Какво са си казали в кулоарите на Г-20 Путин и Тръмп?

Мнение на членовете на американската администрация
9 юли 2017 08:55, Петя Славова
66
Какво са си казали в кулоарите на Г-20 Путин и Тръмп?
Снимка: БТА

Преговорите на президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп в кулоарите на Г-20 са положили началото на съвместна работа между Русия и САЩ по големите проблеми от международния дневен ред. Това заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Хърбърт Макмастър, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никакви проблеми не бяха разрешени. Но никой не очакваше, че на тази среща ще бъдат решени някакви проблеми. Тя стана началото на диалога по определен набор от сложни проблеми, над които ние сега ще започнем да работим заедно", каза Макмастър. Според него най-важното от срещата на високо равнище Путин-Тръмп е било да се покаже важността на двустранните отношения, позволяващи съвместна работа върху проблемите.

Американският министър на финансите Стивън Мнучин пък припомни, че в Хамбург Тръмп е имал осем двустранни срещи и три кратки контакта на крак. Сред най-важните му двустранни срещи, освен тези с лидерите на Япония и Северна Корея, са били тези с лидерите на Русия и Китай. Мнучин заяви, че Путин и Тръмп на своята среща са постигнали договореност, че ще започне създаването на група за киберпространството, за да се гарантира абсолютното отсъствие на намеса (в изборите) и за да работят заедно по киберсигурността.

Според американския в. "Ню Йорк таймс", който се позовава на представител на Белия дом, Тръмп и Путин са спорили на срещата си 40 минути относно предполагаемата руската намеса в американските избори и накрая Тръмп е заявил на руския си колега, че е време да се премине към нещо друго, пише БТА.

През тези 40 минути обаче от време на време тонът ескалирал и Путин "гръмко искал доказателства, че Москва по какъвто и да е начин се е опитала да повлияе на предизборния процес в САЩ", казва източникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37 СатаНАТОИ в неделя ли се дрогираш преди обяд ! А, стига бе !
25
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 ГУРБЕТЧИЯМного си зле с информацията. Газта от САЩ е много по скъпа от руската и който се нахендри с договор ще му излезе солено. Ако беше евтина мислиш ли , че Германия нямаше да се включи първа. Съгласни са балъшки антирески държави като Полша , украйна, българия.
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнозина страдат от доста сериозен комплекс за значимост и завишена самоотценка.
23
1
 
44
 
! Отговори
30 преди 6 години
Кой ще хаби емоции да презира България? Когато разговарят най голямата икономика и най богатата на ресурси страна да си мислиш че някой се интересува от нас си е доста сериозен комплекс за значимост.
22
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиндостански медии: Само за 2 часа Путин успя да пречупи Тръмп.
21
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Югозападната зона за деескалация е тази, в която израелските самолети си влизат, без да им пука от никакво руско ПВО. Тази част от Сирия така или иначе не е интересна за никого. Там газопровод няма да минава.
20
1
 
54
 
! Отговори
окупация преди 6 години
Германия има войски и бази в САЩ?!? Да не се бъркаш нещо, Германия има единствено злато в САЩ, което се моли вече десет години да си вземе обратно и не се получава...
19
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозните световни медии: В Намбург, на улица СанктПетерсбургенщрасе, Путин удържа убедителна победа.Относно заявлението "Никакви проблеми не бяха разрешени."Югозападната зона на деескалацията в Сирия е конкретно постижение и резултат от първата среща на Путин с Тръмп.
18
11
 
35
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До ВасилевТова е Нов Световен Ред, и сега в момента в Германия има окупационни американски и британски войски, въпреки че руснаците се изтеглиха от Източна Германия!Никой не иска да има силна военна Германия!ТУК ВЕЧЕ МАЛКО ПРЕКАЛИ С ФАНТАЗИИТИ И ИЗЛИШНИТЕ ФИЛОСОФИИ ! ТОВА НЕ СА ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ ,А СЪЮЗНИЧЕСКИ ,ОТ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ! ГЕРМАНИЯ СЪЩО ИМА ВОЙСКИ В САЩ ,АНГЛИЯ И В ДРУГИ СТРАНИ НА НАТО
17
1
 
43
 
! Отговори
презрение преди 6 години
Незнам какво са си говорили Тръмп и Путин, но и не ме вълнува чак толкова. България е еднакво презряна и от двамата, като за Тръмп не съм много сигурен, той дори не предполага, че съществуваме.
16
11
 
35
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До до 8руснаците му водят с една обиколка. Захранват половин Европа с газ от десетилетия и имат всичко изградено-------------И какво изградено имат руснаците извън собствената им западна граница?Основната тръба през Украйна вече не е тяхна.Или много ти харесва идеята, че те клати един монополист (Газпром)?
15
11
 
35
 
! Отговори
Доналд преди 6 години
- Веднага да освободиш онова момче Навални, че да не се наказваме...
14
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички вече се сдушиха и на официално ниво, даже и ким-чо вече официално влезе в играта.ако всички вече и открито, официално са в един отбор, са на еденият полюс , то кой е в другият отбор, кой е на другият полюс ?! дали не са клетите офчици, които ги готвят за курбан ... в името на "лихвата" и "пикселите" !?
13
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша ставала хъб... Теб какво те топли в анадола дали Полша или Чехия е хъб? Спи си с козичките в пещерата. Дори да е Полша, е по-добре отколкото пуйкия.
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** обижда на селянин. Каква поредна футболна драма драги зрители...
11
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат, не искат всички се съобразяват и с Русия.
10
0
 
37
 
! Отговори
сулюмахленски агент преди 6 години
очаквайте още новини,достоеврни,гарантирани.....
9
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слаба Русия, бананова република, а лаят по нея озверели като бесни кучета. По слабият никой не лае. Освен това всички кучета лаят само ОТ СТРАХ.
8
3
 
47
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Путин ясно каза на Тръмп: Като иска конкуренция с втечнената газ в Европа, да заповяда! Само че руснаците му водят с една обиколка. Захранват половин Европа с газ от десетилетия и имат всичко изградено. А щатите тепърва започват.
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
василева си е иззела ролята на "Свободна Европа" както гледам. василева, ти в кой век живееш?