Американските санкции срещу Русия остават в сила

Тръмп в Twitter: Докато украинският и сирийският проблем не бъдат решени
9 юли 2017 22:45, Анисия Иванова
51
Американските санкции срещу Русия остават в сила
Снимка: БТА, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде да се разбере днес, че американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат решени конфликтите в Украйна и Сирия, предаде Франс прес.

"Нищо няма да бъде направено (по въпроса), докато украинският и сирийският проблем бъдат решени", написа Тръмп в Туитър, след като се завърна от четиридневно посещение в Европа, по време на което се срещна за първи път с руския си колега Владимир Путин. Той уточни, че не обсъдил с Путин въпроса за санкциите.

В петък, след срещата между двамата президенти в кулоарите на форума на Г-20 в Хамбург, държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обаче загатна, че Тръмп е споменал пред Путин американския законопроект, предвиждащ нови антируски санкции, отбелязва Франс прес.

Няколко американски конгресмени републиканци - партията, като чийто кандидат Тръмп бе избран за президент на Съединените щати - го разкритикуваха днес, че не е бил достатъчно твърд към Путин по въпроса за предполагаемата руска намеса в изборите миналата година. Те поискаха Вашингтон да наложи нови санкции срещу Москва.
 "Време е да продължим напред и да работим конструктивно с Русия", написа по-рано днес в Туитър Тръмп.

Американският президент увери, че на два пъти е притиснал сериозно руския си колега по въпроса за предполагаемата намеса. Путин обаче отрекъл.

Американският президент не уточни дали е повярвал на руския си колега, като написа, че вече бил написал своето мнение по въпроса. "Време е да продължим напред, да, но (Русия) има да плати цена", заяви пред телевизия Си Би Ес сенатор Джон Маккейн.

Републиканецът Маккейн, който е един от най-големите критици на Тръмп, се обяви и срещу споменатия от президента проект за създаване на съвместно американско-руско подразделение за киберсигурност. "Сигурен съм, че Владимир Путин би бил от голяма полза за тази инициатива, тъй като е пират", коментира иронично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
8
 
! Отговори
Анка преди 6 години
Неее, не е вярно, че Путин е пират! Та той е толкова сладък, като плюшено мече е и всички го обичаме! Не е възможно да е пират!