Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!

Турски медии за инцидента със семейството на зам.-главния мюфтия Бирали
Обновена: 28 юни 2017 19:25 | 28 юни 2017 19:12, Елка Василева
185
Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!
Снимка: архив, Reuters

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали, чиято съпруга и дъщери бяха малтретирани в  супермаркет в София, предаде БТА.
 
Под заглавие "Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет" описва подробно случая, така както е бил съобщен от секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелял.
 
Бирали Бирали, съпругата му и двете дъщери по на 16 и 20 години пазарували в  супермаркет в квартал Свобода в София. Две млади жени и един мъж нападнали Бирали и семейството му, защото жените били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки.

Още по темата

Пострадалите били настанени в болница и им било издадено медицинско удостоверение. Бирали Бирали изпаднал в шок. Нападателите избягали от местопроизшествието.
 
Вестник "Стар" пише за случая под заглавие "Малтретиране на мюсюлмани в София", като уточнява, че нападателите избягали и все още не са заловени.
 
Анадолската агенция съобщава, че полицията започнала разследване, проучвали се данните от камерите. Главното мюфтийство подало оплакване в полицията и по думите на секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелил няма да остави случая без последствие.
 
"Ще направим всичко възможно виновните да бъдат разкрити и наказани",е цитиран да казва той от вестник "Стар".
 
Изданието "Хаберлер" акцентира, че малтретирането на семейството на Бирали Бирали в дните на свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам предизвикало дълбоко безпокойство сред мюсюлманската общност в България.
 
За нападението в София съобщават и други вестници - "Сабах", "Хюриет".

В коментара на Анадолската агенция във връзка със случая се посочва, че "ксенофобският и крайно националистически Патриотичен съюз е коалиционен партньор в правителството на Бойко Борисов, който полага усилия да балансира влиянието на крайно националистическите среди в политиката на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
46
 
! Отговори
ss преди 6 години
от утре и аз почвам да се разхождам с ss-овска униформа из центъра на София със свастика, трябва да сте толерантни към мен изповядвам религията на черното слънце и на Туле, щом може с бурки значи може и със свастики, защо забранявате моята религия това е дискриминация исляма с какво е по-добър от арийската раса? нали всеки е свободен да изповядва каквито си иска религии? та питам с бурка ако може може ли и със свастика ако неможе ще се оплача на БХК...ние сме подтискани искаме свобода за нас
95
15
 
19
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 6 години
Температурата на влагалището на средностатистическата туркиня е се 4,7 градуса по-голяма от температурата във влагалището на средностатистическата финландка, което ги прави особено подходящи за моята 24 санта любовна писалка
94
29
 
17
 
! Отговори
емир преди 6 години
Турците и Помаците в българия са се малтретират системно от държавата, НАТО и Турция трябва да се намесят, видно е, че не можем да живеем заедно.
93
13
 
26
 
! Отговори
браво преди 6 години
Има забрана за носене на хиджаб у нас по закона за личните документи , нормално е да ги бият , може да се шахидки и да се взривят ! Не всеки мюсюлманин е терорист , но всеки терорист е мюсюлманин ! Впрочем в нормалните ислямски страни забулени ходят само селенията и проститутките .
92
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде мюмюни, не плачете, малко са ги били. Просто са им изтупали прахоляка от чувалите с които са се покрили. Като демонстрират нагло религията която се мрази в цял свят, какво искат, да ги каним на кафе и баклава ли? Хайде джас в Андола.
91
10
 
10
 
! Отговори
Независим Кюрдистан преди 6 години
Защото за тях те са *** ,особено от северна България ,дето има руси със сини очи ,рижави ..... "чисти турци " :))
90
3
 
16
 
! Отговори
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЙ ГИ преди 6 години
Е БИЛ МОЖЕ ДА Е И ПРОВОКАЦИЯ НА '' МЮСЛИТАТА'', ЗАТОВА БЪДЕТЕ РАЗУМНИ .НЯКОЙ СЕ ОПИТВА ДА СЪЗДАВА НАПРЕЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА ЕРДОГАН .
89
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е *** почнаха с постановките. Лошите българи тормозят "нашите", юруш да ги спасяваме. Никога няма да сте техни поданници, само малко използвани ще сте. Учих в училище с 8 турчина. Ходиха да работят в Турция след изселването. Големи приказки приказваха обаче сега всички са тука. И някой ако каже че са некадърни, не е така. Единия е предприемач в строителството а друг има огромен магазин. Защо ли се върнаха?
88
6
 
18
 
! Отговори
Независим Кюрдистан преди 6 години
20 -25 млн кюрди, тръгват на борба срещу ***, наследници на една империя съставена от над 150 етноса ,които наскоро се отрекоха от човека който ги е създал !без минало няма бъдеще .... те нямат
87
2
 
10
 
! Отговори
патриот преди 6 години
До Сюнетчията БРАВО!добра идея, само така можем да си спасим кожите си, от ятагана
86
1
 
29
 
! Отговори
няма решение преди 6 години
Набили две тинейджърки.Такива работи за съжаление в България са ежедневие.Хората не се бият,колят се.Всяка година турски тираджии правят тежки катастрофи,пият и карат че и нагли,бягат. И какво ние в България трябва да казваме че това са грозни нападения на турски шофьори ли.Тези в Турция имат акъл на канарче,да не се обидят канарчетата за сравнението.Просто трябва да има по голям контрол,повече полиция и действаща съдебна система. В момента е анархия в България за съжаление.
85
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууууу, разплАках се!! Колко били измъчени и бити мюмюните, колко пострадали!! Нищо подобно, изяли 2-3 шамара и по един шут у гъзо. Да не са ги претрепали а заслужават. Да си ходят като пингвини в Анадола. Какво ми демонстрират тук, нарочно да дразнят ли? Малко са ги били, трябвало е шутове в дебелите и космати ***, и през границата. Ердоган обезглави войничета които бяха невинни, около 250 уби без причина.Над 250 000 са по затворите!Загрижили се за два пингвина които са получили заслуженото
84
5
 
13
 
! Отговори
game1 преди 6 години
грозно е - факт !ама пък точно вий, дето загубих бройката колко народ съкратихте и вкарахте в затвора, да ми говорите кое било грозно и кое насилие - е това е най-голямата гавра и цинизъм !!
83
10
 
16
 
! Отговори
българина преди 6 години
ислямските гласове да си гледат тюрбаните да не паднат.... България я оставте на българите, прошка няма да има този път
82
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много баби в България все още носят забрадки. Да ги набием и тях, викам.
81
10
 
17
 
! Отговори
християнин преди 6 години
до 82Никой няма при нухда да ни защити - нито НАТО , нито ЕС. Най-добрата защита е самозащитата.За битите кадъни - в християнска България фередхета и кърпи са неприемливи , както носенето на кръст в Турция. Нужни са съобрахения ,за да има мир
80
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи кибичат си две *сливи пуберки и чакат кого да набият, щото женските боеве в училище вече са им омръзнали. И някой търси тука някакъв верски мотив??? Глупости! Че те и на мене могат да скочат, понеже примерно съм им минала отляво, а не отдясно! Чисто тъпо хулиганство, което трябва да бъде сериозно наказано и да има широк отзвук за ефект върху всички подобни имбецилчета!
79
8
 
22
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Имах колега от Турция в университета. Разправяше, че там забрадки и шалвари носят само бабите. Тук зорлян искат да покажат принадлежност към нещо си......
78
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ...Преди две седмици на кръстовището София -Север видях млада, силно и предизвикателно оформена жена, с късо модерно впито сако, до над коленете, краката - в еластичен опънат до скъсване клин... оббаче главата забулена - само гримирани очи, нос и силно начервена уста се виждат. Е, това облекло от "здрав морал" ли е? И далеч не е единственият пример.
77
3
 
6
 
! Отговори
До сюнетчията преди 6 години
Хахахахахах уникален коментар