Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!

Турски медии за инцидента със семейството на зам.-главния мюфтия Бирали
Обновена: 28 юни 2017 19:25 | 28 юни 2017 19:12, Елка Василева
185
Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!
Снимка: архив, Reuters

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали, чиято съпруга и дъщери бяха малтретирани в  супермаркет в София, предаде БТА.
 
Под заглавие "Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет" описва подробно случая, така както е бил съобщен от секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелял.
 
Бирали Бирали, съпругата му и двете дъщери по на 16 и 20 години пазарували в  супермаркет в квартал Свобода в София. Две млади жени и един мъж нападнали Бирали и семейството му, защото жените били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки.

Още по темата

Пострадалите били настанени в болница и им било издадено медицинско удостоверение. Бирали Бирали изпаднал в шок. Нападателите избягали от местопроизшествието.
 
Вестник "Стар" пише за случая под заглавие "Малтретиране на мюсюлмани в София", като уточнява, че нападателите избягали и все още не са заловени.
 
Анадолската агенция съобщава, че полицията започнала разследване, проучвали се данните от камерите. Главното мюфтийство подало оплакване в полицията и по думите на секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелил няма да остави случая без последствие.
 
"Ще направим всичко възможно виновните да бъдат разкрити и наказани",е цитиран да казва той от вестник "Стар".
 
Изданието "Хаберлер" акцентира, че малтретирането на семейството на Бирали Бирали в дните на свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам предизвикало дълбоко безпокойство сред мюсюлманската общност в България.
 
За нападението в София съобщават и други вестници - "Сабах", "Хюриет".

В коментара на Анадолската агенция във връзка със случая се посочва, че "ксенофобският и крайно националистически Патриотичен съюз е коалиционен партньор в правителството на Бойко Борисов, който полага усилия да балансира влиянието на крайно националистическите среди в политиката на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Една от ПзИслямска *** не е правилният израз. Всяка *** си е *** независимо от религията.Така че който иска да ни превърне в *** няма място при нас, ако ще да е хрстиянска, ако ще да е будистка.
35
3
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Типично активно мероприятие.Стягаме редиците на електората, Демонстрираме сила през съседна държава и използваме стандартни византийски номера. С две думи претоплена манджа, с медийно участие. Но, казал е мъдрия народ Български: Гаргите на есен се броят. Още е лято, макар и в края си.
34
5
 
17
 
! Отговори
Джингиби преди 6 години
България не е анадола. Крайно време е и турция да се освободи от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ето за това трябва да се премахне двойното гражданство.тия щяха да са си в турция и да нямат ядове.Ние също!
32
5
 
10
 
! Отговори
до Една от Пз преди 6 години
Нали бяхте светски беджанъм. Тогава Турция е мюсюлманска. Не е светска. Вие ще бъдете християнска държава а Турция Светска. Друг път.
31
2
 
21
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Каква международна медийна истерия се раздуха, не е истина! Колко ли българки ежедневно биват блъснати и ударени от "младежи", предимно от "малцинството", с изкуствено наложено име на високо спиртна алкохолна напитка! Но никое от тези насилствени действия не си проправя път до националните медии! Щом обаче блъснатите били с бурки, това им дава предимство и специално отношение! Защо правителството на Бойко се държи към етническите българи като мащеха, а към ислямистите като към свои?
30
5
 
19
 
! Отговори
СЕРБЕСТ КЮРДИСТАН преди 6 години
АБЕ НАС НИ ИЗБИВАТ ОТ 40 ГОДИНИ НАСАМ И ВИНАГИ ОТРИЧАТ ТОЗИ ФАКТ ,А СЕГА ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ПОНАТУПАХТЕ ЕДИН ТУРЧИН И ДВЕ ТУРКИНИ ,А ОТ ТУРЦИЯ ВДИГАТ ВРЯВА ДО НЕБЕТО !
29
4
 
15
 
! Отговори
Иван Йотов ЕСО ЕАД преди 6 години
А това, че тя нарушава закона за носене на бурка на обществено място ?
28
8
 
37
 
! Отговори
Една от Пз преди 6 години
Мюсулмани, България е Християнска страна, в която се говори Български език. Тези от вас, които уважават този факт са винаги добре дошли! Но тези от вас, уви по-голямата част, които искат да ни превърнат в поредната ислямска кочинa място тук нямат! Да си събират лунния култ и оттам Анадола!
27
10
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Като няма държава, обикновените Българи взимат нещата в свои ръце. Браво. Не на ман гализацията
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво общо има Турция с мюсюлманите ?
25
4
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Та нали по Закон е забранено да се носят символи на ИДИЛ .Децата са проявили гражданска позиция .Защо ДАНС не провери откъде идват парите на тези *мюсюлмани* ?От ИДИЛ ?
24
8
 
32
 
! Отговори
Един от Свобода преди 6 години
Сега ако имахме истински лидер на държавата (например като Виктор Орбан), а не Бойко Борисов, прокурата би трябвало да повдигне криминални обвинения срещу ислямистките, които в нарушение на Законите на Република България са се разхождали с ислямски супремасистки одежди! Не са ни виновни мюсюлманите, че ни завладяват! На тях това им е целта от 1400 години, виновни са българите и управниците, които толерират инвазията им!
23
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турските вестници защо не пишат къде се укрива турският тираджия,убил български мотористи и избяга?
22
11
 
15
 
! Отговори
smej преди 6 години
Все пак съм против нападението над жени, дори да приличат на камили. Така не става.
21
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези забрадените умишлено правят провокации и очакват християните да свикнат да са сред нас . Не. Няма да стане . Никакви забрадени тук няма да допуснем ...не го допускайте хора ....има си начини , не го допускайте никъде , в никой град особено чист доскоро и хоп се появява някаква забрадена ...уж така безобидно . Не е безобидно , това е опит за ислямизация . Сваляйте им забрадките и те ще напуснат с писъци
20
9
 
22
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
никой интелигентен човек не ви знае празниците и въобще не се интересува от тях! всяка жаба да си знае гьола!
19
6
 
25
 
! Отговори
Коч Байрама преди 6 години
Не е грозно,чудесно е.
18
9
 
24
 
! Отговори
Аман! преди 6 години
100% гаранция мюсюлманите сами са си инсценирали "инцидента", за да уреват света за 'Ислямофобия' (каквото и да означава това). Това им една от тактиките за ислямизация в цял свят, особено в държави, в които броя мюсюлмани все още е под критичната точка от 20%. Няма държава в света, където мюсюлманите да са достигнали 20%, която е последствие да не е станала 100% ислямска!
17
9
 
32
 
! Отговори
smej преди 6 години
А ако вляза в Света София и запаля свещ, докато си пеят ислямските молитви, как ще реагират толерантинет турци. Дето ще нападат Северна Сирия, че кюрдите искали да си имат автономия. Я, сиктир!