Анкара бие тревога: Гюленисти стават християни в САЩ

ФЕТО щели да направят в Америка това, което направили в Турция
3 юли 2017 22:00,
33
Анкара бие тревога: Гюленисти стават християни в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Гюленисти в САЩ приемат християнски имена и се внедряват в християнски религиозни общности. Това твърди турският мниистър на правосъдието Бекир Боздаг, като изтъква, че ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат на 15 юли м.г.) "ще стори същото в САЩ, което направи и в Турция", съобщава в. "Миллиет", предава БТА.

По думите на министъра, когато Западът прозре истината, ще промени схващането си за ФЕТО. Боздаг заяви още, че в чужбина движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен дава милиони долари подкупи на медии, неправителствени организации, мозъчни тръстове, лобистки фирми, сенатори, депутати и пр. с цел да представят публично позиции срещу Турция и в полза на гюленисткото движение.

"Ако не вземете предвид основателните предупреждения на Турция, почерпени от опита, предателството, което тази организация извърши спрямо собствения си народ, тя лесно може да извърши и срещу вас", предупреди министърът.

В. "Стар" пише, че е разкрита "бандата тролове на ФЕТО". Според изданието е било установено кои са хилядите тролове на организацията в социалните медии. Според Истанбулската прокуратура зад тези хиляди профили стоят 30-ина реални лица, чиято самоличност е установена. Те са разкривали поверителна информация, с която разполагали благодарение на мрежата от последователи на Гюлен, внедрена в държавните структури - т.нар. "паралелна държава". Освен че са разкривали държавни тайни обаче, тези лица са служели и на чужди разузнавателни агенции, пише "Стар". Според публикацията целта на организацията, която се опитвала да докара Турция до състояние на неуправляемост, била чрез нагласени аудио и видео записи да установи контрол над властта и опозицията.

"Пенсилмания" - така в. "Тюркие" събирателно назовава с общо име Германия (на турски Алмания) и Пенсилвания, които според изданието били в съюз помежду си. В Турция често използват името на американския щат, за да назовават ФЕТО и лидера на организацията Фетхуллах Гюлен, който живее в Пенсилвания.

"Тюркие" твърди, че шпиони на Германия искали да посеят хаос в Турция, а разузнаването й служело на ФЕТО. Германия планирала да увеличи значително броя на културните центрове и фондациите си в Турция, но същинската й цел била различна - да действа като пета колона, пише вестникът. В тези културни центрове тя щяла да настани шпиони, а те да работят за провокирането на събития, подобни на демонстрациите за парка Гези през 2013 г. Нещата обаче не свършвали дотук, пише още изданието, като твърди, че ФЕТО се била внедрила и в германското разузнаване, а представителят на гюленистите в Германия Ерджан Каракоюн станал експерт на Федералната разузнавателна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
USSR преди 5 години
До Анонимен аз не съм религиозен, аз съм идеологист (Комунист)
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх от MIT
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болни мозъци
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората виждат, че исляма не струва. Той проповядва смърт и разрушения заради някакъв измислен по-хубав задгробен живот. Те и затова приемат християнството.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Novia soros a :) abe horata prosto stavat hristiani si misliacmi erdogania go priema mnogo lichno
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора и илслямът и християнството са напълно измислени от евреите религии, за да подчинят целия свят.Затова или приемете йудаизъм или си останете неверници, поне няма да живеете с илюзии и да ви водят за носа. Бог е един, но трябва човек да знае Кой точно от всичките!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-24 Много страх- много нещо!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Ремзи ТОВА АВТОМАТИЧНО ТЕ ПРАВИ ОБРА-ТЕН
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да взимат пример от тях и да приемат християнството и те.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле тия станаха като Северна Корея, световен заговор срещу светлата ислямска република на султана
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ястребчето газ пика от добрите новини :D. Пък за ятагана: не ходи на престрелка с ножче. Имаше един виц такъв за трите проблема на турците
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От турчин ми е интересно какъв християнин ще излезе. Както и да е, другото интересно ми е как Турция си разваля отношенията с Германия. Те датират от 18 и някоя си или 17 и някоя си година, не помня точно. Явно много са надъхани, че никой не им е нужен на света. Времето ще покаже дали е така. При положение, че от нея излизат интелектуалци и млади способни хора както от България също. Някой тука ни се надсмиваше за това. Е, който се смее последен...
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"от турци и макита не се впечетлявам,то..."И аз не се впечатлявам от Джон българина измислил компютъра, който не е не успял да вземе патент и от българските космонаФти без ракети.
17
10
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Та, по темата ...Още преди опита за преврат от миналата година, организацията на Гюлен беше разследвана в много държави. Например правителството на Индия изгони около половин дузина от преподавателите от неговите училища, след като се установи, че тези лица са просто ... ъхъм ... агенти на ЦРУ! Аржентина, Киргизистан, Австралия и още много други страни провеждат разследвания по подобни подозрения. Също в САЩ все още се водят разследвания срещу редица от неговите училища за корупция.
16
14
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До ха бакалъмШшшшшшшшшшшшшшт ... тихо! Да не заиграе кривият ятаган! Откъм тъпата страна!!!
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от турци и макита не се впечетлявам,толкова са ми глупави и прости като гъбена семка чак станаха ми безинтересни новините свързани с тях..
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес бг оти махна новината за Диарбекир и Гатма ***...май се усетиха, че града от одавна е възтановен и снимката е от пантиии век!
13
4
 
12
 
! Отговори
ха бакалъм преди 6 години
Амуджи, стъпквайте гъжвите и целувайте Кръста! Иначе настава коджа секиш, коджа сеир и коджа резила с пишман Османието...
12
7
 
5
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
Искам си и аз патента на компютъра не ми годават...няма правосъдие нигде, я и аз ще събера компютърните инжинери и ще излена на протест...аз измислих компютъра аз Джон българина!!!
11
6
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Това твърди турският мниистър на правосъдието Бекир БоздагТУРЦИЯ Е СТРАНА НА АБСУРДИТЕ ! КАК Е ВЪЗМОЖНО В ТУРЦИЯ ДА ИМА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО СЛЕД КАТО В ТУРЦИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ ?!