
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
И тези започнаха да мислят трезво!
3
1
 
67
 
! Отговори
Сарказъм преди 6 години
Неее, това е хибридната война на Жужи. В ЕС е страхотно и цъвти, няма такъв просперитет - навсякъде пари, няма дълг, работни места, нулева престъпност.