Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?

Руският президент се извини на японския премиер, чакал го над час
100
Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?
Снимка: БТА

Над 2 часа продължи срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, съобщи говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс.

Асошиейтед прес отбелязва, че преди срещата Белият дом бе обявил, че за нея са предвидени 35 минути, но впоследствие тя се е проточила 2 часа и 16 минути.

Още по темата
След срещата руският президент съобщи, че е обсъдил с американския си колега положението в Украйна и Сирия, борбата с тероризма и кибернетичната сигурност. Путин се извини на японския премиер Шиндзо Абе, че е закъснял и на него се е наложило да го чака около час. "Имах много продължителна беседа с президента на САЩ", каза Путин на срещата си с Абе, съобщи ТАСС.

Тръмп не обяви по какви теми е говорил с Путин, като каза, че това са били "различни неща", посочва Асошиейтед прес.
 
Пред репортери държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън съобщи, че в началото Тръмп е изразил загриженост пред Путин във връзка с евентуалната руска намеса в президентските избори в САЩ през миналата година. По думите на Тилърсън, Тръмп е повдигнал "повече от един път" този въпрос пред Путин, но той отричал за руска намеса.

"Те имаха много твърда и продължителна размяна на мнения по темата", каза Тилърсън. Според него Путин поискал от Тръмп доказателства за руска намеса, съобщи Асошиейтед прес.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза от своя страна, че американският президент е приел уверенията на руския си колега, че Русия не се е намесила в изборите в САЩ, предаде Франс прес.

Тилърсън определи срещата Тръмп-Путин като "много конструктивна". Той каза, цитиран от АФП, че двамата президенти са се стиковали много бързо. "Много ясно има позитивна алхимия между" Тръмп и Путин, подчерта Тилърсън, цитиран от Франс прес.

Руският външен министър, който заедно с американския държавен секретар е присъствал на срещата между двамата президенти, каза, че срещата е била "много продължителна и много конкретна", съобщи ТАСС. "Имам усещането, че президентите - и руският, и американският - се ръководят от интересите на своите страни", констатира Лавров.

По думите му Путин и Тръмп са обсъдили "в конкретен и делови стил" темите Сирия, Украйна, Северна Кория и кибернетичната сигурност и "още много въпроси", като са се договорили за "много конкретни неща". Лавров добави, че двете страни ще създадат съвместна работна група по информационна сигурност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казали са си: дай да ги опънеме останалите калто си трябва и да си гледаме нашите работи, а плебса да г.д. Това са си казали.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От разговора с Путин и Тръмп няма да има особена полза,закото единият лъже откровенно,а другият се отмята непрекъснато от думите си.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посерковските протестъри пак се давят като за последно в собствените си бълвочи. Хората кризи решават, точно тези създадени от бълвочтъпчовците взимащи центове от олигарси правещи се на филантропи.
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На протоколната снимка Пътников е стъпил на табуретка. Стига до рамото на Тръмпета.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се замисля, че джуджето и пердето, ако нещо си объркат хапчетата могат да унищожат всяка форма на живот на земята амнйсе пъти ....а има хора които им се кефят...
28
2
 
9
 
! Отговори
ОЩЕ ПО-ДИМОКРАТ преди 6 години
Едно време ползвах.... РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО, сега ползвам БРЮКСЕЛСКИ ВЕСТИ...
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е направил самопрознания, че е плющ.ял Иванка Тръмп
26
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР никога не е бил в бедствено положение, СССР беше световна сила. Русия беше е бествено положение след като Горбачов даде всичко на Запада. Но днес при Путин Русия отново е световна сила докато старото господство на Съединените американски щати остава в историята.
25
3
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
При Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани а сега имаме тоалетна хартия и банани и живеем щастливо при евроатлантизма защото ЕС и САЩ ни донесе тоалетна хартия и банани.
24
0
 
7
 
! Отговори
ТИКВАТА+ПЕЕВСКИ преди 6 години
Пари нема за пенсии, нема за нищо, ама се хвалим с излишък. Откъде е той... Дали не останало малко от новия заем. Щото 20-те милиарда свършиха бързо
23
1
 
3
 
! Отговори
А НА ТРЪМП преди 6 години
защо му е побеляла косата...
22
8
 
7
 
! Отговори
Жан Виденов преди 6 години
1 долар = 3000 лева!
21
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е пътник. Вече са му скроили шапката, няма да изкара дълго.
20
8
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
А защо на Путин му е червено ухото...
19
7
 
19
 
! Отговори
АРЕ У ЛЕВО БЕ преди 6 години
комунистите му били виновни. Ти младеж дали си роден преди ПРЕВРАТА 1989. Или за комунисти си чуват само от ЦЕЦО КРАДЕЦО.Щото тая плоча много се изтърка. ОТ 30 години на власт не са КОМУНИСТИТЕ , а *** на САЩ
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България сега са комунистите, България трябва да се изчисти от комунистите. Без лустрация няма демокрация. Вишеградската се изчистиха от комунистите и дръпнаха, а ние още не сме се изчистили от комунистите и затова не можем да дръпнеме. Ако искаме да дръпнеме трябва и ние като вишеградската да се изчистиме от комунистите.
17
3
 
13
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 6 години
ПАСИТО с последните пари от АМЕРИКА за АТЛАНТИЧЕСКИЯ КЛУБ спретна активно мероприятие ОНЯ ДЕН. Покани маса хора във военния клуб да му слушат простотиите. Неговите и на аверите му. Как пък забрави що е ТРАБАНТ и как се кара по магистралите, построени от "омразните" комунисти. Щото по сегашните такова друсане пада, че не ТРАБАНТ, ами ТРАКТОР ще му паднат гайките. Както на ЛОЗАН мерцедеса, а БОЙКО каза, че 6 пъти му падали....
16
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 6 години
Абе това са големи хора, как да ви го напиша по друг начин... Вие още скачайте тия бели комунисти ония били десни и тем подобни глупости. Не разбрахте ли че на никои не му ПУКА а че ИНТЕРЕСА клати феса. Няма такова нещо като Свобода Равенство Братство проумейте го най-после
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро коментирах изборът на Тръмп с един руснак. Изненадващо той ме прекъсна с 1-2 изречения в които каза че, Тръмп имал силни бизнес отношения и планове за инвестиции в Русия. С Путин били познати от доста време. Мисля си че Русия и САЩ ще навлезнат в нови добри отношения. Тръмп просто не иска да бърза за да не разлае кучетата.
14
4
 
7
 
! Отговори
ЕХ ТРЪМПЕ, ТРЪМПЕ преди 6 години
Ако не живееше във времето на ПУТИН можеше и ТИ да изглеждаш ВЕЛИК