За Киев руски хакери стоели зад кибератаката

Целта била да се унищожат важни документи
24
За Киев руски хакери стоели зад кибератаката
Снимка: Reuters, архив

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) каза днес, че руските служби за сигурност са замесени в неотдавнашната кибератака, която засегна Украйна, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата
Според ССУ целта на атаката, която започна в Украйна и после се разпространи и в други страни, е била да бъдат унищожени важни данни и да се всее паника. Тя била извършена от същите хакери, атакували украинската електрическа мрежа през декември 2016 г.

"Наличните данни, включително тези, получени с помощта на международни компании за антивирусни програми, ни дават повод да мислим, че тук са замесени същите хакерски групи, нападнали през декември 2016 г. финансовата, транспортната система и енергийни обекти на Украйна", каза ССУ.

"Това доказва участието на специалните служби на Руската федерация в атаката", допълни тя.

Вчера украинската служба съобщи, че през май и юни е иззела оборудване, принадлежащо на руски агенти и предназначено за извършване на кибератаки срещу Украйна и други страни.

През декември кибератака доведе до спиране на тока в северната част на Киев.

Русия отрича да стои по какъвто и да било начин зад тези хакерски удари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това най-новия виц ли е?
16
1
 
3
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Всички руснаци разбира се не са бандитска сг-ан,склонна към всякакви издънки: повечето от тях са напълно порядъчни чудесни хора,за които политиката е глупост а ощетяването на себеподобния славянски брат: най-ужасно престъпление. Хакерите и повечето руски политици обаче са истински разбойници,утаечна *** на обществото и върхушка на престъпния свят.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болните мозъци на хахолите................Не може да се резболее нещо, което го няма
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам, но вчера хакнах една украинска сервитьорка на Албена. Въртя се, като пръскачка на лозе цяла вечер. :):):) Решението да ги пуснат да работят летният сезон безвизово у нас за мизерни заплати е чудесно. Омръзнало ми беше от селянчета по морето.
13
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
днес слушах двама украинци до мен на плажа, говорят на високо на украински да не би някой да реши че са руснаци. Та единия мн точно го каза, днес в украина вдички разбират от политика и от история ,но такава каквсто им изнася. Е те сами си признавст що за народ са ,какво да коментираме хакери....
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е пак ли тоя путин бе аман от него само ги пише тия вируси, горките украинци пак некой им *** в гащите
11
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на същото мнение- руски хакери с черни души правят пакости на хората подобно разбеснели се разбойници,които ти влизат вкъщи и отмъкват всичко което си харесат.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си възможността тези асоциални, недоспали и сдухани хакери да обявяват войни и да ги водят? Страшничко е!
9
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали точно са руски щото в Русия дал господ много бандюги включително и вождът им, но със сигурност са хакери на фашистка служба към руското Гестапо ФСБ.
8
1
 
23
 
! Отговори
дежурен руски тpoл преди 6 години
Е, и?
7
3
 
28
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
Цялата ядрена прoграма на говедарите е хакната лично oт Путин и е пълна с руски вируси, ако нещо се случи Путин ще ги бие с техните камъни по техните глави. Крим е руски свикнахте ли вече евроатлантически гьовендии.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болните мозъци на хахолите...
5
21
 
3
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Ми то толко нескопосана хакерска атака може само руснаците да направят.Почерка е един и същи,независимо дали са коли,самолети или вируси....всичко е делано с теслата :)))))))
4
6
 
22
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Вия представяте ли си абсурда,Украйна която води гражданска война в Донбас има вече безвизов режим с ЕС!?запада явно не си е научил урока да не подкрепя диктаторски и анти народни режими....
3
2
 
17
 
! Отговори
стоп преди 6 години
Не е интересно вече!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оффффф. На кривата ракета и космосът ѝ е крив!
1
4
 
27
 
! Отговори
ха преди 6 години
Фашистката хунта в Киев какво друго да каже...