"Град на любовта" - сега не Париж, а Мадрид

Цяла седмица в испанската столица се провежда World Pride
Обновена: 27 юни 2017 20:33 | 27 юни 2017 20:26, Камелия Цветанова
18
"Град на любовта" - сега не Париж, а Мадрид
Снимка: Reuters

Мадрид, където хората с различна сексуална ориентация празнуват цяла седмица с World Pride, поиска от Париж на заем името "Град на любовта" и го получи, съобщи БТА като цитира АФП.

Кметът на Париж Ан Идалго отговори утвърдително на искането на мадридчани.

Жители на Мадрид се обърнаха с това искане към Града на светлината във видео, разпространено от кметството в социалните мрежи, с подкрепата на кмета Мануела Кармена.

"Ти винаги си бил град на влюбените . . . Искам да те помоля да ни дадеш на заем името си и да стана Мадрид, столица на любовта", казват различни хора във видеото.

"Няма значение кого обичаш, Мадрид те обича, искаш ли да ни дадеш на заем това красиво име, което ти принадлежи - столица на любовта?", пита накрая Мануела Кармена.

"Скъпа @Мануела Кармена, скъпи приятели на Мадрид, Париж Ви обича и споделя с вас името град на любовта",- написа Ан Идалго в Туитър.

Испанската столица от петък е изпъстрена със знамена с цветовете на дъгата за 8-дневния празник на гей гордостта.

Той ще приключи в събота с голям парад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ПарижМадрид
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Тъкмо си мислех, че ще мине ПОНЕ ЕДИН ДЕН в който на 1- ва страница на този сайт няма да има новин за транзистори, би полярни тиристори и други такива изродена и неопределена измeт. Продължава с пълна сила насилственото изпeдeрacявaнe и на България. Жалко за дечицата защото ще пораснат с ежедневно натрапване на такива "новини" и ще си мислят, че това е нормално. Затова трябва да ги възпитаваме на нетърпимост към тези грешки на природата и да се молим тая природа по- бързо да си оправи грешките!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ НЕ БИХ РИСКУВАЛ ДА ХОДЯ ДА СЕ ПОДИГРАВАМ ТОЧНО С ИСПАНЦИТЕ АКО БЯХ ГЕЙ.
3
4
 
6
 
! Отговори
Буч преди 6 години
Олио да ги попари всичките
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадрид все още не е черен и арабизиран, като Париж, но отива на там! Мароканските скакалци са ги налазили. Испанците като по-умни хора се опитват да се противопоставят на това с дебели огради от африканската страна на Гибралтар. Франсетата нали са зомбита, като немците, вместо с огради ги чакат с мечета на гарите и летищата.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел и Макрон ще си празнуват медения месец там