България е платила ?6,05 млн. за миграцията

ЕК ще поиска страните членки по-активно да приемат бежанци от Италия
5 юли 2017 07:00,
52
България е платила ?6,05 млн. за миграцията
Снимка: БТА

България е внесла до момента €6,05 млн. в различните европейски фондове за справяне с миграционната криза. Това става ясно от отчет на Европейската комисия за движението на средства през последните 2 г.

В доверителния фонд за Африка са внесени €50 хил., €100 хил. - във фонда за Сирия и €5,9 млн. по сделката за спиране на миграцията от Турция, подписана от ЕС и Анкара през 2016 г.

България е сред 18 държави членки, които са издължили напълно обещанията си към фондовете.

Европейската комисия смята да поиска в четвъртък страните членки да започнат по-активно да приемат бежанци от Италия, след като правителството в Рим се обърна за помощ към Брюксел, а ООН предупреди, че страната вече не може да поема наплива през Средиземно море.

Това ще означава и натиск към София, която е обещала да вземе 140 души, но не е приела нито един. Брюксел вече предупреди правителството "Борисов" да спре да усложнява процеса като поставя допълнителни условия за хората, които да дойдат у нас.

Освен това Еврокомисията ще обяви нова процедура за приемане на бежанци директно от лагерите в Либия, Египет, Етиопия, Нигер и Судан, за да попречи тези хора да попаднат в ръцете на трафикантите, бе решено днес в Страсбург.

Еврокомисията публикува план за справяне с кризата в Италия, който предвижда незабавна помощ от 35 млн. евро, затягане на граничния контрол в Либия и ускоряване на връщанията на имигранти.

Брюксел ще призове официално Тунис, Египет и Алжир да започнат операции за търсене и спасяване в морето, вместо всички мигранти да се карат в италианските пристанища.

Анонсът беше направен в деня, в който Австрия обяви, че ще затвори границата си с Италия и ще изпрати 750 войници да спират наплива от имигранти, идващи от юг.

На Италия ще бъде разрешено да напише и безпрецедентен правилник за неправителствените организации, които помагат в спасителните операции в Средиземно море. В него ще им се укаже как да прибират мигранти от морето и кои от тях ще могат да карат до италианския бряг. Досега Брюксел не е допускал страните да пробират мигранти, като идеята е била да се приемат всички и след оценка на положението им, да бъдат връщани онези, които нямат право на убежище и закрила.

"Много от хората, които идват в Италия, нямат право на закрила. Те търсят по-добър живот, което е благородно, но не им дава право да останат в ЕС", заяви първият зам.-шеф на Еврокомисията Франс Тимерманс.

Той добави, че Брюксел ще поиска да се засили репатрирането на мигранти, което "е единственият начин да запазим европейската солидарност".

Тимерманс смята, че ЕС може да се справи трайно с кризата, само ако спре хората да тръгват към Европа като налива средства в подобряването на стандарта в техните държави и създава работни места в Африка.

85 000 мигранти и бежанци са пристигнали в Италия от началото на годината, а 2247 души са се удавили, по данни на ООН.

Организацията за миграцията съобщи, че 9300 нелегални имигранти са пристигнали за същия период в Гърция, 6500 в Испания и 270 в Кипър. Основна изходна точка за трафикантите остава Либия.

През 2016 г. Европейската комисия отпусна 160 млн. евро на България да купи техника за охрана на границата си и да построи временни приемни центрове за мигрантите в близост до браздата.

България е приела 47 бежанци по квотите за презаселване от Гърция и Италия. Остава да изпълним още разпределение от 1302 души.

Еврокомисията започна през май наказателни процедури срещу Полша и Унгария за отказа им да изпълняват бежанските квоти и срещу Чехия, която не е приемала търсещи убежище цяла година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на правителството. Дало 6 милиона и взело 160 милиона. И аз искам така. Изобщо от бежанците сме на печалба. Жалко че секнаха .
29
0
 
1
 
! Отговори
оптимист преди 6 години
Щом сме дали 6 млн, а сме взели 160 млн, значи сме докарали сметката. Добре, че е ЕС да плаща на крадливите управници и техните другари и съмишленици, че нямаше риза да ни оставят
28
1
 
2
 
! Отговори
Природен закон преди 6 години
до 36: "И така докато не "почернеем"..."...какъв ти е проблема - сменяш боята ?
27
0
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
КАКВО ТОЧНО Е ДОПРИНЕСЛА БЪЛГАРИЯ ЗА МИГРАЦИЯТА ОТ СИРИЯ И АФРИКА ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
26
0
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЗА ОБЩО ОЧАКВАНИТЕ 1349 МИГРАНТА СМЕ ДАЛИ 13 000 000 лв ИЛИ ПО 9637лв НА КАЛПАК
25
0
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Българите сме дали ?6,05 млн - EEEEEEEEEEE TO В ЕС Е ТАКА: "ВЗЕМЕТЕ ФОНД 3 000 000, ДАЙТЕ ЕДНИ ПАРИ ДА НАПРАВИМ ОЩЕ ФОНДОВЕ, ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ОПРАВЯМЕ СМЕТКИТЕ..."; И ИДВА ЕДНА ВЕЛИКА ТИКВА С ЛАФА: "АЗ КАТ СЪМ НА ВЛАСТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ СА ОТВОРЕНИ...."
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България е платила ?6,05 млн. за миграцията" ....от парите на българските гастарбайтери !
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите сме дали ?6,05 млн. за миграцията ! Ей това е истинското заглавие ,оправете го днес бг
22
0
 
30
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Е къде са им женските? Къде са децата и старците? За тях война няма ли? Това си е най- обикновено ислямско нашествие за което ние плащаме неизвестно защо, при положение че в България има хора работили по 45г. тр. стаж и са си дали живота и здравето за тази държава, и сега се чудят този месец тока ли да платят или лекарвства да си купят? Аз лично искам моите пари от данъци да отиват за лечение и трансплантации на деца българчета вместо да умират от рак докато чакат търтеите от фонда да се съберат
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се колко ли още ще можем да носим...!? Ние вече не можем, но някак безропотно с пречупени гръбнаци, стоически стискаме зъби. Европа загива, а икономическия прогрес създаван столетия, изчезва за десетилетие. Паразитиращи циг-ни и пришълци от всички най-гнусни места на света се изсипват в Европа и жадно изсмукват и унищожават всичко създавано с труд и кръв столетия наред. Това ли са европейските ценности!? Това ли е политическата воля!? Това ли трябва да е бъдещето за децата ни!?
20
0
 
13
 
! Отговори
do 26 преди 6 години
парите от трафик отиват в криминалния контингент. основно ромо-турци. С което още повече ще развъждат те и се ощетяват обикновените трудещи се българи, турци и ***
19
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България интеграцията не трябва да се оплесква както на Запад - да ги ползват за миячи и чистачи, да ги тъпчат по гета, да ги хрантутят с социални помощи, а те да се радикализират.У нас трябва да ги интегрираме правилно - сливане със нас, да се женим и плодим, защото сме изчезващи, да се заселват, да си водят и роднините, да бъдат пълноправни...
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% баланса е в наша полза- сметнете колко бежанци са платили на трафиканти да преминат през страната и със сигурност общата сума надхвърля тези 6млн
17
0
 
12
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
И тук усещам двоен стандарт,по приемането на бежанци в европейските страни!
16
1
 
23
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Това са нелегални емигранти,а не бежанци!!!Европа не е длъжна да приеме всички африканци и камилари!!!
15
2
 
25
 
! Отговори
ами преди 6 години
И по каква причина и защо трябва да се напълнят страните от Европа с тия,дето за нищо не стават,не подлежат на интеграция и са и ще си останат на светлинни години и от най-простите от Европа?Защооооо?????
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи австрийците може да си затварят границите и да не изпълняват квотите си за бежанци, но когато поляците, чехите и унгарците не искат да вземат бежанци - им почват наказателни процедури. Много равнопоставено положение, другарю Юнкер, дето вчера се застъпвахте в ЕП за малките страни, а действате срещу тях
13
5
 
4
 
! Отговори
Bookland преди 6 години
Четете 'Градина на лъжите' и ' Бодлите на истината' на Айлин Гоудж,'Публични тайни' на Нора Робъртс,'Пълен кръг' на Даниел,'Буря' на Сандра Браун,'Сърце от лед' и 'Сърце от пламък' на Джуд Деверо,'Лекарки' на Сидни Шелдън,'Докато сестра ми спи' на Барбара Делински и другите прекрасни романи за добро настроение.
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идват нелегално и никой не ги гони. Дават им жилища, пари, лекуват ги, гледат ги като царе... Ами много ясно, че при първия удобен случай ще звъннат на село у Африка и ще повикат още хиляди...
11
23
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Ауууу как така *** да плати за нещо бе! той е свикнал само да цоца от ЕС и до се оплаква колко е онеправдан. Е не става от години да се наливат милиарди в територията които баш *** си разпределят и васъскват пролите че видиш ли хиляда човека не можем да приемем. Тия хиляда щели да унищожат великата цивилизация на ***. ха-ха-ха