САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!

Засечена е потенциална подготовка за ново нападение
27 юни 2017 09:07, Елка Василева
249
САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!
Снимка: архив, Reuters

Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие и предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, ако го сторят, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че САЩ са засекли потенциална подготовка за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Още по темата

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е извършила химическа атака.

В отговор на това нападение с отровен газ правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети срещу база на сирийските военновъздушни сили.

Спайсър предупреди, че ако Асад извърши ново нападение за масово избиване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена.

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Трите букви пак ще оплетат нещо. Путин е виновен, с неговото търпение и добронамереност
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно номера със химическото още върви или им е бедна фантазията.
211
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Втората бомба над Нагасаки е излишна Япония е щала да капитулира така или иначе .Американците обаче искат да изпрбват другия тип бомба която са разработили -плутониева.
210
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Изказването е на Доналд Тръмп ,президент на САЩ .това е единствената държава в света използвала вдрено оръжие срещу мирни граждани изпепелявайки ги заедно с града им Хирошима,...всичките...и децата ...
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой за вмирисаните америгуанци и технитеслугинчета (вкл. и за Елма Шамилова).
208
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига,бе! Уморихме се от лъжити ви. Измислете нещо ново. Но явно само до атаките с химически оръжия ви стига умът и въображението. Пфу!
207
1
 
10
 
! Отговори
Провокация преди 6 години
Отново тръбят янките и само чакат момент да натиснат копчето. Явно нещо ще трябва да се доказват другия месец, я за подписването на някой оръжеен договор, я пред някой президент посещаващ САЩ.Сега белите каски (спонсорирани от запада) ще спретнат поредното ужким нападение с хим пръжие... точно както стана предния път и също миналата година Март мисля беше. Провокация и пропаганда.
206
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин, Чуркин, Куроедов....Все велики руснаци....хахаха
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А без партията?
204
2
 
3
 
! Отговори
скалата тъпака преди 6 години
До скалатаприродно *** селянин кой ги създаде тези мюсюлмански маимуни кво общо има тук Русия бе *** ,твоите кравари точно те ги създадоха защото дори вече на извънземните имат да дават пари ,а я ми кажи краварите които много ги хвалиш коя война са спечелили че не се сещам
203
8
 
2
 
! Отговори
скалата преди 6 години
Мръсни гадни ислямисти,ще ядете бомби,томахавки и чукове.Християнска Европа и християнска Америка ще ви избие исляма изотзад.И ваща руска *** от Кремъл не може ви спаси този път.Само ще стои и гледа как летят томахавките и ще подсмърча като хлапак.Тръмп ши ва оправи.Няма вече толерантност,няма милост.
202
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния *** ход на янките. Пак си търсят причина да им съборят ракетките. Този път ще бъдат унищожени всичките. Само обвинения от тях които се оказват безпочвени. Наглостта им край няма. Видяхме какво намериха в Ирак, в Сирия ще е същото
201
0
 
3
 
! Отговори
много са зле тия преди 6 години
Абе тия са в Сирия абсолютно като военнопрестъпници . Няма резолюция на ООН и присъствието им се определя като "агресия" по международното право. Чака ги трибунал , те тръгнали със стари партенки фейкнюз да правят. Абсолютни мискини .
200
0
 
10
 
! Отговори
YTY преди 6 години
До каринаВ Ирак искаш да кажеш.
199
2
 
6
 
! Отговори
карина преди 6 години
И в Иран имаше ядрено оръжие, но не го намериха...
198
1
 
5
 
! Отговори
До 192 преди 6 години
До до 187Нямам данни за всички избити от англо-американския въздушен терор българи. Но съм виждал Статистически справочник от онова време и там пишеше, че на 10.01.1944 г. в София са избити около 1150 души, съжалявам, че не си записах точната цифра! Въввсеки случай повече, отколкото пишат онези от "Мати Болгария"!"елементарна руска дезинформация!" пишеш. И откъде ти дойде в кухата глава? Знаеш ли, започнахте да ми писвате!
197
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази песен за вероятни предстоящи химически атаки сме я слушали! Затъпялите американци вече не са в състояние да измислят ново либрето за гадната опера, която смятат да поставят. Всичко показва, че вървим към Голямата война. Но в строя вече твърдо застана Иран с 650000 армия, малък, но ефективен флот и достатъчно авиация. А какво представлява Китай, американците ги облива студена пот! Страшното ще настъпи, когато се чуе "Ставай, страна огромная!". В 1034000 армия няма нито едно афрорусначе!
196
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 189 до бобиЛеле колко си НАИВЕН70-те години на миналия век САЩ президент отива в САрабия и сключва СДЕЛКАТА - САЩ ГАРАНТИРАТ ЧЕ САУДИ СЕМЕЙСТВОТО НЯМА ДА БЪДЕ ДЕТРОНИРАНО И АКО Е НЕОБХОДИМО САЩ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ С ОРЪЖИЕ И ВОЙСКИ ЗА СМЕТКА НА ТОВА САрабия ГАРАНТИРА ЧЕ ЦЕЛИЯ ПЕТРОЛ ЩЕ СЕ ПРОДАВА ЗА ДОЛАРИ.САЩ ПАЗЯТ КОИ РАДИКАЛНИ ИСЛЯМИСТКИ ПРАВИТЕЛСТВА? САрабия, Катар, Кувейт, ОАЕ и т.н. В тези държави важи ЗАКОНА НА ШЕРИАТА - ако не знаеш какво е това ОБРАЗОВАЙ СЕ.
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с нефт и без нефт - Кимчо нарига мордата на краварското говeдо а говeдото мучи много жално и не смее нищо да направи.
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
198 значи трябва да започнат от Лондон който е 40% мюсулмански, с квартали с ширият, после трябва да мине през Малка Турция (Мюнхен) с население 10 мил турци, после през Франция, Испания, Норвегия и те докато дойдат до България ... няма да има Европа. А мюсулманите в САЩ са на мода, вече е модерно феминистки да приканват към ширият и срещу ислямофобията.