Среща на титаните: Ще закърпят ли Тръмп и Путин отношенията?

Страните им следват различни подходи към ред проблеми, но двамата скоро ще се срещнат!
3 юли 2017 21:00,
166
Среща на титаните: Ще закърпят ли  Тръмп и Путин отношенията?
Снимка: архив Reuters

Москва разчита предстоящият разговор между президента на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин в Хамбург да внесе яснота в перспективите за развитие на отношенията. Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че двамата лидери имат желание да преодолеят "ненормалния" характер на двустранния дневен ред и да започнат договаряне по конкретни теми, пише "Комерсант", цитиран от Би Би Си.

Вестникът се съмнява, че президентските преговори в рамките на срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли ще доведат до сериозен напредък, но цитира и позитивни прогнози. Бившият руски финансов министър Алексей Кудрин например заявява, че смята за много важен личния контакт между Путин и Тръмп.

"След личния контакт на Путин с Джордж Буш значителен дял от опасенията и предубежденията бяха преодолени. Знае се, че и Тръмп, и Путин биха желали да стабилизираме отношенията помежду си. Очаквам те да представят един на друг много аргументи, които да съдействат за това", коментира Кудрин на международен форум в Москва.

При острата криза в отношенията между Вашингтон и Москва ще изглеждат като постижение и далеч по-скромни резултати, убеден е политологът от САЩ Матю Рожански.

"Ако президентите на двете страни направят поне общо изявление (няма значение устно или писмено), че днешното състояние на двустранните отношения е неприемливо и че те нареждат на своите правителства да започнат работа за нормализирането им, в днешните условия това вече ще се смята за постижение", казва той.

По думите на експерта сега отношенията между САЩ и Русия са на крайно ниско равнище, а подобно съвместно президентско изявление би могло да предотврати по-нататъшно засилване на конфронтацията и да стимулира първоначални усилия за излизане от кризата. "Засега не бих разчитал на нещо повече", заключава Рожански.

Руско-американските "отношения се подобряват с огромен труд. Общо погледнато, не сме постигнали нужната динамика в подобряването" им, заявява руският зам.-външен министър Сергей Рябков в интервю за "Известия", цитирано от ТАСС. Москва не е анулирала двустранните консултации с Вашингтон на ниво заместник-министри на външните работи и ще ги поднови в подходящия момент, отбелязва той.

Русия и САЩ все още следват принципно различни подходи към редица международни проблеми. Това засяга по-специално борбата с тероризма в Сирия, посочва дипломатът.

Преговорите за Сирия в Астана остават отворени, за да се включат в тях и САЩ. Вашингтон обаче "проявява предишния стремеж да подпомогне една от страните в конфликта, включително с военна сила", а Русия не приема подобни подходи, изтъква Рябков.

Той припомня в тази връзка инициативата на Владимир Путин за формиране на широк антитерористичен фронт. "Приканваме американците да се съобразят с това в политиката си", казва руският представител.

Ако САЩ продължат натиска срещу Северна Корея, това може да предизвика сблъсък, което ще е катастрофа за важния за всички регион. Русия е предложила на заинтересованите страни план за поетапно намаляване на напрежението на Корейския полуостров с оглед по-нататък "да се търсят по-динамично политически развръзки". "Дипломатите, включително американските чудесно познават тази технология", отбелязва Рябков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преговорите за Сирия в Астана остават отворени, за да се включат в тях и САЩ. Вашингтон обаче "проявява предишния стремеж да подпомогне една от страните в конфликта, включително с военна сила", а Русия не приема подобни подходи, изтъква Рябков....Русия приема само тя да подпомага военно дадена страна.
55
1
 
2
 
! Отговори
АМАн от ПИАР преди 6 години
След срещата в ЛИсабон обсебени от извънземни наркомани спец служби удариха зверски много страни вкл Тунис,Египет,Либия,Йемен,Сирия,Ирак,Турция и Украйна.ПОлзваха мощни добре известни оръжия за манипулиране на тълпите събирани с инфразукови оръжия след отравяне на милиони с зомби отрови и и пси активни наркоспец добавки /подсладители.Наркотизираните западни лидери подкрепяха всеки кървав метеж облъчвани от медиите
54
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Предлага се пълна забрана за срещи от този тип на г7 на г 20..Засечена била подготовка з а тежки и трайни увреждания на милиарди хора по света чрез наркотизиране и инжектиране на лидерите и последвало тотално следене .Подобни призиви декодирани от мен навреме с е потвърдиха з а всички срещи по тн:климат" и за срещата на върха в Лисабон ,където лидерите бяха малтретирани със спец наркотици с цел нагли кървави метежи срещу редица свободни тогава страни членки на ООН.
53
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Добри отношения между двете най-велики сили - Русия и САЩ, е в полза на целия свят.
52
12
 
5
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До Анонимен 75В случая това е най-важния човек на планетата.С него се съобразява целия свят,а не като с джуджето до него,да те уважава само Асад :)) Колкото и да не ви се иска русофилски ***,това е истината.
51
2
 
9
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
От мен да знаете, да си нямате работа с афганистанци. Снощи тъкмо се спазарих с четирима от тях за пълна програма, и като ми свършиха в устата накрая, после ме пребиха и ограбиха. Взеха ми 7 евро и айфон 3S. Опаках се на Фандъкова директно, защото тя отговаря за cekcyaлния комфорт на бежанците. А тя ми вика: айде какво толкова? Нали не си се прибрал гладен? Така че колеги copocoиди, много внимавайте.
50
2
 
6
 
! Отговори
Extraterrestrial преди 6 години
Путин, Тръмп. Меркел и Со,рос, са преки потомци на рептилите, но добрите видове извънземни който изглеждат като хора, но много по-развити ще спрат рептилите. Човешките видове извънземни от милиони години пазят хората от изчезване. И се борят с лошите извънземни който искат да заличат добрите цивилизации....
49
1
 
8
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Внимавайте какво пишете, че имам връзки! С плевнелиев един cтpaпoн едновременно си го завирахме от двата края. Бутне той, бутна аз. И така докато взаимно си запалихме гeйзepите!
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е този *** с оранжевата коса, на снимката до Путин?
47
1
 
11
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Д.Т: мистър Путин за какво ми носиш тези банани!?П: Пф извинявай така съм свик ал да идвам предният Обонго много ги обичаше!
46
20
 
4
 
! Отговори
и какво преди 6 години
МИЛИЦИОНАРЪТ ПУТИН Е НАПЪЛНО ИЗОЛИРАН ОТ СВЕТОВНАТА ПОЛИТиКА ,, ТРЪМПМОЖЕ ДА ГО ВИДИ ЗА 10 - И МИНУТИ И ТОЛКОВА .РУСИЯ Е В ЕДНА КАТЕГОРИЯ С ВЕНЕЦУЕЛА И СЕВЕРНА КОРЕЯ ... ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ДЪРЖАВАТА - *** И ДА СЕ КОМЕНТИРА вече НЕ Е ИНТЕРЕСНО ..
45
17
 
2
 
! Отговори
вие луди ли сте преди 6 години
Е това е майтап .. Русия , която е пред фалит .да има козове ! Какви козове в държавата *** може да има , освен бедност, изостаналост и алкохолизъм за 80 % от населението . Това е най -глупавата новина за годината ........
44
6
 
18
 
! Отговори
Александър Невски преди 6 години
Че русофобите са нац. предатели се вижда по много неща. Ще посоча само един показателен пример. Те подкрепят укрофашистката хунта в Киев, която води война не само с руснаците, но и тероризира местно българско малцинство, което хич не е малко. Укропите оскверниха наскоро паметника на Българското опълчение в Украйна, сражавало се през руско-турската Освободителна война. А съвсем наскоро пребиха Българин - представител на местната общност. Как искате БГ да върви напред като с0р0сите ни управляват?!
43
0
 
13
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Среща на титаните: Ще закърпят ли Тръмп и Путин отношенията?-----Не!Тръмп не държи "козове".Сената на САЩ му ги отне.Ще се срещнат, ще поговорят, всеки ще си създаде някакво впечатление за другия и ще си тръгнат!
42
2
 
18
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
В сравнение с Трамп, Путин наистина е великан. Интелектуално! Докато работите с оранжевия клоун са наистина страшно объркани. Досега над 40,000 професионални психолога в САЩ подписаха петицията, която предупреждава конгреса и сената, че оранжевият клоун не е много добре с мебелировката на пентхоуза си!
41
0
 
13
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Народ дето направи Тръмп за президент(не че алтернативата беше по-добра) е същият като този народ дето направи Бойко премиер! *** и чалгализиран!
40
1
 
10
 
! Отговори
Однако преди 6 години
Тази седмица титана Путин ще проведе не една, а две срещи на най-високо ниво. Днес в Москва той се срещна и разговаря с титана Си Джин-Пин.
39
1
 
9
 
! Отговори
Александър Невски преди 6 години
Дано Тръмп да спре кранчето на с0р0доидите.. ама ще има силна опозиция в лицето на краварите.
38
4
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
През 39 година ей така закърпихме отношенията с един австрийски художник! После той влезе в Полша! А след това 86млн.души изгубиха живота си за 5 години!
37
6
 
12
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Русия е много повече от това, което някои си представят. Нейното значение все повече нараства. Америка губи позиции и влияние. Нещата отиват към паритет. Китай ще наклони везните в една от посоките. Американците знаят, че няма да е в тяхна посока, руснаците също го знаят, само ЕС не го знае