Стая в Гърция без касова бележка? Солени глоби за хазяите

Санкции са предвидени и за данъкоплатците
10 юли 2017 09:42,
11
Стая в Гърция без касова бележка? Солени глоби за хазяите
Снимка: архив, Reuters

Властите в Гърция се заканват да налагат солени глоби не само на търговци, но и на собственици, отдававащи под наем стаи, заради неиздадени от тях касови бележки, съобщават вестниците в Атина, цитирани от БТА.

Под лупа са поставени най-вече собственици на имоти по островите и в частност на островите Миконос и Наксос, където туристическият поток е огромен и където са били констатирани множество нарушения във връзка с отдавани под наем стаи, за които няма касови бележки.

Поради това инспекторите приканват наемателите да искат касови бележки.

Глобите за всяко счетоводно нарушение варират от 1000 до 2 500 евро и стават още по-големи, ако бъде установено, че липсват и касови бележки за наеми.

В циркулярно писмо на финансовото министерство се казва, че глобите ще растат при констатирани от властите повторни нарушения.

Санкции са предвидени и за данъкоплатците, неспазващи изискванията, свързани с данък добавена стойност.

Затягането на финансовия контрол идва след като статистиците предупредиха, че в резултат на рецесията през първото и второто тримесечие икономиката е претърпяла загуби и трябва да се търсят възможности за нарастване на брутния вътрешен продукт.

Финансовите разчети показват, че БВП на Гърция трябва тази година да приключи на нива от 175,944 млрд. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 ПО МЪРЗЕЛИВИ ОТ ГЪРЦИТЕ СА РУСНАЦИТЕ На БЪЛГАРИТЕ ИМ КРАДАТ ПРОДУКЦИЯТА ОТ БЕЗОДГОВОРНИ ТЪРГАВЦИ И СЕ ИЗНАСЯ ЗА БОЛШАЯ И МАГУЧАЯ КАТО ЖИТЦЕ МЛЕКЦЕ ВИНЦЕ И КАКВО ОЩЕ МОЖЕ..ЗА ДА КОМПЕНСИРА И ТОЙ КРАДЕ ОТ КОЛЕКТИВА, А *** ВЕЧЕ НЕ СЕ КРИЕПри гърците се знаят имената, кой не работят, а взимат.ПРИ нас се ЗНАЯТ само колективите
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nsi.bgТова означава, че сме 3пъти по мързеливи и непродуктивни от гърците а искаме техните заплати.
9
1
 
5
 
! Отговори
nsi.bg преди 6 години
Мързеливите гърци -Реален БВП на глава от населението и темп на прираст 2016-17100 EURРаботливите Българи -Реален БВП на глава от населението и темп на прираст 2016-6000 EURNO COMENT!
8
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
в гьрция не е познато такова животно като касова бележка
7
1
 
4
 
! Отговори
обречен на загуба преди 6 години
От всеки не развил малкият си бизнес /земеделец,фермер фирма/в България. След петата година е готов голям финансист в България и Европа
6
0
 
13
 
! Отговори
обречен бизнес в Бг преди 6 години
Гърците поне взеха кредити и да знаят що ги наказват.В България първо наказаха малкия бизнес. Лишиха го от ниско лихвени кредити, не позволиха малките земеделски стопанства и фермери да се развият. Изсипаха милиони в МЕГА ПРОЕКТИ /така ги кръстиха тарикатите с протекцията на държавата/ после парите потънаха някъде. И останаха само папките да събират прах. СКРИХА СЕ ТАРИКАТИТЕ ПОД ФУРАЖКИТЕ И ПАПКИТЕ, със сметки извън Бг.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неплащането на данъци и такси е национален спорт в Гърция.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи финансисти се извъдихте в тоя форум бе
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не са ми давали касова бележка за стая в Гърция. И никога няма да поискам такава! Парите от данъците им отиват право в Голдмън Сакс. Създадоха на гърците фалшив дълг от 500 милиарда само за да печели въпросната банка.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у нас кога?
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
подлият народ глад го тресе, чак подло постъпва към своите хора.