Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?

Руският президент се извини на японския премиер, чакал го над час
100
Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?
Снимка: БТА

Над 2 часа продължи срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, съобщи говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс.

Асошиейтед прес отбелязва, че преди срещата Белият дом бе обявил, че за нея са предвидени 35 минути, но впоследствие тя се е проточила 2 часа и 16 минути.

Още по темата
След срещата руският президент съобщи, че е обсъдил с американския си колега положението в Украйна и Сирия, борбата с тероризма и кибернетичната сигурност. Путин се извини на японския премиер Шиндзо Абе, че е закъснял и на него се е наложило да го чака около час. "Имах много продължителна беседа с президента на САЩ", каза Путин на срещата си с Абе, съобщи ТАСС.

Тръмп не обяви по какви теми е говорил с Путин, като каза, че това са били "различни неща", посочва Асошиейтед прес.
 
Пред репортери държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън съобщи, че в началото Тръмп е изразил загриженост пред Путин във връзка с евентуалната руска намеса в президентските избори в САЩ през миналата година. По думите на Тилърсън, Тръмп е повдигнал "повече от един път" този въпрос пред Путин, но той отричал за руска намеса.

"Те имаха много твърда и продължителна размяна на мнения по темата", каза Тилърсън. Според него Путин поискал от Тръмп доказателства за руска намеса, съобщи Асошиейтед прес.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза от своя страна, че американският президент е приел уверенията на руския си колега, че Русия не се е намесила в изборите в САЩ, предаде Франс прес.

Тилърсън определи срещата Тръмп-Путин като "много конструктивна". Той каза, цитиран от АФП, че двамата президенти са се стиковали много бързо. "Много ясно има позитивна алхимия между" Тръмп и Путин, подчерта Тилърсън, цитиран от Франс прес.

Руският външен министър, който заедно с американския държавен секретар е присъствал на срещата между двамата президенти, каза, че срещата е била "много продължителна и много конкретна", съобщи ТАСС. "Имам усещането, че президентите - и руският, и американският - се ръководят от интересите на своите страни", констатира Лавров.

По думите му Путин и Тръмп са обсъдили "в конкретен и делови стил" темите Сирия, Украйна, Северна Кория и кибернетичната сигурност и "още много въпроси", като са се договорили за "много конкретни неща". Лавров добави, че двете страни ще създадат съвместна работна група по информационна сигурност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
8
 
! Отговори
ЕВРОПИТЕЦИТЕ преди 6 години
ПИКАЯТ БЕНЗИН ОТ ЗЛОБА.
52
5
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Mnogu dobra rabota.... nad 2,5 casa diskusioja za........ Melanija,,,, za Alina Kabaeva , za Monika Levinski i t. n............
51
10
 
1
 
! Отговори
либералгей преди 6 години
Изобщо не са се срещали, това са били двойници. Провала е пълен. ***
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само бла-бла-бла и нищо конкретно. То друго и няма как да се очаква. Никога няма да разберем какво са си казали.
49
27
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
На снимката Путин и Лавров глеат бай Дончо възхищение, като двама хигиенисти, които генералният директор е удостоил с пет минути внимание.
48
23
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
На петоколонниците им е спуснато да набиват, че уж Путин е равностоен на Тръмп и нещо са делили. САЩ нямат никакъв интерес да си развалят отношенията с Европа, заради ***, населена с дрипави полуазиати. В Сирия положението ан руснаците е плачевно.
47
21
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Нищо особено не са си казали.Бай Дончо се е забавлявал с увъртанията на откровено т*пото кьосаво джудже.Накрая му е казал:"Евала, очарован съм от твоята интелигентност, санкциите остават".
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната интрига отново се завъртя около руско-американският тандем. Принципът на седянката важи и до днес, че не е важно кой, с кого е дошъл, а кой с кого ще си отиде.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така драги зрители, кръгът отново се затвори. От 20 държавни мъже, най-обсъжданите и наблюдавани бяха един американец и един руснак. А кой каквото иска да си говори.
44
7
 
18
 
! Отговори
-"- преди 6 години
Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?-------Нищо!Защото Путин говори, а Тръмп внимателно слуша и си записва!-))))
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не се разбра много, но скоро ще усетим по вятъра накъде отиват нещата. И както виждам бабичката са я отрязали напълно, докато те са си делили света. И по всичко изглежда двамата големи пак са американец и руснак.
42
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Културата на омраза, агресия и насилие не е изключение, в правило в Русия. Това е официалната позиция на Кремъл, това бълват всички официални руски медии - омраза, агресия и насилие. А обикновения руснак припява и се чуди как да избяга на запад, по-далеч от путинския рай. Но дори да се измъкнат на запад, руснаците продължават да разнасят заразата от която бягат - също като болни от чума.
41
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" 1 - Сирия для Россия2 - Болгария для Россия3 - Крым уже в полностю для Россия4 - Смерт ЮКР ""...................Да, точно това е мисленето на средностатистическия руснак ... всичко за русия, който е против - смърт.
40
14
 
3
 
! Отговори
ЯнаДеверенченкко преди 6 години
Хаха Такое - 1 - Сирия для Россия2 - Болгария для Россия3 - Крым уже в полностю для Россия4 - Смерт ЮКР ))))
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?------Ей, сега шЪ ти звъннат да тЪ светнат!!!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оправиха набързо Сирия, Украйна и Северна Корея. Ще изкажат благодарности на Украйна, която честно е върнала руската земя Крим, Порошенко приема благодарностите. Севернокорейците са приветствани за успехите си в ядрената и ракетната програма и Путин и Тръмп се радват на новия член в ядрено семейство. В Сирия войната спира и пак почва, този път между Сирия и Кюрдистан.
37
17
 
7
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Руските гейчета и те греят от щастие че русокосия американски дървар обходил шефа им,и му обещал че ще му свали санкциите,до като му свалял гащичките.А коня Лавров с празния поглед зал поза партер до като Генерал Тилърсан го изненадал отзад,толкова силно че очилцата му се запотили.Време е Германия да скъса синджира,прекалено много *** се навъди напоследък.
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашките си чопнаха Крим ,не че им е нужен, ама ей така за тешкарлък обаче слава Богу Балканите се еманципират. Гринговците се заиграват в близкия изток, но всъщност губят позиции, дори в традиционно тяхната латинска Америка не са вървежни.Европа трябва деликатно да игнорира тези двама откачалници ! Европа при всичките и кусури е люлката на цивилизацията, най-дброто място за живеене и не трябва да допуска тези двама варвари да и влияят !
35
14
 
5
 
! Отговори
чъки преди 6 години
По гейска статия с привкус на синдрома на даун не бях чел.Двамата се затворили за два часа насаме.Веднага се стиковали,между тях имало химия.Отначало малко се сборичкали и хапели,но после се залюбили.Лавров и Тилърсан гледали и се пипали.Хобита джудист и празноглавия гигант,какви усмивчици,как им греят очичките.Само Азис липсва,да си ги гушне и двамата под мишница.Канцлера да ги прибира и двамата в някоя лудница и да се свършва.Дойче убер алес,мачкай краварите и пиянките.
34
3
 
9
 
! Отговори
оптимист преди 6 години
светът бавно се подрежда...ако продължи така меркелица скоро ще пасе патките на село...водещи еврохрантутници по затворите...далавери излизат наяве...тиквата ще се поръча сам да го очистят преди да влезе в затвора...герб ще бъде изчистена като повърня върху пода