Тръмп горд, че изтеглил САЩ споразумението за климата

Меркел категорична: Няма да има предоговаряне
30 юни 2017 08:51, Елка Василева
42
Тръмп  горд, че изтеглил САЩ споразумението за климата
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити твърдо решението си да изтегли своята страна от Парижкото споразумение за климата, което е подписано от почти всички държави, предаде Франс прес.

"Много сме горди с това", обяви Тръмп в реч, посветена на развитието на американския енергиен сектор. Той аргументира решението си да изтегли Съединените щати с необходимостта от защитаване на местните работници и компании.

"Може би ще се (присъединим отново към Парижкото споразумение), но това ще стане при по-благоприятни условия", отбеляза американският президент в словото, което произнесе в министерството на енергетиката.

Още по темата

Климатът се превърна в тема на сериозен спор между Съединените щати и западните им съюзници, откакто администрацията на Тръмп встъпи в длъжност през януари, отбелязва АФП. Срещата на върха на Г-20 идната седмица в Германия се очертава доста бурна.

Вчера германският канцлер Ангела Меркел даде ясно да се разбере, че Европа е "по-решена от всякога" да се бори срещу промените в климата и че Парижкото споразумение не подлежи на предоговаряне.

Съгласно новия международен договор за борба с глобалното затопляне Съединените щати, които са на второ място в света по емисии на парникови газове след Китай, бе предвидено да ги намалят до 2025 г. с 26-28 процента спрямо равнището им от 2005 г., припомня Франс прес.

В своята реч Тръмп представи мерки, които според него ще възвестят "златна ера" за енергийната политика на САЩ, предаде Ройтерс.

Те предвиждат съживяване на изпитващия затруднения ядрен сектор, смекчаване на ограниченията пред износа на енергия и вдигане на наложените от неговия предшественик Барак Обама рестрикции за финансирането на въгледобиви проекти в чужбина.

"Тук сме, за да дадем началото на нова американска енергийна политика. Ще изнасяме американска енергия в целия свят", обяви Тръмп.

Администрацията на американския президент ще предприеме стъпки за увеличаване на проучванията за петрол в Арктика и Атлантика, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че ще пренапише петгодишния план на Обама в тази сфера.

Тръмп казва, че са необходими още мерки за "освобождаване" на американските резерви на енергоносители и премахване на правителствените регулации, които може да попречат на постигането от САЩ на глобална доминация в енергийния сектор, отбелязва АП.

Агенцията посочва, че американският добив на петрол се радва на бум през последните години, на първо място заради подобрените техники за добив като фракинга.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се промени средната годишна температура само с 3С ще ни се случат много неприятни случки. Урагани и суша каквито не сме виждали, отделно наводнения и пожари. Крайбрежни градове като Венеция ще се потопят малко повече от сегашното. Холандия, Ню Йорк и разни други също. Американците и китайците усещат тия климатични промени, но нямат явно мозък да проумеят че са най-големите замърсители с парникови газове. Вместо да работят за решаване на проблема
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случва се и някой да се оака, но да се гордееш с това........
26
0
 
0
 
! Отговори
бахура преди 6 години
Глобалното затопляне е идеалноо в момента.30 градуса е в момента и артрита не го усещамоще 5-6 градуса и ще е идеално
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел ще остави Полша и Украйна без руски газ. Няма да има откъде да крадат.
24
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
Този е рядко ***!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Император Трап си подрежда картите за глобална доминация и разширяване на империята. Нашите питат сега кой е шефа, направо станаха разногледи, да следят с поглед хем Мерк хем да гледат към Атлантика?
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- голямото зло на планетата са янките! Алчност, брутална наглост и цинизъм са мотото на политиката им спрямо целия свят!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп и САЩ са най-големия проблем на планетата и човечеството!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете го на децата си, да са подготвени!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 20 години военните ще служат само и единствено да спасяват хора заради бедствия причинени от промените в климата, това ще е първият случай, в който хората ще се радват да виждат военна техника и военни близко до домовете си.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресивният капитализъм на масоните на САЩ ще доведе само до по-агресивни намеци от природата, че така няма как да продължава повече :D
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие не осъзнавате, че природата направо ще ви принуди да се съобразявате с нея като градите икономиката си. Синхрон и симбиоза, не осъзнавате, че планетата е жив организъм, от който всички сме част, като клетките в телата ни.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само че когато Германия стане прекалено независима, американците палят фитила
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дръндерМеркел и дреме чий петрол ще купува, само да е евтино, за да може икономиката да е конкурентна. Германия е бедна на изкопаеми горива, не ползва и ядрена енергия заради глупавата война. За това се е захванала с климатичната история, за да може по-скоро да се инвестира и намерят алтернативни източници на енергия и съответно да си ограничи зависмостта от приятели или неприятели. В тази битка не е сама, Китай гонят същото, а това е силен съюзник. Япония и те са там.
14
10
 
2
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
Износът на американски петрол и газ за Европа би трябвало да радва европейците, ама - не- Меркел си държи на Северен поток ! Нищо, че забива нож в гърба на Полша, Украйна и Прибалтика! Лицемерните германци и австрийци си въртят далаверата с Путин напук на санкциите. За това Тръмп удари точно компаниите, искащи да строят Северен поток! Меркел, естествено, е бясна!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие си мислите, че това с климатичните промени е някакъв майтап, така ли, до 5 години климата ще е напълно различен, явно не осъзнавате колко е сериозен проблем? А децата ви ще ви плюят затова, че сте били толкова глупави!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е решил да разкеши за последно от енергийните запаси на страната.дано хапне дървото по-скоро, че неговите залитания са за сметка на цялото човечество.дори на арабелите вече им е ясно, че енергийния сектор ще се промени драстично и сигурно вече са изкупили една камара разработки и патенти на алтернативни енергоизточници.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората искаха някой, който да разкара Хилъри от политиката и само Тръмп им се стори достатъчно силен.
10
2
 
4
 
! Отговори
Дп 2 преди 6 години
"Това е резултата от два мандата Обама,хората избраха някакъв самозабравил се със сериозни психически проблеми, само да не е Хилари."Пич, с това изказване накратко обясни, че Мадам Хилъри е била далече по - самозабравила се и с далече по - големи психични проблеми от Тръмп... Което си беше ясно както от поведението и, така и от миналото и. Никой като нея с голямо его не може да живее с идеята, че обществото е добре информирано за изневерите на половинката и. Винаги има последтсвия върху нервите
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега ще видите Меркел като наложи едни тежки санкци на САЩ :)