Анкара бие тревога: Гюленисти стават християни в САЩ

ФЕТО щели да направят в Америка това, което направили в Турция
3 юли 2017 22:00,
33
Анкара бие тревога: Гюленисти стават християни в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Гюленисти в САЩ приемат християнски имена и се внедряват в християнски религиозни общности. Това твърди турският мниистър на правосъдието Бекир Боздаг, като изтъква, че ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат на 15 юли м.г.) "ще стори същото в САЩ, което направи и в Турция", съобщава в. "Миллиет", предава БТА.

По думите на министъра, когато Западът прозре истината, ще промени схващането си за ФЕТО. Боздаг заяви още, че в чужбина движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен дава милиони долари подкупи на медии, неправителствени организации, мозъчни тръстове, лобистки фирми, сенатори, депутати и пр. с цел да представят публично позиции срещу Турция и в полза на гюленисткото движение.

"Ако не вземете предвид основателните предупреждения на Турция, почерпени от опита, предателството, което тази организация извърши спрямо собствения си народ, тя лесно може да извърши и срещу вас", предупреди министърът.

В. "Стар" пише, че е разкрита "бандата тролове на ФЕТО". Според изданието е било установено кои са хилядите тролове на организацията в социалните медии. Според Истанбулската прокуратура зад тези хиляди профили стоят 30-ина реални лица, чиято самоличност е установена. Те са разкривали поверителна информация, с която разполагали благодарение на мрежата от последователи на Гюлен, внедрена в държавните структури - т.нар. "паралелна държава". Освен че са разкривали държавни тайни обаче, тези лица са служели и на чужди разузнавателни агенции, пише "Стар". Според публикацията целта на организацията, която се опитвала да докара Турция до състояние на неуправляемост, била чрез нагласени аудио и видео записи да установи контрол над властта и опозицията.

"Пенсилмания" - така в. "Тюркие" събирателно назовава с общо име Германия (на турски Алмания) и Пенсилвания, които според изданието били в съюз помежду си. В Турция често използват името на американския щат, за да назовават ФЕТО и лидера на организацията Фетхуллах Гюлен, който живее в Пенсилвания.

"Тюркие" твърди, че шпиони на Германия искали да посеят хаос в Турция, а разузнаването й служело на ФЕТО. Германия планирала да увеличи значително броя на културните центрове и фондациите си в Турция, но същинската й цел била различна - да действа като пета колона, пише вестникът. В тези културни центрове тя щяла да настани шпиони, а те да работят за провокирането на събития, подобни на демонстрациите за парка Гези през 2013 г. Нещата обаче не свършвали дотук, пише още изданието, като твърди, че ФЕТО се била внедрила и в германското разузнаване, а представителят на гюленистите в Германия Ерджан Каракоюн станал експерт на Федералната разузнавателна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Що ми прилича на чист Ари мен/Армен този Гюлен. Явно и до ден днешен не могат да простят черните горяни на древните Аримани кастовата разлика. На днешен прочит мутри и тарикати, срещу аристократи. И верно каза, салтан Ердо: Немам нужда от мислещи, а от послушни, да бъде волята ми, в главите ви.
9
5
 
4
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Осигурен ли си в Германия бе...посети един психодиспансер.
8
3
 
8
 
! Отговори
Бай Ремзи преди 6 години
В корана пише, че Алаха е слуга на джиновете тоест е най-ниското същество Aз за тов се конвертирах сега вярвам в Буда и Христос едновременно това какъв ме прави ?
7
5
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
СУЛТАНА Е НАМЕРИЛ МНОГО ИНТЕРЕСЕН НАЧИН ДА ОТМЪСТИ НА БИВШИЯ СИ ПРИЯТЕЛ КАТО ГО ОБВИНЯВА В ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ И ГО ОБЯВЯВА ЗА ТЕРОРИСТ ,ТАКА СУЛТАНА СЕ НАДЯВА ЧЕ ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ ЩЕ ЛАПНАТ ВЪДИЦАТА И ЩЕ БЛОКИРАТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ НА ГЮЛЕН ,ЩЕ МУ КОНФИСКУВАТ ПРЕДПРИЯТИЯТА И ВСИЧКО КАКВОТО ИМА !
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Германия планирала да увеличи значително броя на културните центрове и фондациите си в Турция, но същинската й цел била различна - да действа като пета колона, пише вестникът."Тоест Германия действа в Турция така, както действа Турция чрез петата си колона в Германия? Тц, тц, тц...
5
10
 
1
 
! Отговори
ТРОЛЬ НА ФЕТО преди 6 години
ИЧТИМ ,ИЧТИМ ОЛДУМ ШИШМАН ,ЕРДОГАНА ОЛДУМ ДЮШМАН ,ЕРДОГАНЪН КАХРЪНЪ БЕН ЧЕКЕМЕМ ,ЧЕКЕНЛЕР ОЛСУН ПИШМАН !
4
0
 
19
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тия ми оправиха настроението за вечерта!Голям смях!
3
7
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
"Стар" пише, че е разкрита "бандата *** на ФЕТО". Според изданието е било установено кои са хилядите *** на организацията в социалните медии. Според Истанбулската прокуратура зад тези хиляди профили стоят 30-ина реални лица, чиято самоличност е установена.МАЙЧИЦЕ ,РАЗКРИХА МЕ ! АМАН НЕ ГЕЛДИ БЕНИМ ГАРИП БАШЪМА , ЕЙВАХ ,ЕЙВАХ !ЩЕ ИСКАМ ОТ МЕРКЕЛ ДА МИ ОСИГУРИ ОХРАНА НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХААААААААААА
1
1
 
22
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 6 години
Аз тука се чудя как да наложа исляма, а те моля ви се тръгнали да приемат християнството. Потресена съм.