Пентагонът: КНДР е заплаха за САЩ и техните съюзници

Тилърсън призова международната общност за действия
5 юли 2017 07:34, Елка Василева
45
Пентагонът: КНДР е заплаха за САЩ и техните съюзници
Снимка: архив, Reuters

Пентагонът заяви, че осъжда категорично севернокорейския тест на междуконтинентална балистична ракета, предаде Ройтерс.

Отбранителното ведомство подчерта, че със своите действия Северна Корея представлява заплаха за САЩ и техните съюзници.

Оставаме готови да защитим себе си и нашите съюзници и да използваме целия обхват на потенциала, с който разполагаме, срещу нарастващата заплаха от Северна Корея, каза говорителката на Пентагона Дейна Уайт.
По думите й ангажиментът на САЩ да защити Япония и Южна Корея "остава непоклатим".

Още по темата

Преди това държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън прикани международната общност за "глобални действия, които са необходими за възпирането на глобалната заплаха" от страна на Северна Корея.

В изявление Тилърсън окачестви поведението на Пхенян като нова ескалация на ядрена заплаха. Той предупреди, че ако някоя страна приема севернокорейски работници или оказва икономическа или военна помощ на Пхенян или не прилага санкциите на ООН, то тя "подпомага и подстрекава опасен режим". "Всички държави трябва публично да покажат на Северна Корея, че ще има последствия на нейния стремеж към ядрени оръжия", заяви държавният секретар на САЩ.

Вчера САЩ поискаха спешно заседание на Съвета за сигурност към ООН, което вероятно ще бъде насрочено за днес следобед източноамериканско време, припомни Ройтерс.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш също осъди ракетния тест на КНДР и призова ръководството на страната да се въздържа от провокационни действия, предаде ТАСС. По думите на Гутериш това е поредното "безцеремонно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност" и "опасна ескалация на напрежението", пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Япония , ще разгроми СК когато поиска. Япония е империя ...СК е нищо. За САЩ даже няма да обсъждам фантазиите ви ...Как *** ги карал да треперят :))) Това само болен пенсионер може да го каже .
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким е пич.
30
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската армия не става за нищо. Имат само бомбите. Иначе не са способни да водят война. Могат само да бомбардират. САЩ са един балон във всяко едно отношение,просто някой трябва да ги боцне и са готови.
29
12
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Къв я тоа молив на снимката.Нема ли грешка тука?Дебелио дразни чичо Сам,*** ще отнесе як пердах.
28
2
 
5
 
! Отговори
don преди 6 години
Северна Коря и САЩ са съюзници.Правят един голям театър пред света.Този военен цирк който разиграват има много положителни фактори :- САЩ държат в подчинение Южна Корея и Япония- Военно промишления комплекс добре работи- Присъствието на американки войски в региона е обосновано с евентуално нашествие на С. К.От геополитически план ако севроно корейците представляваха световна заплаха да бяха ги унищожили до сега. Но никой няма полза от това.ИД - САЩ и др. я подържат.Сомалийски пирати под
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким е трън и в очите на подържаните от Сорос антибългарски евроатлантици в софиа но той има информация за тях , та ще има и за тях "горещ" подарък.
26
4
 
4
 
! Отговори
дедо преди 6 години
До 32 АнонименОще си "зелен" за да коментираш голямата политика.
25
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо още няма един ден война. Когато почнат да се сипят бомбите ...Тогава ще видим , какво е разбил.Според мен в момента има политически противоречия , как да се действа + войната в Сирия . За това се бавят с отговора. Но скоро ще го издрънчат престъпника.
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким разби сънят на САЩ. исаните и те реват кански заедно с техните васали от Европа.
23
6
 
21
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
не мога да разбера защо не оставят Северна Корея да си прави каквото иска...
22
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми Сащ искат само те да са заплаха. Е, не става вечно да си заплаха, да си разиграваш коня както си искаш и никога никой да не смее да ти каже копче. Чии го дирят сега американците в Японско море? Да е отишъл Ким в Мексиканския залив да се мотае и да реве, че Сащ са заплаха??
21
5
 
27
 
! Отговори
Излиза, преди 6 години
че топ икономики като Япония и ЮК се напикават от страх пред една изостанала във всяко отношение тоталитарна държава и се държат за полата на САЩ, като страхливо дете!Те пък от своя страна призовават цялата международна общност, щото нямат дупе за самостоятелни действия! Смях в залата...
20
3
 
17
 
! Отговори
Разумен призив преди 6 години
Вчера от Москва Владимир Путин и Си Джин-Пин призоваха лидера на КНДР да обяви доброволен моратории на изпитването на ядрени оръжия и изстрелването на ракети, а лидерите на САША и ЮК да престанат да вбесяват Ким Чен с перманентните и мащабни военни учения край бреговете на КНДР.
19
6
 
17
 
! Отговори
PD преди 6 години
А корейския ментал, е недостижим за консуматорско всеядния европеиски и хамерикански ентелегент. Не участва в международни интриги, не изнася чучхе, рязвива се технологично, пази си колективизма от външни въздействия. Заслужиха си достижението, а и със сигурност, могат да си го защитят. За това са трън в петата на световния елит. И ако сравняваме държави по достиженията им, СК е постигнала много и продължава.
18
30
 
7
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Естествено цената за поведението на СК ще я плати обикновенния кореец,както е във всички комунистически и ислямски държави.Както сега обикновенния сириец е принуден да скача на лодки в морето с децата си или да ги гледа как ги разкъсва някоя бомба,щото руската пионка Асад,мюсулманския диктатор решил да се прави на голям играч.Естествено неговите деца не са на лодки в средизомно море,а жена му не е в някой бежански лагер.Той си стои в двореца и си живее живота.
17
6
 
32
 
! Отговори
joker преди 6 години
Пентагона категорично осъжда.., Гутериш осъди... кого бе!? Как точно го осъдихте и как ще наложите присъдата?! Жалки са... Преде почти месец фрегатата им се блъсна в търговски кораб докато се правеше на страшна, еедвам не потъна иседем се удавиха. Кого ще съдят тези смешници и пука ли му въобще??!!
16
5
 
45
 
! Отговори
**** преди 6 години
Повечето коментиращи май забравят,че перхедроления *** се беше заканил,че С.К ако направи опит да изстреля нова ракета,че ще бъде унищожена,а от тогава С.К.изстреля цял арсенал още,а оня гламавия само реве на Китай и ООН да спрът Ким,това ме навежда на мисълта,че краварника изпитва страх,иначе до сега щяха да са я нападнали.
15
6
 
36
 
! Отговори
Коко преди 6 години
по опасен от американският режим няма. роб на банките цял живот
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Значи Северна Корея не е заплаха за Южна Корея, така ли? Ами обстрела с артилерия на южнокорейския остров и после обратния бараж? Ти си много тъъъп и не познаваш историята и тенденциите в политиката. Факт.
13
4
 
25
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Сащ имат полза от напрежението на Корейския полуостров,зада запазят базите си и да продават оръжие.