Май има нов световен рокерд по жега - 53.7°C

Живакът скочил толкова в град в югозападен Иран
22
Май има нов световен рокерд по жега - 53.7°C
Снимка: Reuters, архив

Град в югозападен Иран може да е регистрирал рекордна за планетата температура, съобщи БНР като се позова на Си Ен Ен.

Вчера там са отчетени 53.7 градуса по Целзий, а някои източници твърдят, че градусите са били дори 54.

За да бъде отчетен като рекорд обаче, данните трябва да бъдат оценени от Световната организация по метеорология.

Жеги с температури над 40 градуса обхванаха целия Близък Изток.

Според учените повишаване на температурата на Земята само с половин градус през последните двайсет години е причината за горещите вълни и проливните дъждове, които преживяваме.

Метеоролозите са сравнили два периода от по двайсет години - 1960-79 и 1991 - 2010, в които отчитат повишаване на глобалното затопляне с половин градус по Целзий и значително увеличение в екстремното време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Ирантемпературарекорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Bill Williams преди 6 години
Ideata za globalno zatopliane se prokara ot edin *** bish Vize Prezident na USA-Al Gore koito natrupa miliardi s tova,i produlgava da se nabiva v glavata na horata kato gadniat globalist Soros i company.
17
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 6 години
Сега не е "май", нали ?Някой знае ли какво означава "ЖЕГА -(минус)53.7градуса ?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май има световен, юни има галактически.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 53.7 да си с бурка си е мазахосим. Ти я вътре не ми се мисли каква пот е!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Температураа не може да има "световен рекорд", но простотията неграмотна журналистическа - може.
13
3
 
19
 
! Отговори
не пей ми се преди 6 години
до Днес -6Писмената ни култура е под всяка критика, най-вероятно е в унисон с общата ни такава.Що се отнася до климата - кой ни е виновен? Цивилизацията и алчността погубват природата и държавите ни , вървим срещу себе си. Що за индивиди сме ?Съзнателн?- не вярвам.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобално затопляне има, но не човекът е причината за него (както се опитват да го изкарат разни организации, имащи интерес да се прокарат определени политики). Марс и Юпитер също покачват средната си температура (например потърсете "Mars temperature rising" в гугъл). Учените мерят, вижда се, че темературите се покачват, няма защо да се спори и отхвърля. Това, което е спорно обаче е доколко човекът има пръст в това, а според мен ролята ни е много по-малка, отколкото предполагат.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая планета загива
10
1
 
6
 
! Отговори
iliyan nedev преди 6 години
нов световен рокерд
9
1
 
28
 
! Отговори
преди 6 години
Рекордната за планетата температура е регистрирана в Долината на смъртта през 1913 година и е 56.7 градуса по Целзий.Четете малко, преди да (пре)пишете глупости.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СветлозарА ти се доближаваш до малоумммнието.....Едно парченце и си там...:)
7
9
 
6
 
! Отговори
маке климатик преди 6 години
на терасата термомртъра отчита 55 градуса само щото не може да мери повеке турил съм го да мери на двора в градинката да видим коко ке покаже не знам кой и как мери градусите ама при мене са други хи хи хи
6
12
 
8
 
! Отговори
роу преди 6 години
Голямата лъжа е ,че въглеродния двуокис е вреден....АХ... и трябва да намалим изхвърлянето /изгарянето/ на въглеводородни съединения....НО се оказва ,че ако се увеличи количеството на въглеродния двуокис в кръвта и се намали количеството на КИСЛОРОДА....НИЕ СЕ САМОИЗЛЕКУВАМЕ///прочетете за МЕТОД НА БУТЕЙКО // КРЪВТА СЕ АЛКАЛИЗИРА...КИСЕЛИННОСТА СЕ НАМАЛЯВА И ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ /АСМА и др./ изчезват... а растенията увеличават добивите при повече въглероден двуокис...вредно е запрашаването
5
18
 
10
 
! Отговори
роу преди 6 години
НЯМА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ..от 2011 г земята влиза в нов цикъл на ГЛОБАЛНО ЗАСТУДЯВАНЕ...Това е причината поради която първия указ ,който Тръмп подписа е за ИЗЛИЗАНЕ НА САЩ ОТ ВСИЧКИ СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА КЛИМАТА...оказа се ,че всички статии за глобално ,,ЗАТОПЛЯНЕ '' са селектирани данни за НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ....за пари в която участва целия политически и финнсов ,,елит'' и ние не може да влияем на климата...
4
2
 
21
 
! Отговори
Nick преди 6 години
До АнонименСамо доста незапознат по темата може да се изкаже така. Климатичната система е твърде сложна, за да се описва така бакалски. Различни фактори влияят на различните региони на планетата. Различни фактори се отключват при промяна на условията. Но попитай някой по-стар да ти каже какви са били зимите преди 30-40 години и виж какви са сега. Имам предвид средно погледнато, а не да ми кажеш "тази зима беше студено, какво ти затопляне..."
3
5
 
15
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Тоз па - нямало глобално затопляне... :D Напиши в Гугъл GISS Surface Temperature Analysis и гледай графиките.
2
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобално затопляне няма. Тази идея беше първата прокарвана от американците, докато не се усетиха, че на определени места температурите са направили обратното - паднали са. Тогава го нарекоха *промяна в климата* и отхвърлиха глобалното затопляне като научна идея. За съжаление хора като коментар 1 си живеят с разбиранията от едно време.
1
18
 
15
 
! Отговори
А? преди 6 години
Кой каза, че нямало било глобално затопляне? А? :)