Радев: Свързаност и сигурност за Централна и Източна Европа

Той призова за предотвратяване на противопоставянето с Русия
Обновена: 7 юли 2017 12:49 | 7 юли 2017 12:40, Елка Василева
23
Радев: Свързаност и сигурност за Централна и Източна Европа
Румен Радев. Снимка: архив, Reuters

Свързаност, сътрудничество и сигурност - тези ключови думи трябва да превърнем в свои ръководни принципи за развитието на региона на Централна и Източна Европа. Това заяви президентът Румен Радев във Варшава, който взе участие в Глобалния форум, организиран от Атлантическия съвет, съобщи прессекреатриатът на държавния глава.

Срещата събра водещи политически лидери, бизнес ръководители и експерти, които обсъдиха бъдещето на трансатлантическите отношения в условията на нарастващи регионални и глобални предизвикателства.
 
Президентът Радев определи политиките на сближаване между държавите-членки и отделните региони в Европейския съюз като основен фактор за засилване на убедителното присъствие Съюза на международната сцена.

"ЕС може да работи ефективно, само ако постига балансирани нива на развитие и помага на новите държави-членки да достигнат стандарта на живот на по-старите", заяви Румен Радев.
 
В отговор на въпрос в рамките на форума относно предизвикателствата в отношенията с Русия държавният глава призова за предотвратяване на дългосрочно противопоставяне.

"В лицето на украинската криза Европейският съюз се сблъска с типичен замразен конфликт, който трябва да се разреши във възможно най-скоро време. Колкото повече отлагаме решението му, толкова по-голям е рискът за сигурността,  свободната търговия и енергийната сигурност за нашата общност", заяви Румен Радев.

По думите на президента Европейският съюз трябва да запази всички канали за диалог с Русия, за да бъдат предотвратени опасностите от ескалация на конфликта и засилване на конфронтацията в дългосрочен план.
 
Румен Радев коментира и постигнатото в рамките на провелата се във Варшава среща на високо равнище в рамките на инициативата "Три морета", като пожела големият брой проекти в сферата на енергетиката, инфраструктурата и дигитализацията, обсъдени по време на срещите, да бъдат реализирани възможно най-скоро с активното участие на частния сектор и с подкрепата на европейските финансови инструменти.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наздраве, тролове! И ходете вече на морето да си охладите чувствата! То и без това за вас угодия няма - от това преживявате. Поздравления за Президента Радев!
18
6
 
4
 
! Отговори
Eng. преди 1 година
До Анонимен №17
Извинявам се, че дишам от Вашия патриотичен проАмерикански въздух.
Не е важно Аз за кой съм... Важно е, че от злоба ще си скъсате зад..ците да храните по форумите, а в действително сте мишки...зомбирани от омраза.
Но сега е модерно да храниш Русия и всичко свързано с Русия, а Световните убиици дето ръсят смърт от 50 години насам, са най-добрите миротворци. Само дето ако е тея дето ги храните ги нямаше-сега щяхте да пасете турски овце по балкана и да носите ибрика на Ердоган :)
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Eng.

Това че си за Русия най-големият враг на България в никакъв случай не те прави умен и интелегентен, а точно обратното, говори че си умствено крайно ограничен.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския президент пак проговори. Кажи нещо за България бе Радев... През оня ми работа е за русия...
15
5
 
7
 
! Отговори
Eng. преди 1 година
Само да Ви попитам, Вас светилата в международната дипломация, какво бихте направили?
Тоест, не Ви питам,защото сте НЕумни :)
Като гледам тук изказванията са от слабо ЕнтЕлЕгентни смешници, коментиращи без да имат идея какво, къде и как.
Единственото, което се чете в постовете е само някаква Мега-злоба и завист, граничеща с неграмотност и фалшиво родолюбие, но с открити анти-руски настроения...
Всичко мара-втасала и Русия за всичко е виновна, пък че сте неграмотни-безработни е ясно.
14
2
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Най лошото е, че ни държат на тъмно. Никой не обръща внимание че 2019 спират газа през Украйна. Нищо не се прави само приказки и нищо.
ЕК почва да налага глоби заради старите тецове. Това Брикел и подобни батаци са за затваряне. Нищо не се прави. Не се и говори. Крайно време е Радев да ги нарита поне още не е станал "политик" - хлъзгав *** ***.
13
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е победител в конкурса "най-голям подлизурко на Путин и Русия" в Европа.
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупави българи, видяхте ли кого сте избрали за президент? Човек чиято единствена грижа е една чужда и вражеска на България страна Русия. Предател до предателя това е България днес, а ние чакаме този полу човек да се грижи и да прокарва българския интерес по света.
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента ни игра ролята на ваксаджията на Кремъл
10
4
 
13
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Президентът се опитва да лавира и да излъчва умерена позиция, както приляга на нашата мижава държавица.
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той призова за предотвратяване на противопоставянето с Русия

***-резидента е носил много тясна фуражка по време на службата си и заради това е изгубил голяма част от капацитета на мозъка си. Единствената грижа на този предател е Русия, нищо друго не е от значение за него.
8
16
 
9
 
! Отговори
Жалко***** преди 1 година
Виждали ли сте гърмян заек? Те това е този президент на страна от ЕС и НАТО.Сърчицето му-заедно с пъпчето е хвърлено пред мавзолея на Ленин.Няма да се учудя....,ако утре поднесе цветя и на Сталин.
7
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, на този човек само Русия му е в главата. Той осъзнава ли, че е президент на всички БЪЛГАРИ???
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещата събра водещи политически лидери, бизнес ръководители и експерти,
....
Водещите са на срещата на г20, тук са само аутсайдери.
5
21
 
17
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Баахахаха! Най-тъпия президент отново сцепи тъпомера. Как хем с Мужикистан, хем с ЕС и парите му, хем със Америка, ах палавник! Ей, Луи Дьо Фунес, по-добре да не си отваряш устата, че само простотии и "опорни точки ръсиш".
4
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма грешка е този господин. Ама много голяма. Да си гледа рафтинга, и да не се занимава с неща които неотбира.
3
19
 
20
 
! Отговори
апо преди 1 година
Типичен селски пуяк.....о , простете , това си е жива мисирка.
2
22
 
20
 
! Отговори
demograph преди 1 година
С Русия срещу ЕС, но с пари от ЕС към благоденствие...!? И как ще стане това?
За геополитичската Шизофрения на пРезидентът хапчета няма открити.
1
20
 
18
 
! Отговори
Вова преди 1 година
...ти и руския мишок!!!