Унгария пусна ток по оградата на границата със Сърбия

Очаква се по-малко полицаи и войници да пазят граничната бразда
4 юли 2017 10:52, Елка Василева
76
Унгария пусна ток по оградата на границата със Сърбия
Снимка: архив, Reuters

Унгарското правителство обяви, че е наредило пробно пускане в действие на новата "умна" ограда на границата със Сърбия.

Това означава, че по оградата е пуснат ток, пише сръбският вестник "Политика".

Изданието цитира експерти, според които става дума за ток в с малък волтаж – 900 волта, който не може да предизвика сериозни увреждания. Целта е да се сигнализира на полицията за всеки контакт с оградата и опит за нарушаване на граничната бразда.

Строителството на оградата започна в началото на годината и приключи през май. От самото начало тя беше наречена "умна", тъй като освен че е оборудвана с бодлива тел, по нея са поставени и термовизионни камери, устройства за нощно наблюдение. Тя регистрира всеки опит за незаконно преминаване и се очаква да намали броя на полицаите и войниците, които патрулират по дългата 175 км граница със Сърбия.

Унгарската полиция съобщи, че през изминалата седмица е заловила 166 мигранти в опит незаконно да преминат границата, повечето от които в участъка й със Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Унгарияграницаток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
17
 
! Отговори
Василев преди 6 години
"Изданието цитира експерти, според които става дума за ток в с малък волтаж 900 волта"Унгарска им работа, ще ги гъделичкат :) ние някога когато бяхме една по добра за живеене България си бяхме оформили прилични минни полета!
39
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не струва тази ограда пред нашата наречена от случайния министър майтапчия великата Българска ръждива поизпадала вече мрежичка строена 4 години
38
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички големи държавници се грижат НА ПЪРВО МЯСТО ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА СВОЯТА ДЪРЖАВА. "Англия няма приятели, има само интереси." Политиката е изкуство да защитаваш интересите на своята си държава. но това е само за политици с кауза, а не за политици за лична изгода. Пресен пример - Хелмут Кол е преживял ада на неразбирането и от страна на собствените си сънародници, но си е довел работата до край. Орбан има ясно виждане и политика, но и Унгария не е на Балканите, това също е от голямо значение.
37
1
 
20
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До Анонимен33Аз мисля че има още няколко други начина. Измислени са от Гатлинг, Барет, ХК, Колт, да не говорим пък за Михаил Калашников, Стечкин, Василий Грязев и Аркадий Шипунов... Ако и те не помогнат - Вече идва ред на такива като академик Расплетин например... Ефекта е гарантиран. Няма шанс да не сработи.
36
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е вътрешна на ЕС граница а ни я сме външна граница с мижава окрадена ограда и не работеща видео система!?....Сърбия не е в ЕС и следователно границата на Унгария със Сърбия се явява външна, а не вътрешна за съюза.Сърбия е руска пидлогга и трябва да има сигурна граница с нея. Предстоят катаклизми във всички руски сателити.
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е истинска ограда, а на тиквyн пробитата мрежа и едно куче не може да спре
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашенкия колко пари даде за оградата? А има ли полза от нея?
33
4
 
17
 
! Отговори
Вал преди 6 години
900 V -малък волтаж,боже боже. Малък ток, висок волтаж съм съгласен,ама така написано е глупаво.
32
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро бях в Унгария. Няколко "дребни" факта, които правят впечатление: 1. В Будапеща е направен закрит паркинг за хиляди коли, в който всеки може да паркира денонощно, и Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТЕН. (У нас се чудят как да разширяват платените зони). 2. Всички възрастни хора над 65 години ползват целия градски транспорт НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. 3. Разлепени са плакати с надпис: "Унгария - силна и горда европейска държава" (А не като у нас - "най-бедната държава на ЕС).
31
0
 
28
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Че то нашата ограда е лимбизе никъде не е в добра форма нищо, че струва колкото Унгарската, но парите някой ги изпапа
30
2
 
18
 
! Отговори
Скарлет преди 6 години
КАНГАЛЪТ е турската порода овчарско куче и се отличава с голям ръст!!! КАНГАЛИТЕ нападат и убиват мечки, теэи кучета по-добре ще паэят границите и от граничната полиция, ако (ИМА ТАКАВА)!!!:-(((???
29
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да пуснем ток и ние по нашата. Това е едиственият начин да спрем проникванията там, където оградата не е в достатъчно добра форма.
28
0
 
42
 
! Отговори
Експерно становище преди 6 години
Страхотна ограда и е по-евтина от нашата по която даже и тел няма, оставаме си разградения двор на Европа!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо научете разликата между ток и напрежение и тогава пишете глупости....
26
0
 
11
 
! Отговори
политик преди 6 години
До zeusВиждаме е и какво,ни я си крадем и ви предаваме за пари и нищо не може да ни направите,ха ха .....
25
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашенските плиткоумници не могат и елементарна двуредова ограда да направят. Нищо, че получават пари за многоредова с ток. Всичко си зависи от управлението на държавата, разбира се. Нашето е такова, каквото е населението, което си го избира вече години наред.
24
0
 
46
 
! Отговори
къде е преди 6 години
Къде е великия защитник на нашата ограда Валели Симеонов,да види как се прави евтино и бързо...
23
0
 
46
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Алоооо, нашите управници, вижте снимката как се строи ограда: двойна, с полоса, с вишки на разстояние визуален контакт между тях, с въоръжен войник на вишката, с ток, за няколко месеца.
22
0
 
40
 
! Отговори
истина преди 6 години
И това е вътрешна на ЕС граница а ни я сме външна граница с мижава окрадена ограда и не работеща видео система!?и после защо сме втора категория Европейци,те ни презират защото сме продажни и корумпирани.
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтговорМного добре им го каза на ***, ходили-недоходили на училище, ама иначе много знаещи!