Древна Олимпия – под заплаха от голям горски пожар

Няколко силни пожари бушуват в съседна Гърция
6 юли 2017 07:56,
4
Древна Олимпия – под заплаха от голям горски пожар
Снимка: архив Reuters

Горски пожар заплашва Древна Олимпия. Гръцките власти съобщиха, че огнената стихия е на по-малко от 2 километра от родното място на олимпийските игри, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според агенцията  няколко големи горски пожара бушуват в Гърция.

Министърът на културата и спорта Лидия Кониорду съобщи пред държавната телевизия, че пожарникарите са спрели огъня на река Алфей, южно от Олимпия, преди вятърът да си смени посоката и да изпрати пламъците в друга посока.

В борбата срещу природното бедствие на полуостров Пелопонес, Южна Гърция, участват десетки пожарникари и доброволци, подпомагани от два самолета, изливащи вода.

Районът претърпя сериозни щети при големи пожари преди едно десетилетие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая византийска некадърност и невъзможност за справяне с елементарни ситуации е най-доброто доказателство че древногръцките паметници и култура нямат нищо общо днешното население обитаващо тези земи и че всички антични достижения са плод на съвсем други раси и цивилизации и че грозните ни космати южни съседи са само едни крадци и самозвани грабители на чужда история. Поради юдеосемитския си произход. Най-обикновенни айдуци и джебчии на едро.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няколко силни пожарА", защото пишете на български и се предполага, че сте грамотни...