Въоръжен Хамбург. Протестиращите все по-яростни

Полицията продължава с арестите
8 юли 2017 09:35, Петя Славова
156

Снимка: БТА

Германската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разчисти хамбургската улица "Шултенблат", където съпроводените с насилие протести срещу срещата на Г-20 може да засенчат разговорите на световните лидери, предаде ДПА.

Тази сутрин полицията съобщи, че само в една сграда са били арестувани 13 души. Като цяло обстановката в квартал Шанценфиртел, където бяха съсредоточени протестите, се успокоява.

Още по темата

Драматични телевизионни кадри показват как полицаи влизат в сградите, стоят на покривите на кооперациите, а в небето кръжат хеликоптери, които осветяват с прожектори района. За преодоляване на барикадите, издигнати от протестиращите, бяха използвани бронетранспортьори.

Полицията каза, че е била атакувана от демонстранти, въоръжени с бутилки със запалителна течност, метални пръти, камъни и прашки, около 500 души са разбили, ограбили и подпалили супермаркет и няколко по-малки магазини, предаде Асошиейтед прес. .

Говорителят на хамбургската полиция Тимо Цил каза, че потресен от насилието, започнало в четвъртък. Никога не сме се сблъсквали с такова равнище на омраза и насилие, каза той. Ранени са 197 служители на реда, но няма сериозно пострадали. Няма достоверна информация за ранените сред протестиращите.

Говорител на полицията заяви за германската телевизия N24, че са били задържани общо близо 100 участници в протести.

Днес, във втория и последен ден от срещата на Г-20, се очаква около 100 000 души да се включат в главната протестна акция, организирана на един от площадите на Хамбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
17
 
! Отговори
големият проблем преди 6 години
Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма!
51
2
 
23
 
! Отговори
свинчоф преди 6 години
И в европа е по зле от комунизъм. Уж капитализъм, а няква трътка кани *** и ги храни, и им дава социални от данъците на хората. Че през комунизма кой взема пари и си стои вкъщи, всички в завода.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БОКО ЗАЩО НЕ Е В ХАМБург? ВЯРНО, ЧЕ НЕ СМЕ В Г20, А В Г 220, АМА АКО БЕШЕ ОТИШЪЛ И СЕ БЕШЕ ПОЗАВЪРТЯЛ ОКОЛО ВРАТАТА, ВСЕ НЯКОЙ ЩЕШЕ ДА ГО ПОТУПА ПО РАМОТО.ПЪК МАКАРОН И МЕРКЕЛ МОЖЕШЕ И ДА ГО ЦЕЛУНАТ.
49
2
 
25
 
! Отговори
Тотален провал преди 6 години
Централната част на Хамбург в пламъци. Полицията безсилна. Пълна катастрофа за баба Ангела. Тотален провал на Г-20!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62Защо така бе, колеги западняци? Това хич не е демократично :))..а защо се смееш ?! блазни ли те и теб идеята да си "начечш крастата" по някоя "лява кратуна", дръзнала да си поиска обратно краденото ?
47
1
 
12
 
! Отговори
гошо печения преди 6 години
Трябва им война в европа, че тук са парите. Аме германия срещу франция няма как да стане, затова вкарват ***
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Влади 51Винаги е имало млади лузъри, озлобени срещу всички и всичко, готови да прегърнат КАКВАТО И ДА Е РАЗРУШИТЕЛНА ИДЕЯ!..разрушителната идея дойде "вземи 1 - върни 2" дойде от юдео-масонското племе... така, че "разрушителната вълна" е само контрапункт, проекция на черно-бялото махало, което клатят братята от няколко столетия... алхимици, т.е. мошеници!
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКА ТРЯБВА ЯКО ДА БИЕ И БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ, КОГАТО БЕЗДЕЛНИЦИТЕ ПРАВЯТ "ПРОТЕСТИ", къртят павета и пр. *** отщини.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо така бе, колеги западняци? Това хич не е демократично :))
43
5
 
18
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Гледах на живо по n-tv, как немската полиция най-брутално разгонва антифашистката мирна демонстрация срещу Г-20. С десетки водни пръскачки, с четири полицейски танка, с бронетранспортьори и танкове на вермахта, с въоръжени до зъби барети, с насъскани кучета, със спрей с лют пипер, с бой с палки. Най-накрая имаше и стрелба, предупредителна. Провокациите идваха винаги от полицията. Тя биеше без причина и случайни хора.
42
1
 
27
 
! Отговори
: преди 6 години
Демокрация е като кажеш на Г-20, че не ги искаш в страната си или като кажеш на премиера слънце, че не ти трябва генетично обогатяване от пустините, те да се съобразят с твоето желание, а не да изпращат преторианците. А сега кое е диктатура ?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно, Влади.Паралела между крайно левите бели и арабските джихадисти е очевиден за мислещите...
40
0
 
22
 
! Отговори
hasan преди 6 години
Западналата демократура в действие. Това е истинското и лице
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До . до 48Какво е Г-20 ако не събрание на една престъпна организация ?..ти го каза!
38
1
 
20
 
! Отговори
. до 48 преди 6 години
Паленето на коли и разбиването на магазини и витрини, ги правят и в съседна Гърция подобни групи леви и анархист (там не грабят всъщност, само разбиват) и то е символично, унищожават имуществото на богатите, кажи ми сега че не би те поблазнило да подпалиш апартаментите на цецо бандита или на догана сараите или на разните боковци лимузинте ??? Какво е Г-20 ако не събрание на една престъпна организация ?
37
17
 
6
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Винаги е имало млади лузъри, озлобени срещу всички и всичко, готови да прегърнат КАКВАТО И ДА Е РАЗРУШИТЕЛНА ИДЕЯ! В ислямския свят това е идеята за джихада и ислямска държава, в Европа е левичарството. Да се руши, да се убива, а алтернативата са някакви мъгляви утопии за равенство, отпреди 10000 години, за връщане на хората в пещери или по дърветата. Някой тарикати, с политически амбиции насъскват тези объркани младежи и протестите тръгват. Вече имахме сициализъм тук, разлика имаше ли?
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49Демокрацията не е анархия както я разбрахме в България. При демокрацията си има закони които трябва да се спазват не всеки да прави каквото си иска защото било демокрация.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако такива размирици не водят до гражданска война, то само изчерпват потенциала. Демокрацията е да си свободен да те бият за разлика от цветния послушко.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .Ми не нищо общо. Ако разгледаш любителски кадри тия шушумиги са там за купона и да правят поразии. Има даже няколко видеота как грабят магазини същите тия борци за свобода нали...
33
1
 
11
 
! Отговори
. преди 6 години
На хората им омръзна извратената политика на "нямаме пари да нахраним Африка, но има з войни", никва Москва ...просто не са ***!