Американските санкции срещу Русия остават в сила

Тръмп в Twitter: Докато украинският и сирийският проблем не бъдат решени
9 юли 2017 22:45, Анисия Иванова
51
Американските санкции срещу Русия остават в сила
Снимка: БТА, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде да се разбере днес, че американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат решени конфликтите в Украйна и Сирия, предаде Франс прес.

"Нищо няма да бъде направено (по въпроса), докато украинският и сирийският проблем бъдат решени", написа Тръмп в Туитър, след като се завърна от четиридневно посещение в Европа, по време на което се срещна за първи път с руския си колега Владимир Путин. Той уточни, че не обсъдил с Путин въпроса за санкциите.

В петък, след срещата между двамата президенти в кулоарите на форума на Г-20 в Хамбург, държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обаче загатна, че Тръмп е споменал пред Путин американския законопроект, предвиждащ нови антируски санкции, отбелязва Франс прес.

Няколко американски конгресмени републиканци - партията, като чийто кандидат Тръмп бе избран за президент на Съединените щати - го разкритикуваха днес, че не е бил достатъчно твърд към Путин по въпроса за предполагаемата руска намеса в изборите миналата година. Те поискаха Вашингтон да наложи нови санкции срещу Москва.
 "Време е да продължим напред и да работим конструктивно с Русия", написа по-рано днес в Туитър Тръмп.

Американският президент увери, че на два пъти е притиснал сериозно руския си колега по въпроса за предполагаемата намеса. Путин обаче отрекъл.

Американският президент не уточни дали е повярвал на руския си колега, като написа, че вече бил написал своето мнение по въпроса. "Време е да продължим напред, да, но (Русия) има да плати цена", заяви пред телевизия Си Би Ес сенатор Джон Маккейн.

Републиканецът Маккейн, който е един от най-големите критици на Тръмп, се обяви и срещу споменатия от президента проект за създаване на съвместно американско-руско подразделение за киберсигурност. "Сигурен съм, че Владимир Путин би бил от голяма полза за тази инициатива, тъй като е пират", коментира иронично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите остават, но те са за американците.Тръмп не може да накаже руснаците със санкции.Това е американска глупост, на която се радвамезащото не ги обичаме.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия в изолация 42Джудже си ти, а на "изолиращите" им свърши изолирбанта. Нема вече, даже китайците не смогват да изработят и изолентата пак свърши!!!!
39
4
 
7
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост колхозниците вървят с твърда стъпка по пътя на Северна Кореа, самоизолират се и дрънкат желязо.
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувайте американски газ, олита, и го плащайте по америански цени ;)))Аз газ ползвам само по къмпинзите, при това си го ползвам в америка американския газ. За мен е добре да купувате американски газ. Аз ще живея по - добре. Ще пълните американския бюджет. А вас кучета ва яли, като ви е толкова акъла и като не можете да накарате политиците си да мислят за вас, а не за джоба си ;)))
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократите спряха Южен поток за да могат да продават на Южна и Централна Европа сгъстен газ. Обаче американските трасета не минават през България и от това ние само губим, защото в един момент и нас ще ни принудят да плащаме по - скъпия американски газ. Тоест, всички, които врякаха и все още врякат срещу Южен Поток са си пълни олита с еврогеиски наклонности - обичат да им е гадно. И да им е скъпо е чест за тях. Проблема е, че покрай тях страдат и свестните хора...
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай какво семейство бяха Килъри - единия кръшка и лъже под клетва, другия вряска, че любовницата и кръшка с мъжа и и заема страдалчески пози, крадът лъжат и мажат, завзеха семейнио властта в САЩ и дори се опитаха да натрапят щерка си, кото е израсла в такова неморално семейство. какъв човек ще излезе от щерката, ако от малка е свикнала всеки да кръшка на всеки? А какъв политик? Тръмп може да е всякакъв, но поне не се прави на божа кравичка. Той е бизнесмен, острие. Удря право и тежко.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои руски *** са харесвали Тръмп? Аз поне просто не харесвах Килъри, която дори се изкара, че е била любовница на Люински за да се направи на печеливша карта пред обратното общество ;)))Иначе не гласувах на изборите ;))Много ми бяха... измислени. Също като българските... ;)))
33
4
 
9
 
! Отговори
Тръмп наказва... преди 6 години
Нали руските *** харесваха Тръмп, а той пак наказа руснаците...
32
5
 
9
 
! Отговори
Вицето преди 6 години
До АнонименСъс или без санкции Росия си е Росия - дивото зове. Никой не може да победи русия- тя ще си се победи сама , както винаги
31
3
 
3
 
! Отговори
Re: RE: Голям праз преди 6 години
Прав/а сте, но виждате, че и сега, нещо сериозно куца и в двете системи: социалистическа и капиталистическа. Имаше една фраза от Толкин: "Ще си отиде всичко зелено, и добро..."Днешният свят ми прилича на кулите на Саруман,желязо, бетон, огън - това е ежедневието ни. Да възпитаваш хората в егоизъм и да толерираш това качество, под формата на бизнес нюх, или ако нямаш пари да се лекуваш и да вменяваш на лечителя, че е нормално да взима пари е в разрез с християнството и всичко добро, няма смисъл.
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТИН СЕ ЗАБАВЛЯВАи си прави каквото си е намислил.Бавно и полека ерозира отвътре и ЕС и САЩ.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО МУ ПУКА НА ПУТИН И ЗА КОНГРЕСА, И ЗА ТРЪМП, И ЗА ЕС.Всъщност той ги пече на бавен огън, защото никой от тях не знае в кой техен сървър в момента бъркат руските служби.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Голям празДа добре ще е, само че няма да сме ние, ами следващите май муни, като еволюират.
27
8
 
15
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Бреееей, не знаех, че имаме толкова много "експерти" по "джуджета", "кочини" и пр.Как не разбрахте, че тези "санкции" са прах в очите, понеже краварите няма как да си признаят факта, че световното лидерство вече не е тяхно. Демонизират Русия като враг, за да могат да промиват мозъците на избирателите си, налагайки им още по-високи данъци за да "се пазят от лошия" , а в същото време икономиката и търговията ме двете държави процъфтява! Ноооо, само през правилните хора!Хайде отворете очи!
26
4
 
8
 
! Отговори
Голям праз! преди 6 години
Какво правим след санкциите?Викам САЩ да обяват война на Русия и да се свършва!Писна ми от глупости.Така ще започне нова ера. Няма да има пари, коли, ядрено оръжие. Хората ще живеят в по-справедливи общества. Защото сега сме стигнали нивото на ***.Силата решава било физическа, или властова. Няма да има милиардери, *** телевизия, *** телефони.Природосъобразен начин на живот.Капитализмът е обречен на провал, защото едни експлоатират други, демек робство.Да се свършва, само говорят!
25
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост+Джуджето е патологичен лъжец, бе приятел. Ако носът му растеше с един милиметър на всяка изречена от него лъжа, досега щеше да бъде по-голям от телевизионната кула в Останкино.
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо се отметна от идеята за обща руско-анвриканска група за киберсигурност. Въпрос на време е въвеждането на нови американски санкции срещу *** и приятелите на джуджето.
23
4
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
До АнонименПонеже на западните преститутки всеки вярва..
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** така и не разбраха, че въпроса за санкциите се решава от Конгреса. А защо подозрително мълчи българското Тръмпобщество? Какво мислят основателите му Митьо Гестапото, Иван Гарелов и Светлана Шаренкова?