Арестуваха млад мъж, планувал нападение срещу Макрон

Планът трябвало да бъде осъществен на националния празник на Франция
Обновена: 3 юли 2017 14:26 | 3 юли 2017 14:22,
11
Арестуваха млад мъж, планувал нападение срещу Макрон
Снимка: Reuters, архив

Френските власти съобщиха, че са арестували мъж, на когото вече са повдигнати предварителни обвинения в тероризъм, за планиране на възможно нападение срещу президента Еманюел Макрон или малцинствени групи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорителката на парижката прокуратура Анес Тибо-Льокюивр заяви, че плановете на 23-годишния заподозрян все още не били в завършен вид, както и че според събраната до момента информация изглеждало, че действал сам.

Безработният е написал в чат, свързан с видео игра, че иска да купи картечница, за да убие Макрон, съобщи радиостанцията RMC, допълвайки че той е смятан за крайнодесен националист.

Мъжът бил арестуван в предградието "Аржантьой" в четвъртък и признал пред полицията за евентуален план за нападение срещу френския президент на националния празник на Франция 14 юли, Денят на превземането на Бастилията.

Задържаният изразил също националистически възгледи. В събота му били повдигнати предварителни обвинения в извършване на индивидуална терористична дейност.

На Деня на превземането на Бастилията Макрон ще приеме военен парад в Париж в присъствието на американския си колега Доналд Тръмп. След това ще замине за Ница за отбелязването на годишнината от миналогодишния атентат там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Денят на Чакала 2. Айде холан, стига сте ни лъгали.Наполеон ще се преобърне в гроба си.
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До В стила на статиятаМакрон е станал жертва на фен на най-високото Жоже на света!
3
2
 
33
 
! Отговори
В стила на статията преди 6 години
Другаря Макрон е станал жертва на атака срещу себе си от някой шовинист хомофоб антиглобалист. Другарите Меркел и Макрон ,те знаят най добре за нашето бъдеще .Да живее ЕС да живее евро атлантическият съюз и да върви и да ни води към светлото комуно капиталистическо бъдеще УРАААА ДРУГАРИИИ ВЕСЕРЕМОС
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как гледа жалкия евреин
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еманюел Макрон, мрсен бабойебец, гейПрикрит, жалко, че не го е пречукал!