В Одрин гледат дело за трафик на "гюленисти" зад граница

Сред обвиняемите е и българска гражданка, съдят я задочно
5 юли 2017 14:05, Елка Василева
38
В Одрин гледат дело за трафик на "гюленисти" зад граница
Снимка: архив, Reuters

Прокуратурата в турския град Одрин е образувала наказателно дело за незаконно превеждане през границата на общо 57 издирвани "гюленисти" и на техни близки, предаде агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от "Фокус".

В обвинителния акт фигурират имената на 14 заподозрени, от които 10 са задържани. Останалите четирима ще бъдат съдени задочно, сред които е и българската гражданка Румяна Радославова Мирчева (на 47 години).

Прокуратурата иска наказание лишаване от свобода от 5 до 19 години за "нелегален трафик на хора; съзнателно оказване на помощ на т.нар. "Терористична организация на гюленистите/Паралелна държавна структура" (ФЕТО/ПДС); покровителство на престъпници; членуване в терористична организация”.

Установено е, че обвиняемите са вземали до 10 000 евро на човек, за да го изведат нелегално от Турция.

В рамките на 85 дни – от 18 ноември 2016 г. до 10 февруари 2017 г. през турската граница били преведени общо 57 души. От тях 20 са заподозрени за членуване във ФЕТО/ПДС, включително 12 издирвани лица, а останалите са техни близки – главно съпруги и деца.

Сред избягалите зад граница има прокурори, полицаи, съдии и журналисти.

На първото съдебно заседание всичките 10 задържани отхвърлиха обвиненията на прокуратурата. Защитната им теза е, че не са знаели за принадлежността на изведените зад граница лица към ФЕТО/ПДС. Съдът освободи от ареста петима от обвиняемите. За останалите четирима обвиняеми е издадена заповед за издирване и залавяне с червена бюлетина на Интерпол. Сред тях е и Румяна Радославова Мирчева, посочва още ДХА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: одрингюленисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TAZI RUMENA VEDNAGA DA BADE PREDADENA NA TURZIA.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво да правим сега, да ги местим ли? Моля не ни занимавайте със всяка турска фашкия.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5....нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА......Кое ви е нормалното не разбрах ? Скоро се върнах от Бг , бях си купил една лютеница на Дерони жена ми обича козунак и си купи такъв хасковски някакъв. След три дни миришеха на един и същи химикал.
9
3
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
И нали ако изколят всички и тогава няма да има кой да ви хрантути войската, и няма от къде да вземате малки бебета от ръцете на майките им и да ги правите *** за да колят по-добре, щот турците са калпави войници и за никъв *** не стават. Ти май си доста ограничен...Ердогане ти ли си баце!
8
4
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Така е: писателите са си писали творбите, културата се е запазила, някой са успяли и навън да учат и имената са що годе запазе ни, но всичко това е ВЪПРЕКИ турците, а не благодарение на тях. Турчулята камъ върху камък не са съградили никъде къде са били. Една от най безсмислените империи съществували някога.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одрин е Български град. Цариград също.--- ako tr vi podari istanbul 20 ml. turtsi tam sled pirvite izbori bilgariya stava turtsiya pone malko razum
6
1
 
4
 
! Отговори
PD преди 6 години
Нормално е да погнеш интелигенцията, щото трудно може да я подравниш с приказки за велика империя. После да ги обърнеш на воини за измислени цели, и това, само за да си на власт. Всред имперското мислене, наследено от Византия, доверие се купува, продава пари. А за напред парите, ще трбва да се изкарват, щото до сега ги наливаха, я сауди, я САЩ. И петрола от Сирия секна. Ще обвини Гюлен. По Византийски...
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одрин хубаво, бил е за малко под българско владение при Калоян, Крум и т.н. Ама Истанбул кога точно е бил български? Мегаломанските идеи на Фердинанд вече и в коментарите на Днес.бг. :)
4
10
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Одрин е Български град. Цариград също.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА
2
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До бежанец с нагон,може да те опраскам,само при едно условие,без вазелин,много добре прави ердоган,за кучето само камшик.
1
5
 
4
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 6 години
Ердоган съвсем е превърлел! Добрата новина е ,че Саудитска Арабия нещо не го харесват вече!