КНДР: Първи успешен опит с междуконтинентална ракета!

Според армията на САЩ обаче това е била ракета със среден обсег
4 юли 2017 10:32, Елка Василева
53
КНДР: Първи успешен опит с междуконтинентална ракета!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обяви, че е извършила днес първия си успешен опит с междуконтинентална балистична ракета, предаде японската национална информационна агенция Киодо.

По-рано през деня затворената комунистическа страна изстреля ракета, която падна в изключителната икономическа зона на Япония. След това Северна Корея каза, че ще направи днес "важно съобщение".

Още по темата

Според първоначални оценки на американските въоръжени сили обаче това е била балистична ракета със среден обсег, отбелязва Асошиейтед прес.

Впоследствие Япония заяви, че ракетата е достигнала височина от много над 2500 километра. Тя е прелетяла 930 километра преди да падне в изключителната икономическа зона на Япония, каза японското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Според експерти ракетата може да достигне Аляска, но останалите 49 американски щата, включително Хавай, са извън нейния обсег.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
8
 
! Отговори
\ преди 6 години
"ракетата е достигнала височина от много над 2500 километра"Брей, ми тя международната космическа станция е на 400 км. височина, тя направо космоса обиколила тази ракета, журналистчетата да не сте объркали нещо
39
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯОтносно КурскАвтономните отсеци с противокорабните ракети някои от които и с ядрени боеприпаси(за това я и извадиха) в крайна сметка се оказаха всичките в изправност. Даже всички ракети после макар и бракувани са ползвани за учебни стрелби без проблем. Нали се сещаш дори една подобна ракета колко струва?
38
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ВъпросНа ТЕОРИЯ Стандарт(ВМС), Патриот(СВ) и ТХААД(ПВО) системите могат да прехващат ракети както по време на излитане така и в последния стадий на полета. Това е на ТЕОРИЯ защото ползват Кинетчни прехващачи - тоест блъска се с ракетата и я разрушава. Но при излитане скоростите ще са много малки и няма да свършат нищо Скоростта на сближение е Х-У.В крайния етап на полета скоростта е Х+У. Ракетата и прехващача летят един срещу друг. Принципен проблем - ако се разминат на 1мм няма прехват.
37
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
До Боби. Искаш да кажеш, че не може да я прехване ли? Тогава за какво ПРО става въпрос? Лаик съм, затова питам. Благодаря предварително за отговора.
36
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ВъпросЕгида системата с ракети стандарт има обсег(хоризонтален) около 100км и Вертикален макс 400 км за последните версии. СКорея Ракетата е пусната в тестови режим - тоест до височина 1750 мили (2800км) и хоризонтала 900 мили (1400км)
35
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ЕкспертМалко факти които пропускашПо времето на Корейската Война САЩ е хвърлил толкова бомби колкото е хвърлил и през ВСВ в ЕВРОПА, ПАЦИФИКА И АЗИЯ. От тогава СКорея закопава под земята а с появата на ядреното оръжие и то доста дълбоко всяко по-ценно нещо. По тази причина нито Томахавките нито стандартните 905 кг бомби са ефективни. А от Бункер Бъстерите които между другото са доста скъпи САЩ има около 100 броя на склад и те се ползват само от Ф-15ЕПП СКорея има Собствена версия на С-300.
34
2
 
1
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
До Лудия с корейския десант Един самолетоносач със 70-90 самолета спокойно прегазва една малка държава, като Югославия, Либия или Ирак, този филм вече сме го гледали няколко пъти през последните 30 години. Държава със самолети и противовъздушна отбрана. А ти ми пишеш за корейски десант в САЩ с 0 самолета срещу цялата пагубна авиация на САЩ в морето плюс ХИЛЯДИ самолети на континента, толкова си зле, че трябва да се прегледаш.
33
2
 
0
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
До Лудия с корейския десантОт Северна Корея до САЩ са грубо 9000 км океан. Най-модерните и боеспособни самолети на КНДР днес са 35 броя МиГ-29, с практически боен радиус 500 км. С 2 допълнителни резервоара, което означава без ракети, МиГ-29 лети на 2100 км. Слагаме по 1000 км за отиване и връщане, и 100 км за патрулиране и съпровождане. Даже теоретично на 1000 км навътре в океана флота на КНДР е беззащитен. Ако не знаеш, САЩ имат 10 самолетоносача с 50-70 до 90 самолета на всеки.
32
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Експерт 39Корейците не искат да окупират САЩ! За разлика от обратното? Има ли САЩ бази на Корейския полуостров? За какво им е на САЩ бази в Южна Корея? ЮКорея нямат достатъчно оръжие? И то Оръжие дадено им от САЩ в "ПОМОЩ".
31
2
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
До Лудия с корейското знаме над Вашингтон:1. Корейците с какво ще плуват през Тихия океан до САЩ, с гумени патета?2. Докато 20 млн корейци плуват към САЩ с гумени патета за вана, кой и с какво ще ги пази от удари от въздуха, особено когато наближат бреговете на САЩ??? КНДР няма читаво ПВО даже на територията на страната, а да охранява морски сили от авиацията на САЩ в открито море, това е такава глyпост, в която даже вашите зомбита няма да повярват, ако имат нормално военно образование.
30
4
 
2
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Тази е фейк ракета!
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Товатищи, в Софии есть пасолства Северно Кореи. Хадите там и сделайте прозьба да станити вие и ваши дети гражданьй Сев. Кореи....Айде бържи бържи. Чиба.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената държава, водила някога успешно война с дръпнатите, е Русия.
27
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 6 години
а изобщо не съм се съмнявал, че точно днес КНДР не би изстреляла някое ракетище...!Това става всяка година на 4-ти юли. С весел поздрав към когото трябва... :)Даже преди 2 години имаше 3 изстрелвания в този ден. Нищо чудно и днес да има още, ама по-късно, че да зарадват и по обед хамериканците
26
10
 
6
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Мале сганта червена пак се е разпрала от тролене.Да намалите препарата за вана, че лошо, тавариши, лошо..
25
1
 
7
 
! Отговори
SS до [#24] преди 6 години
SS до [#24]...компенсации за Китай ... С някъв си Тайван не мож ги залъга... Няма да изоставят КНДР, колкото и да им се иска на хамериканците. Както китайците не изоставиха Северен Виетнам във войната с последните. US-"рейнджърите" така си и тръгнаха оттам - като ***, бягайки и позорно оставяйки всичко, само и само да се спасят от гаубиците. 1975. От тази година US-"героите "дълго ще има да тръпнат... И ще им се привиждат яки и усукани кошмари... в джунглите ... и в Южнокитайско море...
24
5
 
15
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Мачкай, Ким! Мачкай, приятелю!
23
15
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
До АнонименС. Корея може да прилича на Спарта, но в САЩ почти всяко семейство е въоръжено по-добре от едно българско РПУ. Запасите от оръжие по мазета и тавани са огромни. Няма армия, която по конвенционален начин да може да превземе САЩ.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Земята има нужда да си пиеш хапчетата
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да стане, там ситуацията в момента е патова, освен ако Дебелия сам не се прецака. По-скоро ще му намерят заместник, отколкото да видим преврат обаче. Жълтурите не са камилари и това всички го знаят. Американците през няколко години лупат араби, но от 2WW нямат една успешна кампания срещу жълтури.Първо трябва да измислят компенсация за Китай, преди някой да си помисли да удари СК. А китайците искат само едно - Тайван.