Турция извън ЕС? България трябва да подкрепи!

Ердоган налага тоталитарна власт, а ЕС е против този режим
7 юли 2017 09:35,
67

Като член на Европейския съюз България трябва да подкрепи решението Турция да остане извън зоната на Европейския съюз, което евродепутатите гласуваха.

Това посочи журналистът и анализатор Мехмед Юмер в студиото на "България сутрин".
 
Европейският парламент призова за замразяване на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, ако Анкара продължи с конституционните реформи.

Още по темата

Турският министър за ЕС Омер Челик от своя страна определи решението като политическо, а външното министерство на страната обяви, че то се основава на лъжливи твърдения.

Отношенията между Анкара и Брюксел се влошиха след неуспешния опит за преврат в югоизточната ни съседка през юли 2016 година.

"Ердоган изостри изключително своя тон още преди референдума. В Турция се утвърди тоталитарната власт, а Европа категорично показа отношението си към този наложен режим", заяви Мехмед Юмер.

Той допълни още, че позицията на България винаги е подкрепяла присъединяването на съседката ни към ЕС, но при условие, че изпълни поставените критерии.

Пред Bulgaria ON AIR бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов бе категоричен, че Анкара грубо се меси във вътрешните работи на България. А решението, което Европарламентът взе не е изненада за никого.

"Още на 24 ноември миналата година беше известно мнението на ЕС относно Турция. Разликата е, че тогавашното решение беше за замразяване на отношенията, сегашното вече категорично е за прекратяване. Освен опитът за преврат сега налице е и референдумът на Ердоган, който допринесе за изостряне на отношенията", обясни Георги Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
20
 
! Отговори
чучулигата преди 6 години
Мехмед Юмер, бивш главен редактор на българската версия на вестник Заман, а този вестник Заман беше собственост на Гюлен и открито подклаждаше към преврат. Вестникът в Турция беше закрит и главните редактори осъдени за доказани връзки с Гюлен, а в същото време в България този Юмер веднага закри вестник Заман и създаде Седмичен обзор. Не благодаря от такива неутрални анализатори мнение за Турция. А що се отнася за другия шушумига, срам и позор за поведение за един дипломат.
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си ли на ТИ с комшията, значи си на ВИ с дявола!
35
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли фара на Турция че Европата нямал да приеме турците ,ха ха
34
13
 
20
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Много ми е чудно, как Ердоган би изтърпял брюкселските чиновници. Той е човек с мнение и додтойнство! На Турция не и трябва ЕС. Тоий е вреден за нея>
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички арабски сектанти без поглед към бъдещето, а закопчени в V-ти век - извън ЗЕМЯТА!
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да гласуваме за Турция в ЕС макар, че сме против може и да е до ра стратегия. Но в дългосрочен пла такъв тип номера могат да ни изиграят и някоя лоша шега. Може би, това да си отстояваме принципите и дългосрочните интереси с твърда ръка е по-добре!
31
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Typция извън Европа!
30
9
 
11
 
! Отговори
Wind преди 6 години
Много глупаво от дипломатическа страна би било такова решение. Не винаги намеренията трябва бъдата показвани с гласуване! По-добре гласувайте да бъде приета Турция в ЕС, а нека държавите далеко от нея да я блокират и да оберат негативите. Много е ясно, че и ние сме против да се присъедини към ЕС, но трябва и малко акъл при преговори. Нека все пак да не изгаряме всички мостове, иначе никога няма да се възстановят!
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Айде идии пии и една водка :) Очевидно не ти е ясна финансовата политика . Не се напъвай.
28
2
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Кой ти връща нещо по 4, бе? Връщат, ама за такива лековерни като теб! Щото след връщането следва директива къде да се пренасочат средствата, и става с обратен знак!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи,въртяха,сукаха и ни качиха отново за кой ли пореден път на тънкото въже!!А,кой ще ни върне парите преведени в Турция за справяне с "бежанския" проблем,а?След този акт на Брюксел готови ли сме да изпробваме здравината на новото гранично съоръжение?И къде ще дяваме пълчищата,атакуващи ни от това решение??Ааааааааа,това не е проблем на Брюксел,ами на София!!За нас си решихме,все пак сме на 2-3000 км.от турския казан!!!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е разликата между запада и изтока. Едните говорят с факти , а другите с празни думи и лъжи. Всичко което не им е угодно е Манипулация поръчана от сорос или друго мистично същество :)
25
1
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Това, с оперативния баланс е манипулация! Точка по въпроса!
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От 2007 гoдинa нacaм Бългapия e внecлa в бюджeтa нa oбщнocттa 6,2 млpд. лв., a e пoлyчилa 20,9 млpд. лв." До 2015 .
23
1
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Турция в ЕС бе малко умна заигравка, на англо американското лоби в НАТО. Политически е безумие, но понеже ЕС си е търговско сдружение, за далаверата някък си, си го представиха. Но политически и като светоглед , Турция няма общо с Европа. Дори и Англия, не може да е реален член на ЕС, защото, като тръгнат определени процеси в европа, може да се скрие зад канала, и да менторства. По скоро с тези страни, да се направят договори и толкоз. Ама лакомия...и мног непочтенни интереси.
22
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17 И втората полза от ЕС, която червената ти селскаа кратуна не разбира е следната.Когато даваш вноски и после ти ги връщат по 4 ...си длъжен да ги инвестираш в проекти, а те следят. Което очевидно дава резултатите .По времето на Станишев не помним нито градове да се ремонтирана нито магистрали нито на бизнеса се помагаше. Аре ходи си лягай бай ***.
21
6
 
11
 
! Отговори
Вай,вааай преди 6 години
Сега Ердоган дали ще оскуби перушината на пощенския глъб? Как ще фърка тамо-вамо ?
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Недей лъжи. Вноската е средно от 2007 до сега е около 280 мил евро на година.Евро фондовете излизат около 1,3 милиарда евро на година. Като лъжете поне се образовайте , за да знаете как.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата мярка - да се спрат субсидиите за Турция, това e незабавно спиране на субсидиите които ЕО дава на Турция за да се пригоди към европйските стандарти- 3 милиарда евро годишно, а през 2010 - 10 милиарда
18
4
 
9
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Все по вече се приближаваме до пророчеството на Слава Севрюкова...