Русия вини САЩ, че готви химичека провокация в Сирия

Вече били направили фалшиво видео, за да обвиняват Дамаск
Обновена: 29 юни 2017 19:55 | 29 юни 2017 19:38, Елка Василева
60
Русия вини САЩ, че готви химичека провокация в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия обвини САЩ, че подготвят в Сирия провокация, за която после ще бъде обвинено правителството на сирийския президент Башар Асад, като се заяви, че то е използвало химически оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза, че Москва е получила информация, че сирийски бунтовници вече са направили фалшив видеоматериал, с който да обвинят режима в Дамаск за химическо нападение.

Още по темата

С аналогична позиция излезе днес и сирийското външно министерство. Отправеното тази седмица предупреждение от САЩ срещу Дамаск да не извършва нова атака с химическо оръжие е безпочвено и прикрива замисъл да се оправдае нова атака срещу Сирия, каза източник от ведомството, цитиран от Ройтерс.

Той отбеляза пред сирийската държавна телевизия, че обвиненията на Вашингтон за планирано от Дамаск химическо нападение са не само подвеждащи, но и "лишени от всякаква истина и не са базирани на никакви факти".

Американското правителство казва, че Асад се подготвя за нова атака с химическо оръжие, и предупреждава, че той ще "плати висока цена", ако го извърши, припомня АП.

През април САЩ нанесоха въздушен удар срещу сирийска военна база, която според тях е била използвана за смъртоносно химическо нападение. Русия заяви, че жертвите са умрели под въздействието на отровни вещества, разпространили се във въздуха, след като сирийски военни самолети са атакували бунтовнически склад за химически оръжия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Ха-ха-ха-ха.......колкото до "пияните ***"....че отскочи до Слънчака ни, там индивиди от еуропейските нации се отличават всеки ден!!! Кого арестуват, кого - не.....НО ЗА РУСНАЦИ ТАМ НИЩО НЕ СЕ Е ЧУЛО!!!! И престанете с тези приказки от миналия век!!! РУСИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА НА ПЪРВО МЯСТО ПО ПИЯНСТВО!!! Ха-ха-ха......колко сте елементарни..........
17
0
 
4
 
! Отговори
Павославен преди 6 години
Гледайте филма шедьовър с Робер ДеНиро И Д. Хофман - Да разлаеш кучетата. Там всичко е обяснено, как се прави
16
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците пак започват с лъжите и манипулациите си!Каквото и да правят американците им казаха и показаха ясно какво ще стане ако използват отровите си!
15
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Докато има пияни руски *** и *** рашизоидни телета ще има и кравари.
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Колкото до дегенератството, много е просто - *** ДО ОГЛЕДАЛОТО!!! А относно провокацията с химоръжието - ПЪРВО краварите ЗАПОЧНАХА С ОБВИНЕНИЯТА!!!! А днес вече съобщиха, че Асад се бил изплашил, тоест краварчетата са "победили"!!! Така че освен че са дегенерата, са и ПЪЛНИ ЛЪЖЦИ!!!! Емчи той и Трамп си им го рече - ФЕЙК-НЮЗ!!!! ЦЯЛАТА ИМ проклета държава е такава!!! Имам чувството, че са като канализационна тръба на сточни води, миризлива, гадна и отвратителна!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
И4звинете на каква дрога сте в момента ?
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ харчат (ЦРУ) над 100 млрд долара на година, за засекретени проекти извън граница, само казвам, почти целият свят е техен, на масоните-капиталисти-демонокрад(ц)и - елитът на САЩ. Ако видите какво става зад кулисите на всяко правителство по света и какви ги вършат елитарните общества, ако сте прекалено гнусливи ще ви стане лошо!
11
1
 
14
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
до 9 Съвременният мислещ човек изпитва все по-малко необходимост да гледа телевизия. Далеч от телевизора - далеч от досадните реклами и пропагандата, излъчвани по желание на конкретната телевизия. Днес в глобалната виртуална мрежа можем да намерим всичко, което ни интересува - новини, филми и видео, без да сме застрашени от оглупяване и във време, избрано от нас. Интернет е мрежата на свободата и свободното слово.
10
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** винаги обвиняват другите в мpъcoтиитe, които самите те вършат.
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По една телевизия дадоха от изказване на сащския министър ли къв беше там на отбраната, че вероятно са предотвратили химическа атака на сирийците. И като журналистка го попита по какво съди за това, оня рече: "Ми щом не се е случила, явно сме я предотвратили".Начи така съм се смял :D Само че телевизията естествено не беше българска, у нас такива компроментиращи неща не показват.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците , понеже им изгониха протежетата от ИД, от Ирак, сега ще нагнетяват обстановката в Сирия
7
0
 
27
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ=лъжа и пропаганда!
6
6
 
0
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Хахаха........А *** много е готино така да сте си сами тука....да си се лайквате взаимно и да се кефите на воля :)))))
5
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тероризма е руска държавна политика над 150 години, но руските управници винаги обвиняват противниците си, че са терористи. Хубавото е, че никой нормален човек не вярва на руските измислици.
4
2
 
30
 
! Отговори
Така е. преди 6 години
Това е самата истина,сащ искат едва разделена сирия за да си имат свои сателити който да им изпълняват мръсните поръчки. За да го постигнат това настройват световната общественост че видиш ли сирия се готвела да използва химическо оръжие!
3
3
 
29
 
! Отговори
Адам преди 6 години
ами те янките имат опит с фалшивите провокации но вече стават направо смешни:)
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно вярвам на руснаците! Онези са толкова стереотипни, че не могат да измислят нищо ново, никакво ново либрето за гадната си постановка! Вече са го правили, ще го направят пак! Лошото е, че този път ще срещнат военен отпор от Русия и Иран! Да ни пази Господ, Третата *** на вратата!
1
2
 
28
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
Либерастите смело вървят напред където Путин ги посреща с мощни удари през зурлатите кратуни. Либерастите искат да свалят Асад и отгоре да развеят знамето на ИДИЛ над Дамаск..