Ритачът Светослав се почувства зле в съда, оказаха му помощ

Очаква се на заседанието в четвъртък да бъде обявена присъдата му
47
Ритачът Светослав се почувства зле в съда, оказаха му помощ
Снимка: кадър Youtube

Делото срещу Светослав Стойков, който ритна без причина жена в гърба на стълбите на метро в Берлин на 27 октомври миналата година, бе прекратявано многократно в понеделник по молба на адвокатите му.

В един момент той се почувства зле и се наложи да идва медицинска сестра, предаде "24 часа".

Още по темата
Защитата на Стойков настоя също така съдебно-медицинската експертиза, която трябва да бъде прочетена пред съда, да не става достояние на обществеността.

"Става дума за много лични детайли от живота на Стойков, за сексуалните му навици и за преценката дали има нормална интелигентност или тя е занижена. Също така при наличие на психическа болест според закона детайлите от нея не бива да се оповестяват публично, защото се нарушава неприкосновеността на личността на подсъдимия", заяви един от адвокатите на българския гражданин.

Съдът обяви, че ще прецени дали да изслуша експертизата при затворени врата при следващото заседание в четвъртък. То трябва да е и последно – на него се очаква да бъде произнесена присъдата срещу Стойков.

Първоначално прокуратурата поиска 10 години затвор. Защитата му се бори за смекчаването й с мотив временна невменяемост и дори за замяната й със задължително психическо лечение. Дали има основание за това, ще каже следващия път медицинският експерт, който през цялото време следи процеса.

Според свидетелствата на съпругата и братята на Стойков той се е променил силно след катастрофа през 2008 година и последвали две операции на главата. Станал агресивен и започнал да злоупотребява с наркотици и алкохол. Във фаталната вечер той е изпушил пет джойнта, взел е и други наркотици, пил е алкохол.

Самият Стойков потвърди пред съда, че последното, което си спомня, е как чупи чаши в стената след скандал с жена си. За първи път разбрал какво е сторил, когато видял видеото. По това време бил на работа в Марсилия. Веднага си взел билет за автобуса, за да се върне в Берлин и да се предаде. Арестували го обаче преди да успее. Това заяви той самият сега в съда.

Дали съдът ще повярва на това ще се разбере при следващото заседание. На това също така бяха прочетени всички присъди на Стойков от България - той започва криминалната си кариера с кражби на кабели, хващат го и при обир на жена.

 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....и за преценката дали има нормална интелигентност или тя е занижена.....Е това изби рибата.От този етнос искат да се Ентелегенти но нямат желание вече 11 века откакто са се домъкнали от Индия.
37
0
 
4
 
! Отговори
Starija hush преди 1 година
Tova 4e e izpolzval narkotici ne go opravdava.Da mu se dade dopalnitelna prisada zaradi polzvane na narkotici!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора да изгние изчадието!
35
0
 
2
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
Какавидата започна симулациите...
34
0
 
0
 
! Отговори
Българин отново преди 1 година
Понеже изтривате Българите, сега пиша, че лъже като ***!
33
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Лъже като ***!
32
0
 
5
 
! Отговори
Kicker journalism преди 1 година
Не наричайте този червей българин, той е бългаески гражданин от ромски произход, като 80 процента от престъпниците в България.
31
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 1 година
"Ритачът..." - що за дума е това?
И във връзка с този случай - как ли ще бъде осъден чужденецът, ритнал българската камериерка тук, в България?
30
0
 
8
 
! Отговори
Хахахах преди 1 година
Той милият еврором си мисли, че като в Булгарише съд може да му минава театърът в стил "Олилйеееее, умирааааам, кой шъ глйеда дицатааааа... умрях ли вйечииии?!?" Затова тук има 15 дела и е на свобода, а там с едно ще ходи да го фрезоват. Турчулята в затвора ще го открехнат на много тайни за любовта.
29
0
 
16
 
! Отговори
Митолог преди 1 година
Ти да видиш каква работлив бил-и в Берлин работил,че и в Марсилия......А в Максуда никой не го виждал да работи никога....
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати и гнусния българрак.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че нашия *** е едно безполезно за себе си и опасно за околните животно спор няма. Интересно е след като го защитава адвоката му може ли да се погледне в огледалото.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ари ся сигански нумира шъ прайми.
25
0
 
5
 
! Отговори
Sieg преди 1 година
Aushvic za tebe managal gaden gnusen
24
0
 
25
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Рома си е Ман Гал където и да отиде.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано съдийте в берлин да са запознати с дежурните номера на тази част от българското общество. Дано не се вържат на ромските шмекерий...
22
0
 
23
 
! Отговори
Нико преди 1 година
Сюлеймане,пардон,Светославе, не губи време в превземки ами отивай до аптеката за Вазелинче, за да мине по-безболезнено престоя ти в пандиза.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаххаха. Лъже като "ром" :)
20
0
 
1
 
! Отговори
и тука преди 1 година
ако е така .. някой хора много бързо ще се начат ..
19
0
 
30
 
! Отговори
/./ преди 1 година
Значи като ритна момичето нищо му нямаше, ама сега като знае че ще лежи в пандиза и изведнъж болен взе да става. Да не се съобразяват. В затворите има лечебници. Пък ако се преструва ще стане медицинска сестра в затвора. ЗАТВОР за тоя и точка по въпроса. Момичето и то се чувстваше зле че тоя го ритна, ама него не го питате, нали? В затвора да отива, това е положението.