САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!

Засечена е потенциална подготовка за ново нападение
27 юни 2017 09:07, Елка Василева
249
САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!
Снимка: архив, Reuters

Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие и предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, ако го сторят, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че САЩ са засекли потенциална подготовка за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Още по темата

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е извършила химическа атака.

В отговор на това нападение с отровен газ правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети срещу база на сирийските военновъздушни сили.

Спайсър предупреди, че ако Асад извърши ново нападение за масово избиване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена.

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При "режимът в Русия" България стана почти 10 милиона. А днес при режимът в Брюксел е 5 милиона, най-бързо измираща нация и пенсионерите ровят в кофите а всеки пети просяк и бездомник е с висше образование и с дългогодишна опит и квалификация.
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
192 ако говорим за 20 -30 000 това са жертвите на Белият терор, който вероятно не си го чувал и ще значи много за твойте познания.
191
7
 
0
 
! Отговори
до боби преди 6 години
Ти си долен ислямист.Хващай си чалмата,чаршафа и отивай да живееш при образованите си ислямски диктатори с мюсулманските си братя.Тук е България,ние сме християнска държава.Колкото и да квичиш християнска Европа и християнска Америка ше ви бомби до като ви избие исляма от главите.
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите на комунизма бяха 99% черноборсаджии, спекуланти и корумпирани държавни чиновници и партийци които крадяха от народа. Днес при демокрацията такива не са в Белене а в Парламента.
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
192 По чий данни? По европейските данни 2700 са осъдени на смърт, 300 на доживотен затвор, за 1000 се ПРЕДПОЛАГА че са убити без съд, и други 7000 са били съдени и са получили присъди между 0месеца и 45 години затвор, като тези над 30г затвор бяха под 500 души. 3 месечните присъди бяха около +-4000. Другарю, това са данните на западна европа, ходи спори с тях за пропаганда. И по някаква ирония на съдбата, документите на комунистите показват същите цифри с +-100 бройки. Чети чадо не само днесбг
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо си няма нефт - Това му е късмета на него.
187
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите от всякъде ги ритат по мордата. Севернокорейчето им се подиграва и им плюе в лицето, в Сирия Путин им напука шамарите, тарамбуката от Белия дом още преди 5 години беше обявил, че дните на Асад се преброени... смех, краварите ядат лобута.
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое не им е добре, Асад който европеските комисии потвърждават че той не е използвал газ и 2то пъти, Кимчо който американците единствено смеят да правят маневри близо до водната им граница или Путин дето ги ошамари? Но от друга страна американците избиха 3 000 000 цивилни виетнамци, също и 1 600 000 цивилни иракчани(1/4 от населението на държавата) Създадоха и спонсорират открито ИДИЛ и им купуват горивото. Та кой е за бесило май е ясно.
185
8
 
0
 
! Отговори
до 187 преди 6 години
пак пишем фабрикувани цифри - няма такива числа, лъжеш арогантно! 20-30 000 са само от народния ви съд, а ако толкова са жертви на бобмардировките трябва да е заличена половин софия, момченце! елементарна руска дезинформация!
184
9
 
1
 
! Отговори
аве изрод преди 6 години
асад е ясен, да си дава мярката на врата, ами и кимчо, и другите приятели на днес. ру у путин да се замислят, а че и на Путин работата му не е на добре...
183
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До чъкиЛеле АМА ИЗЛАГАШ СЕ В ЕФИР1. Асад е СВЕТСКИ ДИКТАТОР(учил е в Лондон) - и неговото управление има толкова общо с ИСЛЯМИСТИТЕ колкото и управлението на Боко2. Садам също3. Виж Кадафи си беше Ислямист но от образованите. Казвам ти го в прав текст ако нашите медици в Либия бяха съдени по традиционния закон на Шериата щяха да ги убият с камъни на площада от тълпа разгневени роднини на "жертвите"Вземи се в ръце попрочети кой кой е за да не се излагаш толкова много
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
182 а да щях да забравя, всички приказки срещу исляма са ислямофобия и са по-лоши от расизмът. Това са размисли и предложения за законни от братята европейци дето при бомбандирвките над Дупница летяха ниско за да стрелят и с картечниците. Това все още се обсъжда и не се приема за варварска постъпка в ООН. Европейците и хамериканчетата казват че било просто война и е нормално да има мъртви цивилни, дори с брутални мерки.
181
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До чъкиЗащо бе чъки? Защото отказвам да повярвам, че човек БЕЗ ЗАЩИТНО облекло може "хей така" да докосва, опипва и т. нт. пострадал от зарин БЕЗ НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ??? Еми аз пък мога да ВИ кажа, че всеки който се опита да направи това горчиво ще съжалява броени секунди след като се докосне до пострадалия. А всеки който вярва е просто невежа и мързелив, защото информацията е общодостъпна, само трябва да искаш да я добиеш.
180
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
182 а колко цивилни българи избиха американците и англичаните през 2рата световна? 17 000 или с други думи 2152 пъти повече от ЗАТВОРНИЦИТЕ на Кадафи който се прибраха живи и 4,25 повече от жертвите на комунизма в България. А като ги трепят тях нали знаеш къде отиват горките бежанци? Като няма силна ръка да ги шамари как се образуват групировки като ИДИЛ? Явно те влече България да е пълна с ''бежанци'', нали това са европейските ценности, сега братят европейци ще ни ги върнат откъдето са влезли.
179
4
 
1
 
! Отговори
русначе=то, преди 6 години
а мога ли аз въпросче така - колко десетки хиляди българи избихте след 09.09, а колко стотици хиляди българи преименувахте, сменихте им националността с татари ( днешен "Татарстан") и изселихте в Сибир? А?
178
6
 
1
 
! Отговори
чъки преди 6 години
А този ислямист Асад,дето товари на лодките бежанци и ги пуска към Европа,някой ден и той като Кадафи,ще стои у локва кръв на площада,разкъсан от собствения си народ.После ще дойде ред на ислямиста от Иран,оня с чалмата,аятолаха,и най накрая ще дойде реда и на техния закрилник и любовник,*** късия,истинския ислямист,скрил зад християнско наметало.
177
4
 
0
 
! Отговори
до182 преди 6 години
ми тва са му съюзниците на путин бе. Заеднои сКим чен хй, Таджикистан, Киргизстан и Беларус...
176
4
 
0
 
! Отговори
много питаш... преди 6 години
айде марш в руската ***, там задавай въпроси, да видиш кво ще ти се случи...
175
6
 
2
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Тук е пълно с ислямисти,поклонници на ислямски диктатори като Асад,Садам и Кадафи,който измъчваше в затворите българските лекари 8 години,но после нащи съюзници от НАТО му показаха от къде изгрява слънцето.Гадни чалмосани ислямисти,вие сте позор за България.Предатели,само в затвора ше ви оправят,долни руски мекерета.
174
4
 
2
 
! Отговори
а режимът в русия преди 6 години
колко десетки българи изби след 09.09?