Путин удължи руските контрасанкции до края на 2018 г.

ЕС удължи по-рано икономическите санкции срещу Русия
30 юни 2017 16:14, Елка Василева
203
Путин удължи руските контрасанкции до края на 2018 г.
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин удължи ответните санкции на Москва срещу Европейския съюз до 31 декември 2018 г., предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на публикуван днес указ на държавния глава.

Министър-председателят Дмитрий Медведев заяви вчера, че правителството ще внесе предложение за продължаване на ответните санкции до 31 декември 2018 г.

В сряда ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия, наложени през юли 2014 г. заради извършеното от Москва анексиране на Крим и подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна.

На 15 юни Путин каза, че въпросът за ответните санкции ще бъде решен в зависимост от отношенията с партньорите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: русияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
20
 
! Отговори
seira преди 6 години
СИЛНА Е ТАЗИ ИКОНОМИКА (РЕСП. ДЪРЖАВА), КОЯТО ОСИГУРЯВА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ГОЛЯМ ДИАПАЗОН ОТ ПРОДУКТИ ЗА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР, А "ИЗЛИШЪЦИТЕ" ОРИЕНТИРА НА ВЪНШНИЯ ПАЗАР!
137
2
 
21
 
! Отговори
seira преди 6 години
НЕ Е ДАЛЕЧ ДЕНЯ, КОГАТО РУСИЯ, КОЯТО ПРЕДИ 5 г. ВНАСЯШЕ 70% ОТ КОНСУМИРАНОТО ТЕЛЕШКО МЕСО ЗА ВЪТРЕШНИ НУЖДИ, ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИЗНОСИТЕЛ НА 30% ОТ ПРОИЗВЕЖДАНОТО ОТ НЕЯ МЕСО!ВОДЕНИ ОТ НУЖДАТА ЗА "САМОДОСТАТЪЧНОСТ", РУСНАЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПРОВЕЖДАТ ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА В ОБЛАСТТА НА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР С МЕСО, МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, ЯЙЦА И ЗЕЛЕНЧУЦИ!
136
3
 
20
 
! Отговори
seira преди 6 години
ЕС НАПРАВИХА ГОЛЯМА "ПОЛИТИЧЕСКА УСЛУГА" НА РУСИЯ С НАЛОЖЕНИТЕ СРЕШУ НЕЯ САНКЦИИ, КАТО ДАДОХА ОСНОВАНИЕ (И ОПРАВДАНИЕ) НА ВЛАСТТА ЗА СЕРИЯ НЕПОПУЛЯРНИ ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ, КОИТО ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ НАПРАВЯТ ОЩЕ ПО-НЕЗАВИСИМА РУСКАТА ИКОНОМИКА ОТ ВЪНШНИЯ ПАЗАР!ПРИМЕР: ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕЛЕШКО МЕСО И ПРОДУКТИ, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, ПИЛЕШКО МЕСО И ЯЙЦА, ЗЕЛЕНЧУЦИ - ДОМАТИ, КРАСТАВИЦИ И ДР.НА ПРАКТИКА САНКЦИИТЕ СЕ ОКАЗАХА ДОПЪЛНИТЕЛЕН СТИМУЛ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ!!!
135
1
 
20
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Анонимен 156 Нито са славяни , нито скандинавци. Със сигурност са мизерници.
134
6
 
21
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Путин само удължава агонията на Русия.Този "човек" така и не разбра, че не може да се противопоставя на Запада и най вече на Америка.Много е нисък за тази работа.
133
4
 
21
 
! Отговори
2 и 2 = 4 преди 6 години
500 години под Труско турцизми в езика ни бол :) , ама с турци без преводач не можем се разбра. Сядаме със Сърби, Руснаци , Макета и си се разбираме ! Кои са ни родата и братовчедите? Другото е от Дявола!
132
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последно руснаците славяни ли са, както ги лъгаха 300 години, или са скандинавци ...?!Във филма "Викинг" вече не са славяни...Тия са объркани тотално
131
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бояришник, одеколон Тройной - мечтата, светлия блян на руския човек.Тази мечта го крепи през целия му колхознически живот.
130
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелеее... Коко е значим само Лилипутин, налага санкции на ЕС.Ужас няма да имаме: Лади, руски телевизори и ютии.Русия е икономическо джудже с национален продукт колкото малка Холандия.
129
5
 
24
 
! Отговори
Реалности преди 6 години
Нефт и газ в Сибир се добиват от компании от САЩ и Канада, защото Русия не притежава технологии, машини и специалисти, които да сондират дълбоко замръзнали почви. Русия само изкупува добивите и прави американците супер богати.Русия си остана една бананова диктатура, каквато е била винаги.И африканските държави имат такъв тип икономика.
128
3
 
26
 
! Отговори
Оцеляване преди 6 години
Русия щяла да оцелее и след тези санкции ... Ок, никой не иска Русия да умира. Само да спазва правилата, както всички.Най-голямата държава щяла да оцелее...Света се движи бързо напред, развива се, а Русия е само една оцеляваща страна от третия свят.Да, с картошки, солени огурчики, Бояришник - това е бъдещето на Русия.Оцеляване, но без развитие, само тъпчат в 14-ти век.А света мисли за полети до Марс...
127
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия нападна и присвои ресурсите на всички соц държави, изнесе войни в Азия, Африка и Южна Америка, плащаше и въоръжаваше терористи по цял свят и някои наистина заблудени питат защо Русия е агресор ?!Защото тя не произвежда ресурси за живот, тя ограбва за да живее. Сега е бедна, защото нямо от кого да краде. И краде от бедния си народ.
126
7
 
18
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 6 години
През 1989 година 0% от НРБ и почти толкова от другите соц страни са искали да бъдат предадени в ръцете на нагли престъпни ,крадци ,мощеници както стана.НАркомани на власт в МОсква предадоха ГДР,ЧССР,ПНР,УНР,НРБ,СРР в ръцете на престъпници,крадци и предатели.През 1991 с имитация на уж преврат в МОсква на власт подставиха наркоманизирани Елцин който отдели МОсква от СССР
125
6
 
18
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 6 години
СЛед 1989 година МОсква загуби огромни територии заради наркомани на власт в Кремъл..През 2014 загуби и Киевска Русия.Вместо да въведат извънредно положение както в Париж и Истамбул оставиха наркомани и обратни от парламента в Киев .НЕ Крим е окупиран а Украйна е окупирана.
124
8
 
19
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Някои пишат "Световният агресор Русия". И къде по света Русия прави свтовни агресии за разлика от други. На евроатлантиците Русия и русофилите са им виновни за всички неуспехи в БГ, т.е. за това че съвременна България е доста неуспешна държава
123
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Русофобите сте предатели, неблагодарници, забравихте колко руски войници загинаха за да я има България."Русофилите сте истинските предатели. Имай предвид, че за свободата на България са загинали много повече украинци отколкото руснаци. От общо 11 хиляди загинали в руско-турската война 1877-78 г 6 хиляди са украинци. Точно вие русофилските *** сега се дърлите срещу Украйна и заставате на страната на световния агресор Русия.
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо и е на Русия Крим и защо и е сфера на влияние в която тя да командва кой с кого ще дружи и кой с кого ще търгува. Отговора е много ***. Защото руснака така и не съумя да се нагоди към новия индустриален и постиндустриален свят. Русия си остана суровинен придатък, такава каквато си е била и по времето на Петър първи. За да оцелее в днешните си граници единствената възможност за това и дава така наречената сфера на пълно господство наричана от тях сфера на влияние по подобие на соц лагера.
121
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците гладували... Че те са първи износител и производител на зърнени храни, за последните 2 години им нарастна 2 пъти производството на меса и млечни продукти. Земеделската индустрия е в разцвет. 4 световни фирми имат заводи за производство на селскостопанска техника само в Краснодар. И се строят в момента още 2 в някаква сибирска област беше. Храната им на 90% е руско производство, а изнасят като за световно храни. А ние какво ядем? Китайски чесън, полски печурки, турски домати ирландско..
120
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка седмица нови санкции за Русия. Досега не са платили и 1% от цената която трябва да плаща руския фашистки агресор за анексията на Крим и бруталното нападение над братската на България Украйна.
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Путин снабдява Руесия със всичко необходимо от Чили , Аржентина и Бразилия..Износът на ЕС на "всичко необходимо" за Чили, Аржентина и Бразилия е нараснал.