Русия вини САЩ, че готви химичека провокация в Сирия

Вече били направили фалшиво видео, за да обвиняват Дамаск
Обновена: 29 юни 2017 19:55 | 29 юни 2017 19:38, Елка Василева
60
Русия вини САЩ, че готви химичека провокация в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия обвини САЩ, че подготвят в Сирия провокация, за която после ще бъде обвинено правителството на сирийския президент Башар Асад, като се заяви, че то е използвало химически оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза, че Москва е получила информация, че сирийски бунтовници вече са направили фалшив видеоматериал, с който да обвинят режима в Дамаск за химическо нападение.

Още по темата

С аналогична позиция излезе днес и сирийското външно министерство. Отправеното тази седмица предупреждение от САЩ срещу Дамаск да не извършва нова атака с химическо оръжие е безпочвено и прикрива замисъл да се оправдае нова атака срещу Сирия, каза източник от ведомството, цитиран от Ройтерс.

Той отбеляза пред сирийската държавна телевизия, че обвиненията на Вашингтон за планирано от Дамаск химическо нападение са не само подвеждащи, но и "лишени от всякаква истина и не са базирани на никакви факти".

Американското правителство казва, че Асад се подготвя за нова атака с химическо оръжие, и предупреждава, че той ще "плати висока цена", ако го извърши, припомня АП.

През април САЩ нанесоха въздушен удар срещу сирийска военна база, която според тях е била използвана за смъртоносно химическо нападение. Русия заяви, че жертвите са умрели под въздействието на отровни вещества, разпространили се във въздуха, след като сирийски военни самолети са атакували бунтовнически склад за химически оръжия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
0 преди 6 години
няма лошо-ако сащисаните гетаци пак опитат нещо този път няма само да им изпържат и приземят допотопните 59 пиратки томахоук в морето ,а има голама вероятност вместо това руснаците /както преудпредиха/ да попотяп за скрап оборудваните им с памперси кораби и така да осигурат поминък на техните братовчеди от исмялска държава да събира желязото от дъното.Така че тоя път краварите поне да не забравят да изключат камерите че предният път "умрелите и обгазени" станаха и си тръгнаха с хонорарите.
37
1
 
3
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Как мислите ... защо Салмонел Психи се хвали ,че е представител и на ЦРУ и на МОСиД? Не наш външен министър е бил , а на кобургския род ! Какво общо имаме със северния атлантик ? Чий е европейският съюз и с каква цел е създаден ? Защо доларът е еквивалент /частично световен / ? Какво общо имаме с кобургите ? Ще се обединят ли "тъпканите" народи срещу САЩ - /па и срещу НАТО/ или като Чинезия ще се усмихват учтиво и ще скрояват "капа" ?! Защо Империята не желае да бъде командвана от швабензите?
36
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 21Леле Ано Умни ти толкова си хлътнал навътре с опорните клечки че няма думи"Комунистическа Русия" - Такова нещо няма от поне четвърт век - 25 години."Да се забрани вход в ЕС" - това практически ще спре търговията ЕС-РФ -дори само германците ще ти избият тази идея от главатаРусия е виновна за Сирия(Русия/СССР има база в Сирия от 1960 година) не радикалите спонсорирани от КОЙ?Луганск е в Донбас научи ГЕОГРАФИЯВ Донбас хората несъгласни с Киев са Рускоезични - Русия ли ги избива
35
0
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Аз ако живея в САЩ това не означава че трябва да си сложа розови очила и да се правя на ударен че всичко е наред. Навсякъде има хубави и лоши неща, въпроса е да намериш начин да се изолиращ от лошите. Има си и много родени тук американци които не са съгласни с политиката им, и те ли трябва да напуснат според теб. Ако си слепец където и да отидеш пак ще си останеш такъв.
34
1
 
11
 
! Отговори
CNN преди 6 години
Има вече доста клипове на тубата на английски как СНН манипулира и напрово си лъже за новините отнасящи се за Русия, на американските медии не може въобще да се вярва. Дори говорителката на White House препоръча преди няколко дни който се интересува да ги види, ето до къде са стигнали Аз живея тук и от повече от 15 години съм без телевизор, това е единственият начин да се предпазиш от затъпяване и от пропагандата.
33
0
 
16
 
! Отговори
Прави са! преди 6 години
Колкото Садам имаше химичеси оръжия.Удобно забравяме, че Великобритания се извини за грешката. Само че тази грешка струва животите на мирно население.Ирак прие инспектори и проверки. САЩ ги прекъсна и почна с бомбите.Никоя държава не е застрахована от манипулациите на САЩ.Сценариите са едни и същи. Лошото е, че след себе си САЩ оставят разруха, смърт, мизерия. Важното е, че взимат концесиите и суровините на "демократизираните" държави с няколко бомби.Политиката на САЩ буди отвращение!!!
32
2
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Русия и Китай са най-виновни, че ги оставят да си развяват байрака по целия свят. То за останалата част от света ясно е, че повечето са вече васали. И все пак това е предупреждение към Асад, че ако много знае ще го избомбят.
31
4
 
27
 
! Отговори
Прозорлив преди 6 години
Ако САЩ се изтегли от Близкия изток няма да има нито бежанци, нито тероризъм, нито саудитски диктатори. Ако САЩ се прибере в територията на държавата си ще настъпи мир по света и всички хора ще живеят по-добре, защото няма да бъдат ограбвани националните ресурси на държавите от паразита САЩ.
30
3
 
7
 
! Отговори
Химик преди 6 години
Колко сме глупави в очите на американската пропаганда и колко са наивни във вижданията за света. Всеки съди по себе си, което е безупречно вярно.
29
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварчетата могат да са по-оригинални Все едни и същи сценарии
28
61
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад ще свърши като Кадафи а Путин ще свърши като Саддам!
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Ти се благодари, че се плащим от химическата атака, измислена от сащарите. Че ако беше биологическа или психотронна, ще ни се види бая нанагорно. Ебола-мебола, спин-мин, игриви вирусчета, изскочат от лабораториите и стой та гледай. ***, вършат си работата животинките - що пари са хвърлени за да ги произведат.
26
1
 
26
 
! Отговори
PD преди 6 години
В северна Корея, няма комунизъм. Има идеология Чучхе, което, горе долу означава, "каквото си посеем, това ще пожънем". И да се бърка азиатския колективизъм,с комунизъм, е грешка.Амиши в САЩ са колективисти, "Кибуци" е Исраел също, но за комунизъм, там никой не говори.
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21В изолация трябва да бъдеш поставен ти, защото си опасен за нормалните хора с унищожения си от наркотици мозък.
24
3
 
15
 
! Отговори
жега преди 6 години
До Анонимен 21Прекалил си със спирта,Чучи!Русия е капиталистическа държава от олигархичен тип,комунизъм има единствено в Северна Корея.Внимавай какви ги дрънкаш,щото Бойко е приятел на Путин и ще заповяда да те тикнат в дранголника,където ще имжеа вой и скърцане със зъби!
23
4
 
46
 
! Отговори
Др. Мърморски преди 6 години
САЩ = Заразно зло !Русия = Ваксината !
22
3
 
38
 
! Отговори
PD преди 6 години
Определени кръгове всред Янките, искат война. И пробват провокации, щото в публичното пространство, да изглеждат като справедливи. Русите не им се вързват, но и твърдо застават зад позицията, поканени от официалното правителство, щото в ООН,има клауза за защитеност на границите. Обаче, всичко което се случва, показва, че конфликта само се отлага. Странното е, че Тръмп, дори няма думата, в кравария, чийто държавен апарат, е достигнал висини, подобни на Византийския, преди преврата на Отоманите.
21
58
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНА ВЪВ ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ А ГРАЖДАНИТЕ НА РУСИЯ ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА ПОСЕЩАВАТ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС!!!!!КОЛКОТО И РУСНАЦИ ДА ИЗМРАТ ЩЕ Е МАЛКО ЗА ТОВА КОЕТО СТОРИХА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ И ДОНБАС И ЛУГАНСК!
20
52
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ КОЯТО ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ ДА ДА ИМ ОТКРАДНЕ ЗЕМЯТА И ОКРАДЕ РЕСУРСИТЕ СЕ ЗАСТРАХОВА СЪС КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!
19
1
 
47
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 16,Те пък американците не са спирали с лъжите и манипулациите си! Никой техен фен досега не ми е дал адекватно обяснение за какво точно му е на Асад да употребявя това химическо оръжие! Обяснения от типа- защото е сатрап, защото е диктатор, защото яде малки деца на закуска, сами преценете адекватни ли са или не!