Сърбия разчита на руска помощ за газопровод от България?

Александър Вучич предвижда: Сърбия може да печели до ?150 млн.!
2 юли 2017 21:36,
46
Сърбия разчита на руска помощ за газопровод от България?
Снимка: архив Reuters

Сръбският президент Александър Вучич заяви по време на интервю пред руската агенция РИА Новости, че Русия може да окаже помощ на Сърбия при строителството на нов транзитен газопровод от границата с България, който да позволи на Белград да заработи от 100 до 150 млн. евро годишно.

Още по темата

"На границата с България трябва да построим приемащ газопровод - сами или с руска помощ. По този начин на границата ще получаваме 9,8 млрд. кубични метра газ. От нас ще преминат разклонения към Република Сръбска, Босна и Херцеговина, Прищина и Хърватия. Ще получаваме транзитна такса", заяви Вучич, цитиран от "Фокус".

Според него този план може да бъде реализиран в случай на успешно строителство на газов хъб в България.

"Когато те (българите) създадат този възел някъде на пътя към Варна, газът ще потече към София, а от там към Сърбия", поясни сръбският президент.

Според него "с новия проект Сърбия би могла да печели от 100 до 150 млн. евро годишно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Кораба полагащ тръбите от Ростов до Турция за Син Поток започна да работи преди седмица. Северен Поток 2 е със сигурност финансиран, а дали е почнал да се строи това е вече друго нещо.
30
1
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Сърбите за пореден път не могат нищо да направят сами. Вечното сукалче на Русия.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът около нас се върти с темпо напред а евроатлантическа БГ се връща назад в мрачното средновековие благодарение на наведени демократи политици.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия да не разчита много на Русия , че.който се.е хванал с тях все е пропищял!
27
3
 
4
 
! Отговори
до 38 Сокол 9 преди 6 години
Не си в час нещо. Вече се строи син поток 2 до Германия но понеже ежеминутно сте в неадекватно състояние от дрогата то няма как да сте в такт с времето.
26
9
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
"ГАЗПРОМ най-накрая го разбра и клекна". Нищо подобно - за да не се разправя с еврпейски васали, ГАЗПРОМ прехвърли газопровода през Турция - пък Европа оттам-насетне да си се оправя. "Южен паток не беше в български интерес" - това е вярно, защото щяхме да си развалим отношенията с Западните господари
25
2
 
10
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
От рано днес са се дрогирали софииските евроатлантически отпадъци и като драскат ли драскат.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски газопровод през БГ ще има само при спазване на законите на ЕС. ГАЗПРОМ най-накрая го разбра и клекна.
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пъти птичето каца на рамото ни , а ние го пъдим. И сега пак ще е така. Като слушаме грешната страна всеки път. То е ясно, че ще слушаме, но поне да е в български интерес
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21обикновена бг завист, нали?
21
7
 
4
 
! Отговори
истината преди 6 години
До Анонимен 29Брюксел стои зад България,която е нейна марионетка, да доминира над Балканите,за да ги манипулира по-лесно.
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17 Я се разкараю с твоята"православна федерация"!Гърция е членка на НАТО и ЕС,ние също,а Сърбия и Македония са страни от третия свят,поради което такава федерация е невъзможна.Още повече,че и в двата опита,които са правени през годините,Белград е искал да води главната роля,поради което тази идея се е провалила.Русия стои зад плана-Сърбия,която е нейна марионетка, да доминира над Балканите,за да ги манипулира по-лесно.
19
7
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Всички ще печелят, ние ще губим. Къде е новината?
18
18
 
14
 
! Отговори
цък преди 6 години
По мое скромно мнение Вучич е интелигентен и му стиска има топки за разлика от нашия слагач Борисов , скоро зоните на балканската карта ще се преначертаят и Сърбия ще бъде в далеч по-силна позиция от България , Тръмп вероятно ще се спогоди с Путин и ще остави балканите и без туй сума пара фърлят а файда особенна няма
17
26
 
20
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
16
0
 
1
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До Анонимен. За тази при, която е загинал и султан Мурад.
15
6
 
16
 
! Отговори
българин преди 6 години
Тъжно ми е че има много антибългари които нито история помнят нито здрав разсъдък мисъл и логика показват ...ако са платени както казват е още по-жалко да продават и себе си и интересите на родината си за пари...за дребни пари - то такива неразумни хора едва ли са успели да се продадът добре за да заминат на запад когато съсипят родината си
14
14
 
21
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Вучич е едно изключително тъппо подставено лице на руснаците.А тези, дето щели да ни заобикалят с газопроводите, не са учили география.
13
0
 
13
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Когато те някога го построят...........
12
9
 
19
 
! Отговори
681 преди 6 години
Сърбия разчита на руска помощ и винаги я получава докато нашите *** "оправячи" ще получат от трите най-дългия, както винаги се случва след 89г.