Решителен двубой между двама хипермъжкари - Тръмп и Путин

Западният печат за предстоящата среща на двамата президенти
7 юли 2017 15:43, Елка Василева
151
Решителен двубой между двама хипермъжкари - Тръмп и Путин
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп и Владимир Путин се изправят един срещу друг в решителен двубой, в който тестостеронът ще е в големи количества, а светът ще отсъди кой е взел надмощие, пише в. "Ню Йорк таймс" за предстоящата среща между двамата лидери в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург този следобед.

Всеки от двамата си е изградил почти карикатурен имидж на хипермъжкар: Путин язди кон гол до кръста, отстрелва тигри и поваля противници на тепиха за джудо; Тръмп се опитва да гледа заплашително към камерата, а неотдавна качи в Twitter пародийно видео, в което "пребива" Си Ен Ен, пише американското издание.

Срещата на върха в Женева през 1985 г. между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов може би има най-много паралели с предстоящата среща между Тръмп и Путин, смята експертът по съветска история проф. Уилям Таубман, защото двамата са идеологически врагове, изградили лична връзка, помогнала за слагане на край на Студената война. Някои съветници на Тръмп се боят именно от това, че самозваният специалист по сделките може наистина да сключи споразумение, което да засили подозренията за връзките му с Русия.

Още по темата

Напълно възможно е Тръмп да направи огромна грешка в Хамбург, например ненадейно да "продаде" Украйна или да предложи на Русия безусловно облекчаване на санкциите, пише в. "Гардиън". Путин ще надуши егоцентричността и ще играе с нарцисизма на американския президент. Неговата техника е да направи впечатление на събеседника си, че е съгласен с него, а след това да се окаже, че педантично подбраните му думи са съдържали нюанси, равняващи се фактически на пълно несъгласие. Руският президент обича да си играе с ума на хората, пише британският вестник.

На започващата днес среща в Хамбург на 20-те най-големи икономики в света търпеливата дипломация на германския канцлер Ангела Меркел ще бъде подложена на изпитание от "оста на тестостерона" Путин-Тръмп, а към това дуо може да се включи и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Със своята ориентирана към износ икономика и кърваво минало Германия от дълги години страни от борбите за надмощие или ангажирането във военни конфликти и вместо това опитва да изгради солидни връзки с различни държави. Предстоящата среща на върха на Г-20 обаче ще е изпитание за тази политика, допълва изданието, визирайки присъствието на нея на Тръмп, Путин и Ердоган.

Тръмп обвинява Меркел, че е разрушила Германия, критикува я за бежанската политика и подкопава един от главните приоритети на германската канцлерка, като обяви оттегляне от Парижкото споразумение за климата. Ердоган пък казва, че Германия извършва самоубийство, като не му позволява да изнесе реч пред сънародниците си. Меркел ще се срещне в Хамбург и с Путин, чиято анексия на Крим преди три години изглежда от днешна гледна точка като действие, с което започна период на геополитическа нестабилност в Европа, пише американският вестник.
 

/БТА/
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости на търкалета;в сравнение с благородника владимир/новият руски император/тромпета е като краварски пастир дето рие осрания обор.русия е третата римска империя
81
0
 
1
 
! Отговори
Астономимен преди 6 години
До АнонименДай ми 400 милиона долара, дай ми държава, в която съдът работи, семейство с правилните връзки, добро образование и ще видиш, че не трябва да си много умен, за да станеш милиардер. Просто не трябва да си пълен ***. Не твръдя нищо, за интелекта на двамата, но финансовото благополучие не винаги е добър индикатор за интелект. За справки Митю Пищоа, всеки втори атлет, реститути и др.
80
2
 
2
 
! Отговори
КъФ двубой?! преди 6 години
Днес Тръмпи съобщи на жижету че го уволнява...
79
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е по умния. Все пак е милиардер. Вожда е забогатял от държавна власт. Между редовете да ви кажа - войната е в почивка , за да презаредят и двете страни. Скоро ще почне с пълна сила отново :)
78
5
 
1
 
! Отговори
ЖПО преди 6 години
Както винаги Днес пишат жълти глупости. Хипермъжкари... Хипермъжкари са народите на Русия и САЩ за разлика от женските полови органи, които сме ние, както реципрочно на горното женски полови органи управляват женските полови органи.Силните народи имат силни лидери. Слабите народи-слаби *** на силните лидери.
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е голяма деморафската криза в Русия, че всеки ден се откриват няколко детски градини в цялата страна. Все ден! По няколко! Горките, да им ожалиш "ниската" раждаемост!!!!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя с най-готината жена на планетата да не би да има нещо в главата? Толкова е празна, че и бръмбари даже няма!А Путин е Умен, само го слушай как говори, и как се шегува. *** човек това не го умее
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валутните резерви са едно,а златният резерв е друго.Също като да имаш напечатанизелени хартийки и злато накюлчета заключено в строгоохраняван трезор.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автора на статията да покаже къде и кога Путин е отстрлвал тигри!!!!!!!!!
73
2
 
8
 
! Отговори
империализъм преди 6 години
САЩ не дават на друг да печати пари а само САЩ могат без да се обезценява долара. Ако САЩ печати долари, доларът е закован изкуствено, защото САЩ са господарите, но ако България печати лев, веднага се скапва и е принудена да тегли заеми в долар или евро и да ликвидира собствената си валута.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВалутните резерви играят нагоре надолу и зависят от сумата ти нещаВалутни резерви Центробанк04.01.2013 - 537,4 млрд$03.01.2014 - 510,502.01.2015 - 386,201.01.2016 - 368,009.09.2016 - 399,606.01.2017 - 377,705.05.2017 - 398,8 30.06.2017 - 412,2
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златният резерв на Русия постоянносе увеличава вече десетина години.И не е нужно нищо да се изчислява.Той се обявява официално от централната им банка.
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобив момента се упражняваш с неща, които не са ти ясни аз ти говоря езерви за безпрецедентно увеличение на общата парична маса М2, а ти ми говориш за резерви...и как така ги изкара че са се увеличили ? като валутно златните резерви на Русия са спаднали от 537 млрд през 2013 до около 377 млрд, в момента.Въобще асимилираш ли цифрите, от една страна увеличение обшата парична маса в рубли с над 30 % , а от друга спад на резервите с около 160 млрд, наясно ли си тоя процес до какво води ?
69
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 78Русия БВП в РУБЛИ 2013:71,017 в $ 2,097(32руб/$)Русия БВП в РУБЛИ 2016:83,898 в $ 1,267(67руб/$)Освен това защо Русия купува САЩ ценни книжа? Сещаш се нали - Депозират се в Центробанк като актив за което получаваш рубли. Поне 15 % от валутните резерви и депозитите в Центробанк са САЩ облигации.Какво направи Центробанк веднага след Крим като САЩ събориха нарочно курса на Рублата? Утепаха 2 милиарда за нула време. Резултат 0. Официално и до сега се отказват интервенции.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо България не печати свободно защото не е независима държава с валутен борд и зависи колко евро ще получи от ЕС.
67
6
 
14
 
! Отговори
Обективно с/у Субект преди 6 години
Тук много хора не правят разлика между обективни процеси и субекти.Обективните процеси са:-САЩ са пред фалит, имат огромна армия и отлично оръжие-Русия има огромни природни ресурси, преди десетилетие бе в огромна криза, сега възвръща силите си стъпка по стъпка.Големите олигарси на САЩ се нуждаят от война, сега се разработват сценарии за изпреварващи ядрени удари срещу Русия. В този момент личностите на президентите не значат нищо - просто 3-та световна война е на прага и е въпрос на време.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобицифрите и фактите говорят друго, общата паричната маса М2/ ако знаеш за какво иде реч/ през 2013 година е била 27 405,4 млрд рубли, към 01.01.2017 година вече е нараснала до 38 418 мрлд рубли, това са официални данни :) близо 1/3 ръст, това е адски много за такъв период и означава точно че печатат рубли
65
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Световно изолираният'' Путин - мантрата на хиперкомплексираните местни атлантичета! Путин върти всички атлантически недоразумения нарочени за президенти на Големия си Сибирски без вазелин!
64
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 74Анонимни само че си в грешка. Центробанк по закон не може да даде заем на руското правителство както го прави ФЕД - тоест печатница на пари. Второ Центробанк за да емитира рубли трябва да получи нещо в трезора си примерно злато. Точно за това и РФ е най-големия производител/покупател на злато и ценни метали.С други думи печатница на пари в РФ няма.А курса $/Рубла се определя от борсите. А кой контролира борсите?Запитай те се един продукт в РФ в каква валута се произвежда?(руб)
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е мъжкар но другия обратното на това