Навални излезе от затвора, 60 други – в ареста

Те организираха акции в подкрепа на опозиционера
Обновена: 8 юли 2017 21:32 | 8 юли 2017 21:25,
44
Навални излезе от затвора, 60 други – в ареста
Снимка: Reuters

Близо 60 привърженици на опозиционера Алексей Навални, главния противник на Кремъл, бяха арестувани днес в Русия при акции в негова подкрепа. Това съобщи неправителствена организация, цитирана от АФП.

Привържениците на Навални, който бе пуснат на свобода в петък, след като 25 дена бе задържан под стража, агитираха в подкрепа на московския опозиционер на изходи на метрото и по улиците на редица руски градове.

Още по темата

Навални, който възнамерява да отправи предизвикателство към Владимир Путин на президентските избори през март 2018 година, на два пъти бе задържан за организирането в края на март и в средата на юни на мащабни демонстрации против корупцията, припомня БТА.

В Хамбург, където приключи срещата на високо равнище на Г-20, в която участва и Путин, руският държавен глава заяви, в отговор на журналистически въпрос за отношението му към Навални, че не е интересно да се води диалог с хората, чиито критични забележки целят да привлекат вниманието върху тях.

"Мисля, че можем да имаме диалог, особено на такова равнище, президентско или правителствено, с хора, които предлагат конструктивен дневен ред дори и с критичен характер. Но ако става дума само да привлечеш вниманието към себе си, то това не е интересно за диалога", каза Путин, цитиран от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците показаха как се прави с вмирисаните хипари, бой с палките, поливай с ледена вода и мачкай с кубинките по тиквите. Аман от беззаконие и диващина по целия свят. Като искате права идете в катар или саудитска арабия или дори в америка и скачайте да се биете с полицая. бързо получаваш куршум и толкова.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците се излагат. Да се поучат от колегите им германци в Хамбург. Повечко да бият и повече хора да задържат. Кви са тея някакви си 60 човека.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този отговор е все едно да те поздравят с Добро утро, а ти да кажеш - Добър вечер.
17
1
 
3
 
! Отговори
чекист преди 6 години
До АнонименДраги, моята "милиционерска шапка" бая свят е видяла- и на Изток и на Запад. Своето очарование имат и двете дистинации -стига да не си си сложил "черните очила " априори . И от опит знам, че на Запад никой няма да позволи несанкционирани мероприятия а ла Навални/пресен пример е Хамбург/. Ако "Тверская" беше в който и да е град на Западна Европа Именития блогър и последователите му щяха да ядът сериозен пердах. В Северна Америка дори с риск за летални изходи.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че не са ги арестували, а са ги задържали. И не са ги били с палки и обливали с водни оръдия както в Германия. Няма ли да отговори фрау за уличната барикадна война в Хамбург?
15
2
 
3
 
! Отговори
киреза 71 преди 6 години
НАВАЛНИ ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКА ОТ СОРОС,КАКТО НАШИТЕ ***....БЪЛГАРИЯ Е УНИЩОЖЕНА,С УКРАИНА НАПРАВИХА СЪЩОТО,ИСКАТ И РУСИЯ ДА УНИЩОЖАТ....СВЕТИ БОРИС1 ТАКИВА ПРЕДАТЕЛИ Е УНИЩОЖАВАЛ ДО 9-ТО КОЛЯНО,ЗАТОВА И БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕННАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ,ПРОСЪЩЕСТВУВАЛА ТОЛКОВА ДЪЛГО!!!....ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПИ И С НАШИТЕ ПОЛИТБАНДИТИ!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА преди 6 години
Пак ще влезе там, където му е мястото
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито и гнусотии да пишете за Русия само ни карат повече да я харесваме. А ПСВ и ВСВ ни биха отвсекъде. Затова останахме и без западните покрайнини и с Дълг към запада от 25 милиона златни лева. Добре, че беше Сталин та поради участието ни в последната фаза на ВСВ на страната на Русия ни оставиха Южна Добруджа иначе се ни я беха зели.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навални на Запад ще го бият с палка, ще го заливат с вода и сълзотворен газ всекидневно. И затворът му щеше да е 10 години за нарушаване на обществения ред на режима на Запад. На Запад яко бият на улицата всякаква ***. Режимът не прощава на протестиращи.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом го пишат той ше е новия чи фут ски ... руски .... !Ще става все глобално госпоството от изток на запад през океана .Всичко ще е весело и пълно с различни мешани етноси . Колкото по омешан по шашав ше става света .
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Плевнелиев кога ?
9
1
 
13
 
! Отговори
9 преди 6 години
*** пуснаха този мошеник да седи там том му място
8
2
 
15
 
! Отговори
Ауууу преди 6 години
Ах тея лоши Руснаци не дават на хората да нарушават закона и да безчинстват,лоши лоши,Руснаци....
7
2
 
14
 
! Отговори
Стига де преди 6 години
Вчера пак писаха за този престъпник днес пак,хибридната война в действие...
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това същество на снимакта ли е поддръжник ? Леле, че то почти всяка женска на запад вече прилича на такова, даже в София всяка 2ра се прави така... Ужас
5
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Не познавате Русия!Че те хора ли са изобщо...
4
14
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Освободил го е... - защото Тръмп му чете конско...
3
11
 
7
 
! Отговори
Не познавате Русия! преди 6 години
Вие не познавате руснаците!Това са железни, не, стоманени хора!Когато се налага, ще работят по 24 наден, всеки ден! Ще пасат трева. Ще живеят в сламени колиби. Мъжете ще мръзнат в окопите без шинели и ще си броят последните патрони. Жените и децатае работят във фабриките за ботокс до пълно изнемощяване.Но няма да предадат своя лидер! Такива са руснаците!
2
3
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
По-добре коментирай арестите на 120 души в Хамбург, на които демократичната полиция им начупи костите.
1
14
 
9
 
! Отговори
Путин преди 6 години
За един пуснат от затвора, ще вкарвам по 60, хахахахаха!И ще отворя една фабрика за ботокс, само със затворнически труд, чисто моя, хахахахаха!