Борисов и Йълдъръм: Да си сътрудничим в енергийната сфера

Междусистемна газова връзка между двете страни - голяма стъпка напред
10 юли 2017 15:36, Елка Василева
27
Борисов и Йълдъръм: Да си сътрудничим в енергийната сфера
Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм. Снимка: МС

България и Турция имат общо разбиране, че развитието на газопреносна инфраструктура, която да обхваща повече държави на Балканите и в Европа, ще гарантира по-голяма енергийна сигурност на континента.

Около това мнение се обединиха премиерите на двете страни Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм, които проведоха среща в рамките на 22-ия Световен петролен конгрес в Истанбул, съобщи правителствената пресслужба.

Борисов и Йълдъръм посочиха, че добрите политически и икономически връзки между България и Турция, както и географското им положение определят важното значение на двустранното сътрудничество в енергийната сфера за транзита на енергийни ресурси.

Борисов отбеляза, че голяма стъпка напред в това отношение би имало изграждането на междусистемна газова връзка между България и Турция.

Той подчерта и подкрепата на българската страна за развитието на Южния газов коридор. „Една от страните с ключова роля за изграждането му е именно Турция. Ние заявяваме нашата подкрепа и много активно ще работим за неговото осъществяване”, заяви премиерът Борисов.

По-рано днес Борисов и Йълдъръм разговаряха неформално в кулоарите на Световния петролен конгрес. В разговорите участва и турският министър на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли Българин, който да не мрази Бойко румения комсомолец? Дето сега се прави на асфалтмастер на република България с джобни от еврофондове? А колко хубаво щеше да е да имаме работеща икономика, а не магистрали, дето след 5 години трябва да се ремонтират, а след 10 няма да ги има. Нищо, от акъла ще си патят герберите. Ще си избират пак гредека и ще си го яхат като валяк - асвалт. Ще си го дъвчат тоя гредек докато не се окаже, че и държавата няма пари да ги погребе.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, ГЕРБ, костоваците и цялата паплач, заради която не се осъществи Южен поток трябва да се затворят доживот, а на семействата и приближените им да се конфискува ВСИЧКО като компенсация за нанесените на България щети. А на Европа и евроатлантизма трябва да кажем ЧАО завинаги. Трябва да забраним европейските стоки на българския пазар. СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ЕВРОПЕЙСКО И АМЕРИКАНСКИО! Толкова е тъжно да чета тая статия, че направо ми се реве. Това са българските евроатлантици - българофоби.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ГЕРБ сътрудничи за развитието на турската енергетика от години... Кой спря всички български енергийни проекти и кой спечели от спирането им?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тези двамата, турчинът е от ваше ляво!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тези двамата, турчинът е от ваше ляво!
15
1
 
3
 
! Отговори
TIKVUNH преди 1 година
DAI MALKO GAZ KOMSCHU NIE STE DADEM GYZ
14
2
 
17
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Тоз черния еничарин за колко пак ни продаде?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЯВОТО ЗНАМЕ НА СНИМКАТА МЯЗА НА РУСКО, ДА НЕ СА ГО ОБЪРКАЛИ ДОМАКИНИТЕ?
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ МИ Е ЯСНО КАКВО ОБЩО ИМА БОРИСОВ С ЮЖНИЯ ГАЗОВ КОРИДОР.
11
1
 
8
 
! Отговори
захар4ук преди 1 година
***-пожарникар
10
1
 
13
 
! Отговори
майка Турция! преди 1 година
все по-тясно да е!
9
3
 
5
 
! Отговори
Романо ило преди 1 година
В този сайт ще спра да коментирам поради причината че тука пишат само платени безбожници!
8
0
 
4
 
! Отговори
шушумига преди 1 година
Досега още не виждам реплики по повод ръста на турския министър-председател.
7
8
 
8
 
! Отговори
PD преди 1 година
Боко симулира активност, на своя глава. Нищо, като се завърти край Брюксел, ще му попарят усилията. Пък може и голямата игра да такава. Ние даваме надежди на Турция, пък тези дето нямат обща граница с тях, го играят лоши.
Но дружбата Русия Турция, я виждам кратка, поне докато Ердо не реши принципно въпроса с кюрдите. Така че, Руска газ от Турция, надали.
6
4
 
19
 
! Отговори
:) преди 1 година
С Южен поток България щеше да продава на Турция и то с печалба, но гласувате за национални предатели и ще стане обратното.
Пак ще плащаме на руснаците като попове, но и турците ще си сложат процент, за да ни е гадно и да разберем, че сме най-тъпата нация в Европа.
Срам ме е, че гласувалите за Тиквун Паша са ми сънародници.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо Ние да.даваме газ на Турция чрез южен поток сега ще.вземаме газ и ще се правим на ХЪБ ,и това.е.успех ,Боже спаси ни от тоя Б.Б. ,ос..рах...ме си пътя към Русия сега ще купуваме газ от южната съседка.и защо ,,щото нямаме премиер с акъл в главата ами човек който целува другите отзад ........
4
2
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 1 година
Тоя е опериран от чувство за срам.
Вместо ние да имаме водеща роля за южен поток, сега Турция има водеща роля, а ние сме транзитна територия и Ердоган ще ни определя цените.
Еваларката Борисов - това да ти свалят гащите и да гледаш гордо и победоносно не го може всеки.
3
2
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 1 година
Къде ли дебне в засада експерта Василев. Покри се напоследък, нямо го по талавизите. Явно тръбата в задния двор на евроатлантизъма е неизбежна!
2
5
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 1 година
„Една от страните с ключова роля за изграждането му е именно Турция. Ние заявяваме нашата подкрепа и много активно ще работим за неговото осъществяване”, заяви премиерът Борисов.“

А беше само България!!!
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, как нема да си сътрудничим! Те ще продават, ние ще къпуваме. А можеше да бъде обратното. Ама нали требваше некой в Ес и Сащ да те потупат по гърба. И да продадеш интересите на България за пореден път.