Въоръжен Хамбург. Протестиращите все по-яростни

Полицията продължава с арестите
8 юли 2017 09:35, Петя Славова
156

Снимка: БТА

Германската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разчисти хамбургската улица "Шултенблат", където съпроводените с насилие протести срещу срещата на Г-20 може да засенчат разговорите на световните лидери, предаде ДПА.

Тази сутрин полицията съобщи, че само в една сграда са били арестувани 13 души. Като цяло обстановката в квартал Шанценфиртел, където бяха съсредоточени протестите, се успокоява.

Още по темата

Драматични телевизионни кадри показват как полицаи влизат в сградите, стоят на покривите на кооперациите, а в небето кръжат хеликоптери, които осветяват с прожектори района. За преодоляване на барикадите, издигнати от протестиращите, бяха използвани бронетранспортьори.

Полицията каза, че е била атакувана от демонстранти, въоръжени с бутилки със запалителна течност, метални пръти, камъни и прашки, около 500 души са разбили, ограбили и подпалили супермаркет и няколко по-малки магазини, предаде Асошиейтед прес. .

Говорителят на хамбургската полиция Тимо Цил каза, че потресен от насилието, започнало в четвъртък. Никога не сме се сблъсквали с такова равнище на омраза и насилие, каза той. Ранени са 197 служители на реда, но няма сериозно пострадали. Няма достоверна информация за ранените сред протестиращите.

Говорител на полицията заяви за германската телевизия N24, че са били задържани общо близо 100 участници в протести.

Днес, във втория и последен ден от срещата на Г-20, се очаква около 100 000 души да се включат в главната протестна акция, организирана на един от площадите на Хамбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо особено, *** пак е фърлил десетина мильона за безредици.Ще ги изядат и исерат.Нали за руските балами трябва поне нещо дребно в подкрепа на тезата, че Еуропката умира, трайте си и гладувайте, да виите после кво светло бъдеще ша има - вотка и сельодка на корем и пияните мамаши ше си ги менкаме.
91
0
 
12
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
В Германия нищо не назрява. Те са овце които имат нужда от своя пастир. Затова там 1 лидер управлява дълго време. Меркелица квато и да е няма да падне от власт и ще спечели следващите избори. Помнете ми думата!
90
1
 
3
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Пълни глупости!Това е прекрасно подготвенна и организирана от професионалисти (специалисти по масови безредици бивши служители с опит в борбата с масови безредици) уж "протестна акция".Разведката на Германия за поред път се издъни.Немската полиция прави всичко възможно, за да не компрометира Меркел пред света на срещата на Г-20.
89
4
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
АКО ВСИЧКИ РЕЖИМИ В СВЕТА БЯХА КАТО ГЕРМАНСКИЯ "РЕЖИМ" ,СВЕТЪТ ЩЕШЕ ДА Е РАЙ ПОД НЕБЕТО !
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Германска пролет. Сега ако няколко велики сили да подкрепят "справедливо протестиращите" срещу режима в Германия, да ги финансират и осигурят въздушна подкрепа, Германия, както има само 100 танка, ще капитулира безусловно пак пред САЩ и Великобритания, Русия и Китай.
87
3
 
12
 
! Отговори
Ако беше в Русия, др преди 6 години
Борят се с режима в Германия и режима в Европа, който потиска народите и ограничава демократичните свободи на хората. Режимът в Германия използва сила за справяне със справедливите протести на трудещите се. Режимите в Европа смазват всеки справедлив протест.
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонименне млади хора, ами млади анархисти - ***
85
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
подкрепям младите хора на европа така се деиства срещу безделниците трьгнали наекскурзия на аванта ами водят и жените с децата това е нахалство нищо непостигнаха само им гледахме физиономиите и тоалетите позор
84
3
 
8
 
! Отговори
браво преди 6 години
е тва са протести, не кат нашите
83
1
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Боко дава заповеди на Цецо, оня събира мутрите и отиват да търсят контрабанда на Китайски контейровоз. Катастрофа на куб.
82
1
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Ханзенщат Хамбург. Винаги е стоял против вашите политически простотии.
81
1
 
22
 
! Отговори
Европа все повече за преди 6 години
Ми той Европейския си е Съветски Съюз 2.0.Във втората версия нациите са малко повечко...и тогава викаха така е у съюзо,и сега пак така
80
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ,като не им харесват тези управници,да изберат други!Не може,кой както му скимне,сменя,троши,бие и вие!Който иска,анархия,съберете се ,някъде и се налагайте,пък който оцелее!Какво са ви длъжни нормалните хора?
79
2
 
6
 
! Отговори
такива ми ти работи преди 6 години
До ИстинатаМи то и ние мечтаем да живеем като еврогей...пардон...европейци,ама нещо не се получава!
78
3
 
9
 
! Отговори
сорос преди 6 години
Аз ще ви дам още много капитализъм. Обаче ще го направя още по-гаден и безчовечен. Обещавам ви!
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадното е, че с мирни протести нищо не се постига. Не е хубаво да си разбиеш града, обаче как тези млади обезнадеждени хора да покажат несъгласието си. На избори с две политически партии и спуснати листи?!?Иначе полицията ако не беше действала толкова брутално и неадекватно нямаше да се стигне до погромите. Те решиха да действат "сега ще видите вие" и резултатът се вижда...
76
1
 
7
 
! Отговори
До 106 преди 6 години
"Пооослееедеен вааааалс сбогом любима (сбооогом любима) ще си спомням за теб дори и под новото имееее" ех луди ,млади години !Нека сега и по младите да разберат кво е ама тоя път в глобален мащаб . Който не си знае гъола и си прави съюзчета накрая така става.
75
0
 
5
 
! Отговори
рада дълбоката преди 6 години
Аз протестирам срещу комунистите в Хамбург. Ама дали тия по площадите или тия в луксозните хотели. Обърках се и аз вече не знам.
74
1
 
12
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Абе видяхме. Дните на изкукалата бабичка са преброени. Срещу Путин никой не каза нищо. Палеха полицейски коли.
73
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоталитарния режим в Германия си показа ноктите. Европа все повече заприличва на соцлагера преди разпада му. Политкоректност, никой не смее да каже истината. А кажеш ли я бой на килограм. На западния свят му трябват гласност и перестройка. Ама пак ли на нас се случва вече за втори път? Нямам сили да го преживея пак прехода.