Шок, но само в началото: Да разбереш, че синът и дъщерята ти са гей

Зилке и Холгер отдавна знаели какви са, но им отнело време да признаят
30 юни 2017 16:33,
140
Шок, но само в началото: Да разбереш, че синът и дъщерята ти са гей
Снимка: Deutsche Welle

Когато били тийнейджъри, Зилке криела от брат си Холгер, че ѝ харесват момичета. А Холгер криел от нея, че се влюбил в един свой съученик. Родителите Бригите и Бернд подозирали, че синът им има хомосексуални наклонности, но не го разпитвали. Дошло им обаче като гръм от ясно небе, когато дъщеря им разкрила, че е лесбийка.

Историята на едно необикновено семейство

Срещаме семейството в уютния дом на Зилке в Кьолн: Зилке и нейната партньорка Ивон с 14-годишната им дъщеря Леа, братът на Зилке - Холгер, както и техните родители Бригите и Бернд. Всички те на драго сърце разказват историята на необикновеното си семейство пред "Deutsche Welle".

Холгер си спомня, че навремето решил да признае хомосексуалността си още преди да навърши пълнолетие.
Изненадан бил, че когато разкрил истината, семейството му реагирало сравнително спокойно. "Майка ми се разплака, но каза, че и бездруго го подозирала. След което топло ме прегърна. Баща ми беше по-сдържан - трябваше му известно време, за да свикне с тази новина", разказва Холгер.

"Да, не бях подготвен, макар че години наред бях наблюдавал как синът ми предпочиташе да си играе с кукли", споделя бащата. Искало му се Холгер да тренира футбол или тенис, но момчето не проявявало никакъв интерес към спортните занимания. За разлика от сестра му Зилке, която направо обожавала футбола.

Бащата си спомня как отначало мислел, че хомосексуалността на сина му е някакъв "младежки каприз", който все някога ще отмине. По-късно обаче видял как детето му страдало от несподелената любов към един съученик. "Тогава ми стана ясно, че нещата са много по-сложни, отколкото си мислех", разказва Бернд.

След като синът им разкрил своята хомосексуалност, двамата родители потърсили съвет в кьолнска ЛГБТ-организация. Там се запознали с професор от Бон, който имал три хомосексуални деца.

"Без неговите съвети щяхме да продължим да се заблуждаваме, че това е някаква болест, от която синът ни може да бъде излекуван", разказва майката Бригите. Днес синът ѝ е на 40 години, имал е вече няколко партньори, като последната му връзка е продължила осем години.

Година след като брат ѝ разкрил своята хомосексуалност, Зилке запознала родителите си със своята приятелка. Истински шок за майката и бащата. Днес те вече имат две внучки: Леа е на 14 години, а Юлия още няма два месеца. И двете деца са заченати чрез изкуствено оплождане.

Още по темата

Съучениците и приятелите на Леа знаят, че момичето си има две майки. И това изобщо не ги смущава. "Спомням си обаче как реагира навремето една приятелка. Когато за пръв път споделих с нея, че си имам две майки, тя беше потресена и ми каза, че е готова да ми помогне с каквото може. Бях изненадана от реакцията ѝ. Та аз нямам нужда от помощ, напълно щастлива съм", разказва Леа. И не може да се нарадва на малката си сестричка.

Майката на Зилке и Холгер е убедена, че родителите отрано забелязват другостта на детето си. Но не всички реагират адекватно. "И ние се опитвахме да отучим Холгер от игрите с кукли. Но количките и самолетите изобщо не го интересуваха. Не сме си мислили обаче, че интересът на дъщеря ни към футбола е белег за хомосексуална наклонност", разказва майката.

"Щастливи са, защото ги приемаме такива, каквито са"

Бригите и Бернд обичат децата си повече от всичко. "Само бих им пожелал по-лека съдба, защото въпреки че държавата и обществото като цяло са толерантни към хомосексуалните, все още има твърде много хора, които таят предубеждения", казва бащата.

А майката добавя, че тъкмо хомосексуалността на децата е сплотила семейството още повече. "Нашите деца са изключително внимателни и откровени - и ни дават много обич. От никого не крием, че синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка. И двамата са щастливи, защото ги приемаме такива, каквито са. А и как да е иначе - та нали са ни деца", казва Бригите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
9
 
! Отговори
Шопето преди 6 години
До АнонименВоди се ожесточена гей пропаганда.Да бе, гея не е мъжо дека че са бори и биье за фамилията, он коги усети твръдо и веднага застава в подходящата стойка, кат кокошка пред петело.
27
7
 
5
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Народът си имал система,с която тази язва да бъде лекувана навреме: някога такива хора веднага ги изпращал в манастир,където да живеят в пълна изолация но изкъсо наблюдавани от другите монаси и подлагани на строго покаяние пред Бога.
26
4
 
9
 
! Отговори
Гей Баню преди 6 години
Ухаа идилия Целото семейство на калъп
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето така ще се намали населението на планетата, гей до гея, лесбийка до лесбийката
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТолерастМа ти си готов за германски гражданин!Хареса ми хумора ти!!!
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо щастие е сполетяло семейството. Поздравления!
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да говорим в стила на европа Къде са правата на обичащите дръвчета , ТУХЛЕНИ ,БЕТОННИ СТЕНИ,ЖИВОТНИ,ТРУПОВЕ,ДЕЦА И ТН ? Показвайте и ги признавайте такива, иначе това е сексизъм спрямо останалите европейски граждани с нестандартни привличания.неможе само гейове транс и лезбийки признавайте всички
21
3
 
17
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Ауууу направо да умреш от умиление !Днес основната европейска ценност е обратноста !Колкото повече гейове в България толкова по близо до Еврозона Шенген и др.измишльотини ! Но Българина все още си знае корените! Асеновград го доказва !
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата някой го е проклел: Син да ти се роди, зет да ти доведе. *** даже май 2 пъти го е проклел ;)
19
2
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Да не дава Господ!!!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам ги тука в Лондон обратните ... до един изкукали неспособни на нормални отношения. Страшно и смешно
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е едно съсвсем нормално немско семейство. Браво на нашите гсподари от запада и техния покорен слуга Боку Тиквъта.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве все ми е тая кой с кого го прави. *** не разбирам що са тея статии? По каква причина се пишат? Кой го интересува това? Щото ако тея са някакво нормално семейство в Германия, какво ни интересуват нас, хора от друга държава дори. Или може би не са нормални по критериите на DW, щом са ги вкарали в новините?Не трябва ли тогава асоцияцията им да съди DW за дискриминация?
15
4
 
4
 
! Отговори
Ахааа, преди 6 години
До ИванВ едно семейство от двама мъже, кой е майката?Детето чака да види кой е отдолу и му казва мама. като се разменят и хоп сменили пола бе, значи транссексуални в развитие.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ане това тазбера ли го, дирекно го почвам с дървото
13
5
 
12
 
! Отговори
Ха, Ха, Ха, преди 6 години
Измишльотина та дрънка! Дано и на собственика на сайта децата станат хомосексуални, а той да заминава гордо в Германия?
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Deutsche Welle ПРОЧЕТОХ ДО ТАМ И СПИРАМ !
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Зилке и Холгер отдавна знаели какви са, но им отнело време да признаят ""..............Западната цивилизация върви по пътя на късната римска империя ... когато извращенията се приемат за норма - обществото загива и идват варварите (арабите и африканците в случая) с по 10 деца на човек ... и край с Европа.
10
3
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Това е все едно да кажеш, че най-яростните защитници на хомосексуализма са потенциално най-твърдите хетеросексуални. Нонсенс.
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки десети родител ще има щастието да разбере, че сина/дъщерята са имали хомосексуални контакти