Имало някога, някъде... Телефонни кабини с истории на мигранти

Арт инсталацията се намира на Таймс скуеър и ще остане до 5 септември
4 юли 2017 09:28, Боряна Павлова
7

Три телефонни кабини бяха инсталирани на Таймс скуеър в Ню Йорк като част от творческа инсталация, предаде Франс прес.

Идеята е на Аман Моджадиди, американски творец от афганистански произход. Инсталацията се казва "Имало на едно място", като заигравка с традиционното начало на приказките за деца.

Всеки, който влезе в една от кабините и вдигне слушалката на телефона, ще чуе от другата страна гласовете на нюйоркчани, дошли от други страни.

Те разказват перипетиите си на мигранти. Като цяло човек може да изслуша записани истории на мигранти в продължение на 5 часа и 30 минути. Историите са общо 70. Инсталацията ще бъде на Таймс скуеър до 5 септември.

Творецът е замислил проекта много преди Доналд Тръмп да дойде на власт. Сега той планира или да пренесе телефонните кабини в Париж, или да събере истории на мигрантите в специален сайт. Кабините може пък да бъдат инсталирани покрай основните миграционни трасета, пише БТА.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали Америка е перфектната страна,.... , че има прегрешения - има. Но е 100 пъти за предпочитане пред "Великата" Русия!!! А от руската пропаганда по - агресивна и безочлива няма!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще повърна. Дръжте си тези "истории на мигранти" за себе си! Мнозинството от читателите на вашата медия изобщо не се интересуваме нито от мигрантите, нито от историите им, нито от пропагандата, целяща насилственото им разселване между нас. Тази кабина бих я изкъртил с шутове, и се надявам все някой да го стори до пети септември.
5
4
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор Юнашки преди 1 година
Днес е 4 Юли.Национален празник на САЩ,най великата държава.
4
2
 
13
 
! Отговори
Страшна приказка преди 1 година
Като е с афганистански корени авторът, има ли я историята как САЩ нападна и окупира Афганистан. Да ви я припомня: първо САЩ обяви, че Ирак крие химически оръжия и трябва да бъде нападнат, за да бъдат унищожени. Нападнаха го, унищожиха половин Ирак, барабар със стотици хиляди невинни иракчани, но оръжия не бяха открити. САЩ рекоха, малка грешка стана, виновен всъщност е един злодей Осама бен Ладен, който се крие в пещерите на Афганистан - и нападнаха Афганистан.
Останалото - по телефона.
3
0
 
15
 
! Отговори
Може преди 1 година
И телефонни кабини с истории на атентати.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приказки по телефона.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либерастка пропаганда, Тръмп никога не е бил против "мигрантите" като цяло. Този "Аман Моджадиди" много добре знае срещу кои елементи точно е против. Аман!