Ще дойде ли или не? Тръмп готви изненадваща визита на Острова

US-президентът вероятно ще посети голф клуба си в Шотландия
Обновена: 3 юли 2017 10:52 | 3 юли 2017 10:47,
10
Ще дойде ли или не? Тръмп готви изненадваща визита на Острова
Снимка: архив Reuters

Доналд Тръмп може да посети Великобритания този месец, но "датата се пази в тайна, за да се избегнат протести", пише "Индипендънт". Както се твърди, в британското правителство са "под тревога" заради възможна кратка визита на американския президент в Обединеното кралство в рамките на предстоящата му обиколка в Европа. Евентуална визита във Великобритания обаче щяла да бъде обявена едва 24 часа, преди да започне.

"Индипендънт" отбелязва, че в Уестминстър няма никакви официални искания от американска страна да се подготви посещение, но че американският президент е възможно да поиска да разговаря с британския министър-председател, тъй като се очаква по време на европейската си обиколка този месец Тръмп да поиска да посети частния си комплекс за голф в Шотландия.

Още по темата

Вестникът отбелязва, че Тръмп трябваше да посети Великобритания още през юни, но визитата бе отменена поради опасения от протести, както и защото кралица Елизабет не е отправяла официална покана към него за посещение.

"Гардиън" цитира източници от британското правителство, според които има постъпило предупреждение, че Тръмп може да посети комплекса за голф в Търнбъри, Шотландия, между участието си в срещата на върха на Г-20 и посещението във Франция по случай нейния национален празник 14 юли.

Вестникът посочва, че се очаква в рамките на евентуална подобна визита американският президент да има неофициална среща на "Даунинг стрийт", но отново се отбелязва, че подобно посещение ще бъде обявено най-рано едва 24 часа преди това, за да се намали рискът от създаване на възможни проблеми.

Изданието припомня, че Тереза Мей е поканила Тръмп да направи визита във Великобритания седем месеца след встъпването му в длъжност, когато тя стана първият чуждестранен лидер, посетил го в Белия дом. "Гардиън" посочва, че след огласяването на информацията за възможно посещение на Тръмп протестиращи вече се подготвят да организират бързо прояви, ако то се състои.

Американските вестници коментират качения в Twitter от Тръмп видеомонтаж с двама борещи се на ринг мъже, от които единият е той, а другият олицетворява телевизионния канал CNN и бива повален от президента.

Това е спор между Тръмп и медиите, след като президентът атакува пръв в социалните мрежи, пише "Вашингтон пост". Изданието отбелязва, че Тръмп, който вече е показал конфронтационното си отношение към медиите, е предизвикал ожесточени дебати с каченото от него видео за това дали по този начин не подстрекава към насилие срещу журналистите. Вестникът нарича качването на клипа "най-новата провокация" на президента срещу медиите.

"Ню Йорк таймс" коментира, че видеозаписът показва начина на изразяване на действащ президент, който е в разрез с общоприетото. Изданието пише, че това действие на Тръмп е част от засилените му атаки срещу медиите в последните дни. Вестникът отбелязва също, че видеозаписът е предизвикал критики и недоумение.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп ще анексира Малкия Остров край Ла манша. За да не се разпадне след незаконни референдуми за независимост, които са хибридна война на Русия и Путин срещу Запада.
7
1
 
1
 
! Отговори
Скотч преди 6 години
Първо Тръмп има две голф игрища в Шотландия. Второ-самите шотландци ше го освиркат, както вече са го правили, независимо, че е половин шотландец. Страх го е от народна любов, този клоун.
6
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Звездичките в долния коментар са за "чyчелo". Интересно, какъв е стандарта по който се цензурират думи в коментарите тук, логика май няма!
5
2
 
12
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Ултра-Мега-Гига левичарско-фанатична пропаганда, копирана от медиите-марионетки на Джордж Сорос! Тръмп, моля ви се, бил подстрекавал към насилие?! А какво прави "прогресивното ляво" - качва видеоклип, в който водещата от CNN Кяти Грифин отрязва главата на *** на Тръмп и я размахва окървавена, с окървавен нож в ръка! Мадона зове Бешия Дом да бъде взривен, а Джони Деп в интервю заявява, че "отдавна вече актьор не е убивал ЮС президент"! Иначе... Тръмп подстрекавал към "насилие"! @fake_news
4
3
 
3
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Новост са мощни психотронни оръжия маскирани като "електронни цигарета".Техниката е на извънземни терористи недопустими з а нашия дом .Известна е от преди СОДОМ и ГОМОР.ПОлзва се за центриране и проникващо обемно обсебване чрез пулса на ползващия оръжието..Вижте Столтенберг на пресконферениции имаше огромен обем около него с масов убиец около 189 сантиметра дълъг.Подобно обсебване бе получил принц Филип Гръцки преди седмици.
3
0
 
6
 
! Отговори
контролират техники преди 6 години
На мен ми се случи много неприятен инцидент с познати в заведение облъчвано от мощен стене екран контролиран от извънземни терористи.ХАпнахме почерпих накрая напсувах на БЪлгарски яко облъчващите ни и повече в това заведение не влязох ..
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще отиде или не", а не ще "дойде".Имайте малко критерии и изисквания към журналистите, които ви пишат статиите.
1
4
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Пазете се преди 6 години
МНого Е ВАЖНО да се ПАЗЯТ ЛИДЕРИТЕ от ИЗлишни пресконференции,изказвания ,интервюта ,заявления пред камери .Проникваща инвазия има,нашествениците ползват мощни холограмни психотронни и психотропни оръжия.До 2 минути им трябват за да прецакат всеки един който е ял хляб или е пил вода със хлор.ВКлючват обемни скенери през телефони,телевизори,екрани лични карти,банкови карти и хоп Еди кой си обявил война на еди кои си без да иска.