Навални излезе от затвора, 60 други – в ареста

Те организираха акции в подкрепа на опозиционера
Обновена: 8 юли 2017 21:32 | 8 юли 2017 21:25,
44
Навални излезе от затвора, 60 други – в ареста
Снимка: Reuters

Близо 60 привърженици на опозиционера Алексей Навални, главния противник на Кремъл, бяха арестувани днес в Русия при акции в негова подкрепа. Това съобщи неправителствена организация, цитирана от АФП.

Привържениците на Навални, който бе пуснат на свобода в петък, след като 25 дена бе задържан под стража, агитираха в подкрепа на московския опозиционер на изходи на метрото и по улиците на редица руски градове.

Още по темата

Навални, който възнамерява да отправи предизвикателство към Владимир Путин на президентските избори през март 2018 година, на два пъти бе задържан за организирането в края на март и в средата на юни на мащабни демонстрации против корупцията, припомня БТА.

В Хамбург, където приключи срещата на високо равнище на Г-20, в която участва и Путин, руският държавен глава заяви, в отговор на журналистически въпрос за отношението му към Навални, че не е интересно да се води диалог с хората, чиито критични забележки целят да привлекат вниманието върху тях.

"Мисля, че можем да имаме диалог, особено на такова равнище, президентско или правителствено, с хора, които предлагат конструктивен дневен ред дори и с критичен характер. Но ако става дума само да привлечеш вниманието към себе си, то това не е интересно за диалога", каза Путин, цитиран от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари