Въоръжен Хамбург. Протестиращите все по-яростни

Полицията продължава с арестите
8 юли 2017 09:35, Петя Славова
156

Снимка: БТА

Германската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разчисти хамбургската улица "Шултенблат", където съпроводените с насилие протести срещу срещата на Г-20 може да засенчат разговорите на световните лидери, предаде ДПА.

Тази сутрин полицията съобщи, че само в една сграда са били арестувани 13 души. Като цяло обстановката в квартал Шанценфиртел, където бяха съсредоточени протестите, се успокоява.

Още по темата

Драматични телевизионни кадри показват как полицаи влизат в сградите, стоят на покривите на кооперациите, а в небето кръжат хеликоптери, които осветяват с прожектори района. За преодоляване на барикадите, издигнати от протестиращите, бяха използвани бронетранспортьори.

Полицията каза, че е била атакувана от демонстранти, въоръжени с бутилки със запалителна течност, метални пръти, камъни и прашки, около 500 души са разбили, ограбили и подпалили супермаркет и няколко по-малки магазини, предаде Асошиейтед прес. .

Говорителят на хамбургската полиция Тимо Цил каза, че потресен от насилието, започнало в четвъртък. Никога не сме се сблъсквали с такова равнище на омраза и насилие, каза той. Ранени са 197 служители на реда, но няма сериозно пострадали. Няма достоверна информация за ранените сред протестиращите.

Говорител на полицията заяви за германската телевизия N24, че са били задържани общо близо 100 участници в протести.

Днес, във втория и последен ден от срещата на Г-20, се очаква около 100 000 души да се включат в главната протестна акция, организирана на един от площадите на Хамбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от Антифа са по-големи измикяpи и от неотата...смешници
31
10
 
2
 
! Отговори
Пак неразбрали преди 6 години
Тия са крайно леви и анархисти, същите дето ръкопляскат на бежанците.И повечето са там за спорта- да се бият малко с полицията и да потрошат това онова...
30
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата вакханалия се плаща от Москва, така че може спокойно да им чупите главите.
29
6
 
2
 
! Отговори
левичарски простотии преди 6 години
НО КОМЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
8
 
1
 
! Отговори
Руските НОМЕРА преди 6 години
..ИЗОБЩО НЯМА ДА МИНАТ...!!!ЩЕ ИМ СКЪСАТ ЗАДНИЦИТЕ ОТ ТУПАНИК....!!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СУЛТАН ЕРДОГАНАКО НЯКОЙ ДЕН ВСЕ ПАК СВЕТЪТ СТАНЕ ЕДНО ЦЯЛО, ТОВА ОЗНАЧАВА , ЧЕ ЧОВЕКА ВЕЧЕ НЕ Е ЧОВЕК,..това го знаят вече и първолаците...ГЛОБАЛИСТИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ МОДЕРНО РОБСТВО,..нека сме по-директни - братчедите се стремят и то тия с номера 33... долните етажи са баламосани с други мантри и са прости изпълнители ...
26
18
 
1
 
! Отговори
НИЩО НОВО ,БЕ.... преди 6 години
РУСКАТА АГЕНТУРА И ЛЕВИЧАРИ --НЕ СПЯТ !!!ИНСЦЕНИРАТ ---БЕЗРЕДИЦИ И РЕВОЛЮЦИИ!!!КЪДЕ СИ ЕРДОГАН ЕФЕНДИ , ДА ВЪВЕДЕШ РЕД И ДИСЦИПЛИНА В ЕВРОПА??!!!
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо хората са срещу глобализацията- защото си искат работните места а не заводите да се изнасят в трети страни, защото не искат да издържат навлеци от не знам си къде със социалната си система, защото искат да живеят на чисто и за други такива. Също така знаят че това със со кротце со благо няма как да се промени
24
6
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
толераcти бият тoлерасти, кеф
23
1
 
20
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Редакцията се препотява от работа да търси видео, където ченгетата са потърпевши, а не протестиращите.
22
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На хората взе да им писва от т0леранстия и евроатлантически ценности. Показват, че не желаят да са роби на системата и искат да живеят в един по-добър свят, който не е свят на задкулисието. Естествено, че нищо няма да стане, защото кукловодите са приспали навсякъде населението, взели са му свободите и са му наденали финансов хомот, за да ве може да шава. Повечето хора са наълбукани с кредити и си траят, за да не загубят работа, жилище, семейство и т.н.
21
21
 
2
 
! Отговори
Никой преди 6 години
Светът ще стане едно цяло,колкото и да не им се иска на разни"музейни"мозъци.Всеки се ражда човек,за да живее,като човек със потребностите на времето в което живеем......21 век сме.не седми.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа, и още ще расте омразата, спокойно. Днеска добра бройка се очаква 100 хил. Как беше - който сее ветрове...
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ....Диктаторката Меркел явно се тресе от страх от народното н......А двеликото диктаторче путин не се ли тресе? Когато в Русия пламнат размириците няма и да намерят трупа му!Хана российским оккупантам!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19 Не искат баба Меркел да се гъ.зи на Тръмп и да пуска всякаква *** от Изтока в Германия. Това искат германците, кууууха лейкко!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...........Само по най-лявата писта, може да дойде спасение за обикновените.......Такава писта като на БСП ли? Гласувате за партията на едрия капитал ръководена от *** нинова, ама иначе квичите за спроведливост и социализъм!
16
1
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
В България вече нямаме деца и няма за какво да воюваме
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19А какво искат бе, червен каскет? Искат путин ли?..че *утин какъв е - другото лице, на същата монета!
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Просто и вярно!============Не искат капитализъм!.....А какво искат бе, червен каскет? Искат путин ли?
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по най-лявата писта, може да дойде спасение за обикновените, отрудени и в същото време - жестоко ограбвани и експлотирани от капиталисти и бамки, хорица!