Левите в Германия узакониха еднополовите бракове

Канцлерът Ангела Меркел обаче гласува против
30 юни 2017 11:48, Елка Василева
126
Левите в Германия узакониха еднополовите бракове
Снимка: Reuters

Бундестагът одобри тази сутрин узаконяването на еднополовите бракове в Германия, предаде Франс прес.

Законопроектът, който постановява, че "бракът е сключван между двама души от различен или от един и същи пол", бе подкрепен от долната камара на германския парламент с гласовете на депутатите от три леви партии - социалдемократите, които са по-малкият партньор в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел, Зелените и Левите.

Някои техни колеги от християндемократическия блок на Меркел също гласуваха в подкрепа на мярката.

Още по темата

В подкрепа на закона се обявиха 393 депутати. 226 консервативни депутати бяха против.

Така Германия ще се присъедини към 20-те западни държави, 13 от които европейски, където вече са узаконени еднополовите бракове.

Законопроектът трябва да бъде одобрен и от горната камара на парламента, Бундесрата, за да влезе в сила, което вероятно ще стане преди края на тази година.

През 2001 г. Германия въведе граждански съюз, който дава права като при брак, освен за някои данъчни облекчения и за осиновяване. Новият законопроект дава на хомосексуалните право да осиновяват деца.

В понеделник Меркел обяви, че ще остави депутатите си да гласуват по съвест по този въпрос. Тя предвиждаше законопроектът да се гласува след парламентарните избори в края на септември, но бе изпреварена от коалиционния си партньор социалдемократите, които заедно със Зелените и Левите наложиха гласуване само няколко дни след това изказване на канцлера.

Самата Ангела Меркел гласува против еднополовите бракове, като заяви, че за нея бракът е съюз между мъж и жена, съобщи ДПА.

"За мен бракът от гледна точка на конституцията ни е брак между мъж и жена и затова не гласувах в подкрепа на този законопроект днес", каза Меркел, цитирана от Ройтерс.

В същото време тя изрази надежда, че "днешното гласуване не само ще насърчи уважаването на различните мнения, но и ще донесе повече социална сплотеност и мир".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
20
 
11
 
! Отговори
Б преди 6 години
Любовта победи! Омразата загуби!
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 40 и до ненормалнициСигурно и с мъж си мечтаят да правят, ама не смеят да си признаят. Не се притеснявяйте, всички знаем, че тайно гледате гей порно. Няма нищо лошо в това. В омразата обаче - има.
36
6
 
14
 
! Отговори
Пляс-пляс п....лите преди 6 години
До Анонимен 33Това не е вярно. Берлин е с население от 3.5 милиона души. 300 000 обратни е огромна цифра. Това са 300 000 хора без възможност за репродукция. После защо Германия имала демографски проблеми? Странно защо ли? Хомосексуализъм винаги е имало, но никога в подобни размери. Има нещо гнило в псевдоценностите, които се опитват да ни наложат.
35
13
 
10
 
! Отговори
Láska преди 6 години
Толкова хубава новина!!! Дава надежда! Днес е празник!
34
10
 
8
 
! Отговори
Ж преди 6 години
До БОмразата им е безсилие в следствие на страх. Пращам Ви любов, всичко е наред! Тук не е място, в което да се дискутира нормално ли е да не си хетеро - образовайте се, почетете малко литература по въпроса, поговорете с различни от Вас с отворени сърце и ум, никой няма да Ви вербува или да погуби децата Ви. България страда от инат, черногледство и вечна инертност. Отворете се за любовта!
33
4
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
а бе може да стане весело в Германия на следващите избори. Всичкото наричано ляво може да загуби още гласове (ама не знам колко са гласуващите гейове), заради Меркел старото дясно ще загуби гласове (освен ако не се отрекат от Меркел) , т.е. много хора няма да отидат да гласуват. Част от гласовете ще отидат при радикалната Алтернатива за Германия, която така ще влезне в следващия парламент. Там ще се съберат с нестандартните сексуални ориентации и тогава ще настане истинския купон :)))
32
11
 
8
 
! Отговори
Дада преди 6 години
Кой ви е научил да мразите така? Всичко винаги се връща. Горките ви жени, които живеят с такива като вас. Горките ви деца, които възпитавате.
31
7
 
10
 
! Отговори
ненормалници преди 6 години
Не е нормално да си мъж пък да обичаш да те ч.укат ! Поне си сменете пола бе извратеняци !
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се дерете, гледайте си страната.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Германия има ужасно много гейове! Това е огромен електорат! Само в Берлин са към 300 000! КОйуто узакони гейщината той ще спечели изборите!...................................................Стига си писал тъпотии бе ! Кво са 300 000 гейове пред близо 6 милионен град ?!Те такива уплавници които искат да спечелят гласовете на 300 000 гейове , може да загубят гласовете на другите избиратели които са много повече от 300 000 и които са нормални хетеросексуални хора !
28
6
 
9
 
! Отговори
язе преди 6 години
Добре, а какво ще промени това ? Повече ли ще се праскат?Хетеросексуалните ли повече ще ги уважават ... НЕ.5драсите са си 5драси, че ги мразим и след като пукнат !!!!Господ да ги пребере всичките "сбъркани" !
27
4
 
6
 
! Отговори
До хетеросексуален преди 6 години
Очевидно Вие имате някаква слабост към тази тематика и активно я следите щом Ви се струва, че в този сайт се пиша само за това всеки ден, в което няма нищо лошо.
26
5
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Благодаря. Не знаех господине . Много ми е тъжно от всичко случващо се ...не виждам лъч светлина . Не чета теории на конспирациите, но онзи ден отворих завета и останах безмълвна -всичко е пророкувано. Единствената надежда ми остана Бог, който да възмезди един ден всичко . Човеците са полудели и не им е остан нито срам нито свян ...само разюзданост ...жал ми е за дечицата как ще израснат с такива ценности
25
5
 
5
 
! Отговори
хммхмм преди 6 години
за някаква математика вероятно иде реч. социалдемократи, зелени и "леви" искат да прилапат гласове на идните избори, явно са преценили, че ако всички обратни гласуват за тях ще си повишат резултата. От друга страна остават преди изборите без тема за дебатиране, това им го спретна Меркел. Ако обаче тя сама загуби гласове за нейната партия заради тази маневра, сметката й ще излезне крива. Като цяло става ясно, че всякаквите гейове и подобните им стават фактор в изборите. Изврати се Германията...
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали това няма да доведе до контрамярка, а именно - в бъдеще хората да избягват сключването на "граждански" брак, а да предпочитат - църковен !...за радост на църквата.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже Господи какъв срам за родителите на тези гейове ! Гейовете са безмозъчни същества и карат родителите си да потъват в дън земя от срам ! Как ли един нормален родител ще обясни на комшиите си ,че синът му ще сключва брак с мъж ?!
22
4
 
8
 
! Отговори
помислете преди 6 години
Природата явно е допуснала някаква грешка защото бракът между еднополови е биологично безсмилен-те самите няма как да имат потомство.Но пък,чрез съжителството им грешката се елиминира и не се разпространява в поколенията напред.Така,че най добре е да правят каквото искат и да не си придават важност защото не те са най големият проблем в днешно време.Само вдигат шум за нищо!
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е времето на Антихриста -четох го тези дни във Новия завет . На Запад разрушават църкви, внушават че мъж трябва да е*е мъж е нормално , хората не правят деца а се интересуват от материални блага . Всичко ценно в християнството е смазано ...не го приемайте за нормално-послушайте сърцето си ..и знайте че ще дойде Видов ден и така както Бог е помел Вавилон , така и една трета от човечеството ще бъде изтребено един ден . Кога не знам ...Знам само, че ми се гади от всичко случващо се.
20
7
 
17
 
! Отговори
Факти! преди 6 години
Да, Германия е "велика" - в унищожаването и разрухата. Тези неща..тници вече за незнам кой пореден път ще унищожат Европа. Навремето унищожиха Рим и ни вкараха в тъмните векове, после наложиха на Северна Европа сатанинската реформация, която доведе до кръвопролитни граждански войни из цяла Европа, две световни войни разрушават континента, а сега няма 25 години откакто се обединиха и им дойдоха нови мизерии на акъла да ни напълнят с араби. Германия е грешка на историята. Историята го доказва.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей затова не трябва да идват на власт левите! С това си действие ще отпушат яростта и съвсем скоро ще се яви новият Адолф!