Работещият до 12 и 5: Спомени в снимки за Адолф Хитлер

Какво разказват за него близките му?
Обновена: 29 юни 2017 09:29 | 29 юни 2017 09:15,
81

Броени дни преди началото на войната

"Твърдо убеден съм, че Англия и Франция няма да се включат в нова световна война". Хитлер изрича тези думи пред генерали от Вермахта на 13 август 1939, броени дни преди началото на Втората световна война. На снимката: Хитлер в Оберзалцберг.

Снимка: Deutsche Welle/akg-images

Адолф Хитлер - над 70 години след неговата смърт той продължава да бъде една от най-интригуващите исторически личности.

Какво обаче казват за него хората, които по една или друга причина са пресекли пътищата си с Хитлер.

Германският публицист Херман Пьолкинг е събрал част от тези цитати в 7-часов документален филм за Адолф Хитлер.

Думи за Хитлер от майка му, та до Уинстън Чърчил - вижте в галерията на "Дойче веле".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Адолф Хитлерцитати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
На хитлер брат му преди 6 години
Защо ве мои човек.Защо скочи на всички едновременно.Голям кавал си честно.
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер изправя Германия на крака и дава самочувствие и работа на немците. Това няма как да бъде направено от "откачалка" ======Еми, Ердоган също изправи Турция на крака. Остава да завладее вилаета изцяло, да избие 100 000 български "терористи" за да наплаши останалите, да "командирова" българите да строят пътища и сгради по Анадола, да обложи всички българи с 50% данък и ще видиш как ще скочи жизненото ниво на Турция.Да се възхвалява паразитизма е най-низкото в човека, плюя на теб.
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер изправя Германия на крака и дава самочувствие и работа на немците. Това няма как да бъде направено от "откачалка"
56
7
 
6
 
! Отговори
Хитлер - капут 2 преди 6 години
И за да не останете с впечатление, че откачалката Хитлер е направил нещо голямо, на бял свят трябва да излезе цялата истина за 2-та Световна Война. След като САЩ навлизат в тяхната т.н. Велика Депресия, олигарсите там решават да излязат от кризата като провокират една война в Европа. Играчите от Уол Стрийт финансират Хитлер, все още не са затрити снимките на най-дъртия от фамилията Буш - Прескот Буш, който като финансов олигарх лично спомага за финансирането на откачалката Хитлер.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше спечелил комунистите нямаше да убиват българи и да съсипят царство България, но уви :-(
54
7
 
3
 
! Отговори
Хитлер - капут преди 6 години
Изданието отново пуска теми за ненормалника Хитлер за да избъзика чуствата на неудачниците в България намерили пристан в идеологията на тази откачалка. Тази статия така и не споменава каква квалификация има Хитлер - никаква, той е бил един пияница. Книгата му "моята борба" е на нивото на влюбен средношколник, който решава да вдигне жизненото ниво на германците като обяви всички други нации за непълноценни и съответно заслужаващи да бъдат избивани и използвани за роби.
53
7
 
6
 
! Отговори
Румен до 49 преди 6 години
САЩ въоръжиха Русия с "Т 34" и "Катюша". А също им изпратиха противотанковите и ПВО установки, заради които нито една бомба не падна в Москва. А,и Шпагените бяха от САЩ. Ти си едно болно малко мозъче.
52
0
 
5
 
! Отговори
кин-дза-дза преди 6 години
До Анонимен48работлив славянин , *** скиор, жена заварчик.... не че няма, ама са на изчезване.
51
2
 
19
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
приказките са си приказки. художника ни връща територии, а руснаците в момента ни карат да плащаме дупките в баланса на газпром. докато художника е на власт, имаме излаз на бяло море , а по време на сив за малко да станем 16та република. по време на ужасния ужас сме били бързо развиваща се аграрна държава, а сега внуците на партийните секретари пцуват седесето що прецакали ткзс.
50
8
 
7
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
Чел съм някъде, че Хитлер намразил е,вреите защото като бил още юноша майка му била много болна, и един лекар ев,реин не искал да помогне на майка му Клара Хитлер, защото тогава нямали пари. И от тогава Хитлер се е заклел, че ще унищожи евр,ите, не знам колко тази история е вярна, но съм я чел.
49
5
 
11
 
! Отговори
Антон Кутев преди 6 години
Велик човек. Жалко че не е жив за да го направим почетен председател на БСП.
48
3
 
26
 
! Отговори
ф преди 6 години
Чърчил също не е бил цвете.След като унищожава безмислено Дрезден и много немски градове се налага да се храни от английския джоб цяла Германия и този умник пада от власт само месец след като е спечелил войната чрез интриги и манипулации на обществото . Англия разбира,че това е края на нейната империя след края на войната. Нещо ,което Хитлер не искаше да им отнема. А за Руската зима.....Глупост,Барбароса е предвидена за 9 седмици .Кой да предположи ,че САЩ ще въоръжат до зъби СССР.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Адолф имаше възможност да поговори с Меркел, щеше да покани руски гастербайтери да бачкат за Велика Германия, вместо да си играе на война
46
0
 
19
 
! Отговори
Деница Илиева преди 6 години
Много е сладък и хубав Адолф!!!
45
0
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен44японците са истинските печеливши след вв2.
44
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До ОНЗИантистенокардин и силно овкусени напитки, бърже. че жегата не ти идва добре. зими и два деанксита. ако ги изпиеш с ракия, ще те черпя една бира.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците излязоха победители от Втората световна война
42
15
 
2
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Абе ОНЗИ, авторът на тази фашистка помия, и ТОЗИ, *** на фейсбук профила, вие що за маймуни сте !? И колко е прав Путин - запитали го: ".....при конфликт между Русия и САЩ, какво ще стане!?...." - отговорът "......пълно унищожение на всички и всичко.....". Така, че ОНЗИ, не бъркай в *** на историята, защото ще заприличаш на орехова торта в лицето !!! Върви там в психиатрията и се лекувай!!!!
41
1
 
12
 
! Отговори
Румен до 38 преди 6 години
Най-голямото ни постижение е че винаги сме оцелявали/и все със същото име /,за разлика от империите и съюзите в чиито състав сме влизали.
40
6
 
18
 
! Отговори
д преди 6 години
Англия и Франция започнаха войната срещу Германия на 3 септември .Хитлер е бил прав,не той е започнал ВСВ.