Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!

Турски медии за инцидента със семейството на зам.-главния мюфтия Бирали
Обновена: 28 юни 2017 19:25 | 28 юни 2017 19:12, Елка Василева
185
Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!
Снимка: архив, Reuters

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали, чиято съпруга и дъщери бяха малтретирани в  супермаркет в София, предаде БТА.
 
Под заглавие "Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет" описва подробно случая, така както е бил съобщен от секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелял.
 
Бирали Бирали, съпругата му и двете дъщери по на 16 и 20 години пазарували в  супермаркет в квартал Свобода в София. Две млади жени и един мъж нападнали Бирали и семейството му, защото жените били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки.

Още по темата

Пострадалите били настанени в болница и им било издадено медицинско удостоверение. Бирали Бирали изпаднал в шок. Нападателите избягали от местопроизшествието.
 
Вестник "Стар" пише за случая под заглавие "Малтретиране на мюсюлмани в София", като уточнява, че нападателите избягали и все още не са заловени.
 
Анадолската агенция съобщава, че полицията започнала разследване, проучвали се данните от камерите. Главното мюфтийство подало оплакване в полицията и по думите на секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелил няма да остави случая без последствие.
 
"Ще направим всичко възможно виновните да бъдат разкрити и наказани",е цитиран да казва той от вестник "Стар".
 
Изданието "Хаберлер" акцентира, че малтретирането на семейството на Бирали Бирали в дните на свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам предизвикало дълбоко безпокойство сред мюсюлманската общност в България.
 
За нападението в София съобщават и други вестници - "Сабах", "Хюриет".

В коментара на Анадолската агенция във връзка със случая се посочва, че "ксенофобският и крайно националистически Патриотичен съюз е коалиционен партньор в правителството на Бойко Борисов, който полага усилия да балансира влиянието на крайно националистическите среди в политиката на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е добре режисирана постановка и повод на Ердоган да влезе в България. И никой нищо няма да може да направи защото сме *** - скарахме се с Русия и си нарязохме ракетите и танковете. Стойте сега и треперете.. и яжте банани!!
55
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЩО ЧУДНО ДА СА КРАЛИ ОТ СУПЕРМАРКЕТА И КАТО СА ИМ КАЗАЛИ ОХРАНИТЕЛЯ И КАСИЕРКАТА ДА СИ ПОКАЖАТ ПОД ДРЕХАТА КАКВО ИМАТ ДА СА СЕ НАПРАВИЛИ НА УДАРЕНИ!!!ТОВА СА КРАДЛИ НАЙ-ОБИКНОВЕННИ!!!
54
5
 
17
 
! Отговори
Една от Пз преди 6 години
До "Турски патриот" Ти не си и никога не можеш да бъдеш турски патриот, уви! Ти си жалък предател, потомък на предатели и турците много добре го знаят това! Те никога няма да те приемат за един от тях!
53
5
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
От мухата правите слон. Колко могат да бият две жени и мъж три други жени и мъж? Някой има интерес от раздухване на подобни глупости.
52
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!!!!!!!!!!В СОФИЯ АКО ЩЕ НЯКОЙ ДА СЕ УВИЕ С ЧЕРШАВ ОТГОРЕ ДО ДОЛУ НЯМА ДА ГО НАПАДНАТ ЗА ТОВА!!!!!!И ТУК ГОВОРЯТ ДВЕ ЖЕНИ И ЕДИН МЪЖ ГЛУПОСТИ!!!!-----------ТОВА Е ПОРЪЧКА НА НЯКОЙ ЗА НЕЩО!
51
7
 
28
 
! Отговори
Една от Пз преди 6 години
Отвратена съм от типично ислямската наглост и гигантско двуличие на турските вестници!!! За една бутната в битов инцидент туркиня са готови на война с "неверна" България! Ако са толкова верно загрижени за насилието над жени-мюсюлманки, може би е по-редно да пишат за убиваните с камъни ВСЕКИДНЕВНО в света на Исляма мюсюлманки от членове на семействата им - ислямските "убийства честта"!?! Както и за ВСЕКИДНЕВНИТЕ обрязвания на хиляди малки момиченца в ритуала "клиторектомия"! Нещастници!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва обяснява купищата боклучари по софийските улици..
49
3
 
11
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Само ще кажа:Който с гняв става, сяда със загуба.
48
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно Ердо да е скалъпил това. Той е фен на Хитлер, а всички знаем за изкусвения "инцидент" на германо-полската граница, който дава повод на Хитлер да нападне Полша. Ердоган сега ще изкара, че българите бият турците, ще настрои дивите ни съседи срещу нас и ще пусне аскера да беснее в България! И познайте какво: НАТО няма да си мръдне пръста, а ЕС ще наложи санкции....... Кипър Две!
47
7
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ПАТРИОТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОЩЕ ПО-РЕШИТЕЛНИ ,НО СЕ НАДЯВАМ ,ЧЕ ТОВА Е НАЧАЛОТО ,ЩЕ ИМА И ПО-ТВЪРДИ НАКАЗАНИЯ ! НАПРИМЕР В ЮТУБ ИМА КЛИПОВЕ ОТ БЪЛГАРСКИ СЕЛА И ГРАДЧЕТА , В ТЕЗИ КЛИПОВЕ ИМА РАЗНИ МЮСЮЛМАНИ С БРАДИ ДО ГЪРДИТЕ ,КОИТО ОБЯСНЯВАТ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ КОЛКО Е "ХУБАВА" МЮСЮЛМАНСКАТА РЕЛИГИЯ ! ЖЕНИТЕ ИМ СЕ РАЗХОЖДАТ В РАЙОНА С БУРКИ НЕОБЕСПОКОЯВАНИ ОТ НИКОЙ ! МНОГО МОЛЯ ПАТРИОТИТЕ ДА ГЛЕДАТ ТЕЗИ КЛИПОВЕ ,ТАМ ПИШЕ ТОЧНО КОИ СА ТЕЗИ СЕЛА И ГРАДОВЕ ! ДА ГИ ОТКРИЯТ И НАКАЖАТ НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО !
46
7
 
21
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Тези да внимават с претенцийте,че колкото имаме да връщаме...!!След 1878 ,после 500 годишни кланета не ги насилихме,не ги преселихме,не ги изселихме .... Р а в н и права им дадохме!!!! Къде такова нещо се е случвало!Повече от 100 години народът Български с пръст не ги е пипнал. Тези ревове отвън идват! Мюсюлманите тук да не се подвеждат!
45
9
 
9
 
! Отговори
гошо преди 6 години
НАЙ -ПОСЛЕ НАМЕРИХМЕ ПОВОД ТУРЦИЯ ДА НАХЛУЕ В БЪЛГАРИЯ НАРОДЕ ГРАБВАЙТЕ ТР--БГ РЕЧНИЦИТЕ ЩЕ НИ ТРЯБВАТ!
44
7
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ПАТРИОТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОЩЕ ПО-РЕШИТЕЛНИ ,НО СЕ НАДЯВАМ ,ЧЕ ТОВА Е НАЧАЛОТО ,ЩЕ ИМА И ПО-ТВЪРДИ НАКАЗАНИЯ ! НАПРИМЕР В ЮТУБ ИМА КЛИПОВЕ ОТ БЪЛГАРСКИ СЕЛА И ГРАДЧЕТА , В ТЕЗИ КЛИПОВЕ ИМА РАЗНИ МЮСЮЛМАНИ В БРАДИ ДО ГЪРДИТЕ ,КОИТО ОБЯСНЯВАТ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ КОЛКО Е "ХУБАВА" МЮСЮЛМАНСКАТА РЕЛИГИЯ ! ЖЕНИТЕ ИМ СЕ РАЗХОЖДАТ В РАЙОНА С БУРКИ НЕОБЕСПОКОЯВАНИ ОТ НИКОЙ ! МНОГО МОЛЯ ПАТРИОТИТЕ ДА ГЛЕДАТ ТЕЗИ КЛИПОВЕ ,ТАМ ПИШЕ ТОЧНО КОИ СА ТЕЗИ СЕЛА И ГРАДОВЕ ! ДА ГИ ОТКРИЯТ И НАКАЖАТ НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО !
43
6
 
18
 
! Отговори
да преди 6 години
Какво ми пука какво пишат и говорят в Турция...
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се има предвид че вицепремиер ни е бияч на бабички
41
7
 
16
 
! Отговори
Една от Пз преди 6 години
До коментатора, който ме адресира по-долу в коментарите: Християнските държави са проспериращи държави. Не случайно АБСОЛЮТНО всички мюсюлмани бягат от Ислямските Кочини и гледат да се спасят в тях! Нито един мохамеданин не бяга от една ислямска държава с друга. Факт!
40
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на българските патриоти. Тази новина ме кара да се чувствам горд, че съм българин и че все още има достойни хора, които не търпят пингвини в Християнска България.
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерил кой да се загрижи за мюсулманите в България. Султана дето арестува по подозрение собствените си хора. Сигурно в затвора там е като на почивка. Лицемери.
38
8
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ВИНАГИ СЪМ СЕ ВЪЗХИЧАВАЛ НА ПАТРИОТИТЕ ! КОГАТО ДЪРЖАВАТА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ПО ЗАКОНЕН РЕД ,ТОГАВА ПАТРИОТИТЕ ВЗИМАТ ФУНКЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА НО ПО НЕЗАКОНЕН РЕД ! КАКВО Й ПРЕЧЕШЕ НА ДЪРЖАВАТА СЪС ЗАКОН ДА ЗАБРАНИ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА ДА НЕ СЕ ДЕМОНСТРИРА МЮСЮЛМАНСКА РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ,НОСЕНЕ НА БУРКИ ,ЗАБРАДКИ ,Ш.АЛВАРИ ,Ф.ЕСОВЕ ?! ЗАЩО ПРИНУЖДАВАТЕ ПАТРИОТИТЕ ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН ДА ВЪДВОРЯВАТ РЕД ?! КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ,КЪДЕ СА ПАТРИОТИТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО ?!
37
6
 
26
 
! Отговори
Българинъ преди 6 години
За момент си помислих, да не би някое от тези деца, посегнали на мюсюлманките да е потомък на някой от изкланите от турския ислямски Геноцид в Батак от 1876 година, но после веднага си дадох сметка, че това е на практика невъзможно, защото тогава турците за изклали всички, до последния батачанин, включително и бебетата. Явно съм бил на грешен извод!