Решителен двубой между двама хипермъжкари - Тръмп и Путин

Западният печат за предстоящата среща на двамата президенти
7 юли 2017 15:43, Елка Василева
151
Решителен двубой между двама хипермъжкари - Тръмп и Путин
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп и Владимир Путин се изправят един срещу друг в решителен двубой, в който тестостеронът ще е в големи количества, а светът ще отсъди кой е взел надмощие, пише в. "Ню Йорк таймс" за предстоящата среща между двамата лидери в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург този следобед.

Всеки от двамата си е изградил почти карикатурен имидж на хипермъжкар: Путин язди кон гол до кръста, отстрелва тигри и поваля противници на тепиха за джудо; Тръмп се опитва да гледа заплашително към камерата, а неотдавна качи в Twitter пародийно видео, в което "пребива" Си Ен Ен, пише американското издание.

Срещата на върха в Женева през 1985 г. между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов може би има най-много паралели с предстоящата среща между Тръмп и Путин, смята експертът по съветска история проф. Уилям Таубман, защото двамата са идеологически врагове, изградили лична връзка, помогнала за слагане на край на Студената война. Някои съветници на Тръмп се боят именно от това, че самозваният специалист по сделките може наистина да сключи споразумение, което да засили подозренията за връзките му с Русия.

Още по темата

Напълно възможно е Тръмп да направи огромна грешка в Хамбург, например ненадейно да "продаде" Украйна или да предложи на Русия безусловно облекчаване на санкциите, пише в. "Гардиън". Путин ще надуши егоцентричността и ще играе с нарцисизма на американския президент. Неговата техника е да направи впечатление на събеседника си, че е съгласен с него, а след това да се окаже, че педантично подбраните му думи са съдържали нюанси, равняващи се фактически на пълно несъгласие. Руският президент обича да си играе с ума на хората, пише британският вестник.

На започващата днес среща в Хамбург на 20-те най-големи икономики в света търпеливата дипломация на германския канцлер Ангела Меркел ще бъде подложена на изпитание от "оста на тестостерона" Путин-Тръмп, а към това дуо може да се включи и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Със своята ориентирана към износ икономика и кърваво минало Германия от дълги години страни от борбите за надмощие или ангажирането във военни конфликти и вместо това опитва да изгради солидни връзки с различни държави. Предстоящата среща на върха на Г-20 обаче ще е изпитание за тази политика, допълва изданието, визирайки присъствието на нея на Тръмп, Путин и Ердоган.

Тръмп обвинява Меркел, че е разрушила Германия, критикува я за бежанската политика и подкопава един от главните приоритети на германската канцлерка, като обяви оттегляне от Парижкото споразумение за климата. Ердоган пък казва, че Германия извършва самоубийство, като не му позволява да изнесе реч пред сънародниците си. Меркел ще се срещне в Хамбург и с Путин, чиято анексия на Крим преди три години изглежда от днешна гледна точка като действие, с което започна период на геополитическа нестабилност в Европа, пише американският вестник.
 

/БТА/
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой и от кое отверстие си ги вади тези дебiлни заглавия!?
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобище рече че ръста в рубли е следствие само и единственно на увеличение на паричната маса, демек печатене на рубли, в действителносъ икономиката им е загубила над 800 млрд $, май по-евтино щеше да им излезе да бяха платили на Украйна тоя пуст Крим
60
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 65Ехх Хорица защо се хващате за стъкмистиката а?Ние сме в ВАЛУТЕН БОРД - какво означава това? Колкото НЕЩО(Злато, Държавни ценни книжа, произведения на изкуството и прочие) депозираме в ЕЦБ толкова левове можем да емитираме. Или няма ЛЕВ има ЕВРО - съответно и нашите % прираст са еднакви с тези на ЕвропаБВП Русия в РУБЛИ 2014:77,945 2015:80,804 2016:83,898БВП Русия в ДОЛАРИ 2014:1,849(39руб/$) 2015:1,326(61руб/$) 2016:1,267(67руб/$)Имаме повишаване БВП в рубли и намаляване в $
59
7
 
4
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 6 години
Как е хипермъжкар като няма 1,60!????????????няма такова джу.....
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа се чуди човек от къде тоя износ за 40 млрд на година :) за сравнение в най-добрите Тошови години износа не ни е надхвърлял 4 млрд
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългария няма отбрана и е колония на турската и НАТО армии. Русия се отбранява сама.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен65 Ръстът е балон напомпан с нови заеми за фалита на КТБ. Всеки може така да расте с парични печатници но няма икономически смисъл.
55
1
 
6
 
! Отговори
76064 преди 6 години
Стига глупости -какво решително има в първата среща! Спрете да правите екшък и комикси от сериозните неща в политиката, които са определящи и за нашия семпъл живот.
54
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимени въпреки това ръста на БВП на България е по-висок от този на Русия, въобще по всички основни икономически показатели сме доста пред Русия, и тов при положение че ние сме най-бедните в ЕС
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей това русофилите много извртни станали в последно време, ама нормално щом харесват мужик с име Путин
52
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМи то на България БВП в периода 2000-2010 година се е увеличило с над 140 %, и кво ?
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чак пък хипермъжкари....много пресилено
50
14
 
2
 
! Отговори
u4en. преди 6 години
До Анонимен 54....Единственият политик им беше Горбачов! Трябва им 2-3 послед. като него за да отлепят от дъното! Последна среща в Г-20...от догодина в Г-7 на Африка !
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55повишаване на БВП със 72% процента през първите два мандата от управлението си и слагане на край на демографската криза (която беше по-голяма дори отколкото в България) малко ли е?
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 54Само че обясни ми какво е великото на Путин. Може би това че от Русия направи една бананова република като Венецуела. Това ли е великото? Велики са Аденауер и Рейгън. Други велики политици няма през 20-ти век та до днес.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички велики хора са с не висок ръст, високите и "хубавите" пишат по форумите ......)))
46
11
 
4
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ НА КУБ!! преди 6 години
ПУТИН ЯЗДИ КОН....ТРЪМП ЯЗДИ НАЙ-ГОТИНАТА ЖЕНА НА АМЕРИКА!КАКВО СТРУВА----- "ГОЛИЯ ДО КРЪСТА ПУТИН"....ПРЕД ГОЛАТА МЕЛАНИЯ....??!!!Я , СЕ СКРИЙТЕ БЕ ....ЧЕРВЕНИ МИШОЦИ!!!!!!КАКЪВ "ДВУБОЙ"....КАКВИ 5-ЛЕВА ........??!!!!
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинското име на Путин е Владимир Платонович Филатов, но понеже вторият му баща грузинец го спуквал от бой майка му го е завела в Ленинград при далечния роднина син на готвача на Ленин и заклет кагебист Владимир Путин. Филатов бил осиновен от стария Путин под името Владимир Владимирович Путин.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хипер противни са и двамата!!!!Ако характерът след определена възраст се изписва на лицето, майко мила!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой колко е голям, но съм чувал, че коня вика на магарето "батко".