Тръмп от Полша: Поведението на Русия е дестабилизиращо

Президентът на САЩ обмисля "сурови неща" срещу КНДР
6 юли 2017 13:36, Елка Василева
36
Тръмп от Полша: Поведението на Русия е дестабилизиращо
Доналд Тръмп и Анджей Дуда. Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи към Русия редки за него критики, определяйки поведението й като дестабилизиращо, предаде Франс прес.

На пресконференция във Варшава преди утрешната си среща с руския президент Владимир Путин на форума на Г-20 в Хамбург Тръмп заяви, че САЩ работят със съюзниците си, за да се противопоставят "на действията на Русия и дестабилизиращото й поведение".

САЩ възнамеряват изцяло да изпълняват задълженията си в рамките на НАТО и продължават да смятат взаимодействието с партньорите от алианса "за критично важно за сдържане на конфликти и предотвратяване на войни между големи държави", предаде ТАСС.

Тръмп повтори призива си към партньорите от НАТО да изпълняват финансовите си задължения и изрази надежда, че Полша ще получи още много пратки природен газ от САЩ, предаде Ройтерс.

Още по темата

Тръмп повтори убеждението си, че предшественикът му Барак Обама е знаел, че Русия се меси в предизборната кампания в САЩ през 2016 г., но не е реагирал, защото смятал, че ще спечели демократката Хилари Клинтън.

"Ако мислеше, че аз ще спечеля, щеше да направи много неща по въпроса", каза Тръмп. Той заяви обаче, че е възможно намесата в изборите да е била осъществявана и от "други хора в други държави". "Никой не знае със сигурност", каза Тръмп без повече подробности, предаде Асошиейтед прес.

Американският президент предупреди Северна Корея, че обмисля "някои доста сурови неща" в отговор на изстрелването на севернокорейска ракета, способна да достигне САЩ. Той призова всички държави да се борят с тази глобална заплаха и да покажат на КНДР, че има последици от нейното "много, много лошо поведение".

Тръмп уточни, че не е сигурен дали ще приложи мерките, които обмисля, като каза, че "не поставя червени линии". "Срамота е, че се държат по такъв начин, но те се държат по много, много опасен начин и трябва да се направи нещо по въпроса", заяви той.

Президентът на САЩ похвали Полша за помощта й в борбата с групировката "Ислямска държава". Тръмп каза, че полската армия помага за обучаването на иракските специални сили и извършва разузнавателни мисии.

Американският лидер отбеляза, че полски войници се сражават и работят заедно с американските войски в Ирак и Афганистан и изтъкна, че Полша е една от малкото страни в НАТО, които отделят за отбрана 2 процента от брутния си вътрешен продукт, предаде Асошиейтед прес.

От своя страна Дуда подчерта необходимостта от засилване на трансатлантическата сигурност и енергийно сътрудничество и призова за дългосрочни доставки на американски втечнен газ.

Тръмп и Дуда обсъдиха важността на американското военно присъствие в Полша. Американският президент благодари на Полша за това, че приема 5000 военнослужещи на САЩ на своя територия и за подкрепата й за НАТО, посочва ДПА, цитирана от БТА.

"Силният съюз с Полша продължава да има решаващо значение, за да не се стига до конфликт и за да гарантира, че Европа никога повече няма да бъде опустошена от война между великите сили", каза Тръмп, като подчерта важността на НАТО за Източна Европа в момент, когато Русия дестабилизира региона.

Дуда похвали Тръмп, че "мисли много сериозно" за полската сигурност. "САЩ мислят много сериозно и президентът Тръмп мисли много сериозно за сигурността на Полша", заяви той.

Според полския президент посещението на Тръмп "подчертава връзката и качеството на съюза" между Полша и САЩ, отбелязва ТАСС. "Ние се оценяваме взаимно като верни партньори, които си сътрудничат в редица области, в частност в сигурността и НАТО", каза Дуда на общата пресконференция с Тръмп.

"Разговаряхме за присъствието на американски войски в Полша, за укрепването на сигурността в нашата част от Европа, източния фланг на НАТО, за ситуацията в областта на сигурността, за Украйна, наближаващите учения "Запад-2017", които ще се състоят в Беларус, разговаряхме за договорите за модернизиране на полската армия, споразумението за покупка на ракети "Пейтриът", осъществяването на проекта "Висла", заяви полският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: САЩПолшаДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости! Знаех, че е бизнесмен, но не знаех, че е комедиант. Всичката си външна политика я приписват на Русия. А като им припари на дънцето, карат други да им вадят кестените от огъня.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗКАЗВАНИЯТА И ДЕЙСТВИЯТА НА ТРЪМП ТРЯБВА ДА СА МНОГО ЯСЕН СИГНАЛ ЗА ПУТИН, ЧЕ Е ВРЕМЕ И РУСИЯ ДА РАЗПОЛОЖИ РАКЕТИ И ПОСТОЯНЕН ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ В КУБА ИЛИ НИКАРАГУА.
24
3
 
10
 
! Отговори
Гледнаи точки преди 6 години
"Поведението на Русия е дестабилизиращо"Щото пречат на краварите да си плетат кошницата ли що ли?
23
5
 
9
 
! Отговори
Ритник преди 6 години
Скоро ще има ритник по тръмпски зад.ник
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейтриът е стара и вече безполезна система. Всички съвременни и не толкова съвременни средства за РЕБ безпроблемно я ослепяват. Затова и американците я изтеглиха от Турция преди 6-7 години. Получи се както съветската система Ангара. Бърза и мощна ракета, но със стара електроника за насочване, и просто я ослепяват. Сега ще ги натикат на поляците и на такива като нас, за да вземат някой друг долар че да си дооправят иджис- а ако изобщо е възможно това, и ако междувременно не измислят нещо ефективн
21
12
 
11
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Англия, Франция и т.н. трябва да взимат пример от Полша! Евала!
20
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е най тъппияя президент на Сащ, по *** и от Буш! Тотална марионетка, в началото едно, сега точно на обратното. Драйффа ми се от такива лицемери като него. Американците които гласуваха за него би трябвало да се чувстват излъгани и предадени. Те не гласуваха за неолиберал под прикритие.
19
7
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ха ха ха, лицемерието на сащ е безгранично, ако сащ не бъркаха в г за на арабите по поръчка на израел, дали бл изток нямаше да е едно мирно и тихо парче пустиня?!?!
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според шахматната логика, ако е дадено - Сащ и Полша, то следва - Русия и Германия.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според шахматната логика, ако е дадено - Сащ и Полша, то следва - Русия и Германия.
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не се подмаже на поляците - сума неща успя да им продаде. Колко му е да им направи вятър като каже нещо против Русия. Газът и самолетите договорени и вълкът сит и агнето цяло.
15
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите русофилчета бяха много ентусиазирани като спечели Тръмп , обаче.като почна да се обръща срещу Путин , овесиха носове започнаха да подсмърчат и да го критикуват! Защо така бре, нещо не ви харесва вече!
14
5
 
6
 
! Отговори
night king преди 6 години
Winter is coming
13
24
 
12
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Нащия президент да се сети да покани Тръмп,Меркел или Макрон?Ние в НАТО ли сме,съюзници ли сме?Аман от продажни и страхливи български политици,ако продължават така България пак ще падне под власта на руските и турските варвари.В тези важни времена за съдбата на народа Бойко говори за яхти в Черно Море.
12
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Тръмп , браво на поляците! Само така - бой по кремълското джудже!
11
4
 
15
 
! Отговори
мне преди 6 години
Накрая *** пак последен ще разбере колко е бил невеж. Замислете се дали ако се въоръжим ставаме мишена или ако сме без никаква защита -с два съветски танка? Кое ни прави по голяма мишена. Ти ако знаеш че съседа ти има пистолет ще ходиш ли да спиш с жена му?
10
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе определено НЕ подражавам на Русия ама тоя ми се струва,че е марионетка на оръжейно лоби и се чуди от коя част на света да захване третата световна
9
10
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Да да те там в хамерика изобщо нищо не разбират от Русия.. хаха. Те им значт повече за русия от самите Руснаци.
8
10
 
23
 
! Отговори
Като преди 6 години
искат поляците да купуват и разполагат ракети, да го правят! Като искат чуждо военно присъствие ще го получат. Това от нищо няма да ги спаси, но те са свикнали да ядат дървото, така че няма да им е за първи път!
7
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Тръмп е лудТръмп не е от най-богатите милиардери!Не че има значение,ама е доста назад в класацията.