Китай с първа военна база зад граница – в Джибути

Там ще се дислоцират кораби, патрулиращи край Йемен и Сомалия
12 юли 2017 14:42,
19
Китай с първа военна база зад граница – в Джибути
Снимка: архив, Reuters

Китайската народна република ще открие първата си военна база зад граница в източноафриканската държава Джибути, съобщава South China Morning Post, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Джибути, разположена в района на Африканския рог, има важно стратегическо значение, като от там би могъл да се контролира достъпа от Аденския залив до Червено море, респективно изключително важният търговски път между Средиземно море и Индийския океан.

Пекин започна да строи базата си в африканската страна през 2016. В нея ще се дислоцират китайските кораби, патрулиращи по крайбрежието на Йемен и Сомалия в рамките на хуманитарни и мироопазващи мисии.

Все още не се съобщава точната дата на откриването на китайската военноморска база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИТАЙСКИ КОНЦЕРН ЗАПОЧВА ПОДВОДЕН ТУНЕЛ ПОД КЕРЧЕНСКИЯ ПРОЛИВ, СЪПРОВОДЕН ОТ ВОДОПРОВОД И ГАЗОПРОВОД С ГОЛЯМ ДИАМЕТЪР
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха-ха-ха1 милион...я влез в сайта на оон - виж етнокартите на всички държави. жълто навсякъде.
11
1
 
1
 
! Отговори
агенция Нудис преди 6 години
"В района на Африканския рог живеят или пребивават , или по нашему съжитълстват 10 000 000 китайци. Африка е "поробена " "завладяна : както Ви хареса от Китай."Глупости!Вярно е, че в Африка има близо десет хиляди китайски фирми, 90% от които малки и средни, частни. Вярно е, че Китай е първият инвеститор в Африка, следван от Индия, Франция, САЩ и Германия. Но в момента в Африка като цяло живеят малко над един милион китайци, като най многобройни са в Южна Африка.
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофил ските комплексари веднага...планува ли първата си база 2017 ...Само планирали....И вече Сащ губили всичко :) Палячооооо срещу тях да бягат Сащ ще им трябват 100 години да ги стигнат .
9
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкоз много китайци завладяват чрез плодене,че в Расия изкачат от подземните бункери.Навъдили са се много тази петилетка.Джуджо Потин се опитва да им продаде газчица,бензинец,но му свалиха гащите и им я дава на себестойност.Някакъв вътрешен дъмпинг му сътвориха.Вече му правят и космическата програма да се хвали,че е негова.Така ще е ...Русия,малкия брат на Китай
8
15
 
10
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Анонимен 3 ; И как по-точно Америка губи позиции ,при пoложение ,че имат над 800 военни бази по целия Свят ,а Китай и Русия имат общо 10 , бе русофилски пал ячо ?
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪВ ВСИЧКИ ИЗТОЧНОАФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ СЕ ЗАСЕЛВАТ МИЛИОНИ КИТАЙЦИ И ПОСТЕПЕННО ПРОМЕНЯТ ЕТНИЧЕСКИЯ ИМ СЪСТАВ. ОСОБЕНО В ТАНЗАНИЯ, ЮАР И ПР.СЪЩАТА ПОЛИТИКА СЕ ПРОВЕЖДА И ПО ОТНОШЕНИЕ НА САЩ, КЪДЕТО СПОРЕД СТАТИСТИКАТА ИМА ВЕЧЕ ОКОЛО 40 МИЛИОНА КИТАЙЦИ. УЧАТ ТАМ, СЪЗДАВАТ СЕМЕЙСТВА С КИТАЙКИ И ЗАПОЧВАТ ПРОИЗДВОДСТВО НА БЪДЕЩИ ГРАЖДАНИ НА САШ.Това е държавна политика - завладяване3 на територии чрез насищане с китайци.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата с абсурдно наименование Джибути, гол камънак, пустиня, гейзери и разломи, не само приюти китайска база, но и строи високоскоростна железница заедно с Етиопия. А в югоизточна Европа една територия с отличен климат и природа, сравнително богата на ресурси, има по-висока смъртност от Сомалия и едни *** се борят с мнимия комунизъм 30 години след падането на Стената, повтаряйки еврокомсомолски фрази за "Трите К" "интеграция" и "партньорство".
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще видите вие, като Питин викне батко си от Китай да набие Америка.Няма да се смея, не
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен: В района на Африканския рог живеят или пребивават , или по нашему съжитълстват 10 000 000 китайци. Африка е "поробена " "завладяна : както Ви хареса от Китай. Европа май сега се чатна , но мисля че е късно . Тоя континент не е вече нейн, Азия отдавна не е , какво и остана. Така като мислят само с ... толерести.
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците отворили една база да тъпчат *** и банани, а руските *** и Потин се хвалят с мощта на Китай?Само където Къцян не е арменско име, въпреки снажната му и висока осанка, доста над мъничкия Потин.
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка губи позиции ,иде новия господар на света
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво, моряците имат нужда от почивка ама китаец с африканка???